Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Νέες καταγγελίες γιά προτιμήσεις Βαρθολομαίου σε ομοφυλόφιλους μητροπολίτες-επισκόπους

To KAΛΑΜΙ απο την Αμερική καταγγέλει:

Kατάντησε πρακτική η επιβράβευση 
ομοφυλοφίλων από τον εξαγοράσιμο-
διεφθαρμένο πατριάρχη
Προτού προβούμε στη νέα αυτή αναφορά για επιβράβευση της ομοφυλοφιλίας από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή την θέση μας για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Δεν τρέφουμε καμία προκατάληψη εναντίον κανενός συνανθρώπου μας οποιεσδήποτε και εάν είναι οι σεξουαλικές του προτιμήσεις, οι ιδεολογικές του αντιλήψεις και οι πολιτικές του απόψεις.
Ειδικά για τους ομοφυλόφιλους, εκτιμούμε την προσφορά εκείνων που ίσως και λόγω της ευαισθησίας τους εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς τους, αναδείχτηκαν ως κορυφαίοι στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού και μάλιστα του ελληνικού. Δύο μεγάλα ονόματα ξεχωρίζουν, ο Κωνσταντίνος Καβάφης και ο Μάνος Χατζιδάκης. Και οι δυο τους όπως και άλλοι λιγότερο γνωστοί, έζησαν με αξιοπρέπεια. Χωρίς να προκαλούν, χωρίς να μετατρέπουν την ιδιωτική τους ζωή σε δημόσιο θέαμα και προπαντός χωρίς να θέλουν να επιβάλλουν τις προτιμήσεις τους στο κοινωνικό σύνολο ως κάτι το γενικώς αποδεκτό. Είχαν πλήρη επίγνωση ότι η προτίμησή τους, επιλεγμένη από τους ίδιους, δεν ήταν δυνατόν να απαιτηθεί να γίνει κοινωνικό πρότυπο συμπεριφοράς, ούτε και πρότυπο οικογένειας.

Ειδικά στις τωρινές περιστάσεις ας κοιταχτούν στον καθρέφτη ορισμένοι δήθεν «άντρες» και δήθεν «ηγέτες» της Ομογένειας που συμπεριφέρονται σαν «κότες» και ανέχονται τον κ. Βαρθολομαίο να διορίζει ένα παπιστή, οικουμενιστή, ελεγχόμενο ανδρείκελο, εισπράκτορα και -από ότι δημοσιεύεται σε αμερικάνικα ΜΜΕ- πράκτορα της Τουρκίας, ως δήθεν αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Του οποίου ο ερχομός στις ΗΠΑ ισοδυναμεί με το συνολικό ξεπούλημα της Εκκλησίας και της Ομογένειας.
Στις ημέρες μας, η παραπάνω αξιοπρεπής στάση των γνωστών ομοφυλοφίλων που προαναφέραμε έχει προ πολλού ξεπεραστεί από διάφορα πρότυπα «κοινωνικής και πολιτικής ορθότητας» που ισοπεδώνουν τα πάντα. Η ισοπέδωση αυτή μπορεί να γίνει ανεκτή -και έχει πλέον γίνει- στην ευρύτερη δυτική κοινωνία. Το βλέπουμε γύρω μας. Αλλά δεν έχει καμία απολύτως θέση στο χώρο της Εκκλησίας, επειδή, απλούστατα, ο Χριστιανισμός εκ θέσεως αρχής δεν την αποδέχεται και την αποκρούει ως συμπεριφορά.
Στην περίπτωση μας τώρα έχουμε στην ηγεσία της Ορθοδοξίας έναν Πατριάρχη που ναι μεν κηρύττει τον λόγο του Θεού και έχει επισήμως καταδικάσει την ομοφυλοφιλία όπως και τους ομόφιλους γάμους και άλλες μορφές συμβίωσης, αλλά στην πράξη επιβραβεύει τους ομοφυλόφιλους ιεράρχες όπως είδαμε στην περίπτωση του Γαλλίας και όπως κατήγγειλε η ιστοσελίδα www.protectingorthdoxchurch.blogspot.com, για τον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, επικαλούμενη πηγές από Ιεράρχη εντός της Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου.
Οι νέες καταγγελίες δείχνουν συγκεκριμένη διαρκή πρακτική επιβράβευσης ομοφυλοφίλων. Παίρνοντας αφορμή από τις πρόσφατες καταγγελίες αρκετοί ομογενείς που ήταν μέλη ή είχαν γνώση των συμβαινόντων στην κοινότητα του Αγ.Νικολάου του Φλάσινγκ, Ν. Υόρκη μας επεσήμαναν ότι περί τον χρόνο 1982, ο τότε Αρχιεπ. Ιάκωβος (ο οποίος δυστυχώς δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την ηθική κατάντια των ιεραρχών της Αρχιεπισκοπής αφού εκείνος τους προωθούσε παρότι γνώριζε) απάλλαξε των καθηκόντων του τον τότε ιερέα της κοινότητας πατέρα Ανέστη (Αναστασιάδη) εξαιτίας βαρύτατων καταγγελιών ομοφυλοφιλίας. Κατά ορισμένους τον έστειλε στο Αγ. Ορος για μια περίοδο μετανοίας και κατόπιν τον μετέφερε σε άλλη θέση εντός της Αρχιεπισκοπής.
Ότι και να συνέβη το επίσημο βιογραφικό του φυσικά δεν λέει την αλήθεια. Εκτός από το ότι την εποχή που προηγήθηκε των καταγγελιών εναντίον του ήταν και επικεφαλής της GOYA και άλλων οργανώσεων νεότητας της Αρχιεπισκοπής, στις οποίες φυσικά ο Ιάκωβος δεν του επέτρεψε ποτέ να ξαναπλησιάσει.
Το 1996 ο Βαρθολομαίος, αφού με την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» διέλυσε την Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής και την κατέτμησε, τον εξέλεξε Μητροπολίτη Κεντρικής Αμερικής με το όνομα Αθηναγόρας και έδρα το Μεξικό, όπου ακόμη ζεί και βασιλεύει. Εκτελεί μάλιστα – κατά τα φαινόμενα (δεν μας έχουν έρθει καταγγελίες ακόμα από εκεί) - αξιόλογο έργο. Αλλά η ικανότητα και η χριστιανική αγάπη και αρετή της συγχώρεσης – που όλοι οφείλουμε να τηρούμε - δεν είναι αρκετές για να εξηγήσουν τις αποφάσεις του κ. Βαρθολομαίου διότι πλέον έχει διαπιστωθεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι ο κ. Βαρθολομαίος ακολουθεί συγκεκριμένη πρακτική επιβράβευσης της ομοφυλοφιλίας ιεραρχών και μάλιστα εντός της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπου επέλεξε ως μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο τον γνωστό (υπάρχει σωρεία καταγγελιών εναντίον του) για τις προτιμήσεις του Γεράσιμο, που έφτασε μάλιστα να κάνει και δηλώσεις υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων.
Το ίδιο έπραξε και με τον νέο μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ (''αδελφή ψυχή'' με τον Mακάριο, τον νέο αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, γιά τους οποίους υπάρχει και φωτογραφικό υλικό), που τον επέβαλε παράτυπα και τώρα ξεπουλά εκκλησιαστική περιουσία στο Σικάγο..
Φυσικά δεν χρειάζεται να πάμε βορειότερα, Καναδά και ν' ασχοληθούμε με την φημισμένη ''Σωτηρούλα'', ούτε να επαναλάβουμε γιά την ''Εμμανουέλα'' Γαλλίας και τον επίσκοπό του.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί ο κ. Βαρθολομαίος ότι «δεν γνώριζε» τα της Αμερικής, επειδή εδώ έχει αντιπρόσωπο και εισπράκτορα, για δεκαετίες, τον π. Καρλούτσο, ο οποίος γνωρίζει τα πάντα και τους πάντες. Αν πράγματι δεν γνώριζε όφειλε να απολύσει τον π. Καρλούτσο πάραυτα. Η αλήθεια είναι όμως ότι γνώριζε και επέλεξε να «εκλέξει» (δηλ. να διορίσει) ιεράρχες με «ελαττώματα» ώστε να τους ελέγχει με ευκολία και να τους υποτάσσει στις επιλογές του.
Υπό αυτές τις συνθήκες ο κ. Βαρθολομαίος αποδεικνύει έμπρακτα ότι ούτε τις βουλές του Κυρίου σέβεται ούτε την ηθική και ούτε τον ανθρώπινο νόμο (π.χ. καταγγελίες για χρηματισμό του στο ουκρανικό) ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ/ΑΠΟΧΩΡΉΣΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ. Και να ορίσει τοποτηρητή της Αρχιεπισκοπής τον μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο με ρητή εντολή να ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΚ ΒΑΡΘΡΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΗΣ, με στόχο να διατηρηθεί μόνο ένας πνευματικός δεσμός με το Φανάρι και να περιοριστούν άμεσα οι οικονομικές βρώμικες συναλλαγές.
(Υπογραφή: + Ο Αμερικής Καλάμιος, υπέρτιμος και έξαρχος Ωκεανών, 
''Ειρηνικού τε και Ατλαντικού'')

 σχόλια:

  1. Ὁ ἀείμνηστος Πρωτοπρεσβύτερος Καθηγητής τῆς Δογματικῆς π. Ἰωάννης Ρωμανίδης, ἴσως ὁ μεγαλύτερος Θεολόγος τοῦ 20ου αἰῶνος, Κληρικός τοῦ κλίματος τοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως καί βαθύς γνώστης τῶν διαδραματιζομένων στούς θεολογικούς διαλόγους ἔλεγε μετ' ἐπιτάσεως εἰς ἐπήκοον πολλῶν δύο τινά περί τῆς ὁμοφυλοφιλίας στόν ἐκκλησιαστικό χῶρο καί δή στό περιβάλλον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου: α) Ὅτι ἴσως μεγαλύτερη ἀπειλή γιά τήν Ἐκκλησία, ἀκόμη καί ἀπό τόν παναιρετικό Οἰκουμενισμό, εἶναι ὁ κυναιδισμός, καί β) ὅτι ἡ λεγομένη "ἕνωση" μέ τόν Παπισμό ὑπογράφεται στό κρεββάτι τῆς ἀνωμαλίας, ἀναφερόμενος σέ κυκλώματα ὁμοφυλοφίλων ἐξ ἑκατέρων τῶν πλευρῶν (Βατικανοῦ καί Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως). Περί αὐτῶν ὑπήρξαμε αὐτήκοος μάρτυς! Σημειωτέον δέ, ὅτι ὁ ἀλησμόνητος Καθηγητής "ἐδιώχθη" ὑπό τοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου διά τήν ἀσυμβίβαστη στάση του κατά τοῦ Παπισμοῦ στούς θεολογικούς διαλόγους. Ἔχει μάλιστα καταγγελθεῖ ὅτι ἀπειλήθηκε ἀπό τόν τελευταῖο μέ Καθαίρεση, κάτι πού τόν στενοχώρησε πολύ καί προκάλεσε ζημία στήν ὑγεία του (γίνεται λόγος περί ἐγκεφαλικοῦ ἐπεισοδίου τοῦ Καθηγητοῦ μετά ἀπό σχετικό ἀπειλητικό τηλεφώνημα τοῦ κ. Βαρθολομαίου). Ἐπιστέγασμα δέ ὅλων τῶν ἀνωτέρω ἀποτελεῖ ἡ διορατική ἐπισήμανσή του (τοῦ π. Ἰωάννου Ρωμανίδη) ὅτι τό μελλοντικό πρόβλημα τῆς Ὀρθοδοξίας θά εἶναι οἱ Ἐπίσκοποι τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας οἱ ὁποῖοι θά χωλαίνουν "ἐπ' ἀμφοτέραις ταῖς ἰγνύαις", δηλαδή καί στήν Πίστη καί στήν ἠθική τους ὑπόσταση, τήν προσωπική καί ἐνίοτε ἀκόμη καί δημοσίως προβαλλομένη ζωή τους!
    Απάντηση