Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Μπιλ Γκέιτς «Εάν κάνουμε εξαιρετική δουλειά στα νέα εμβόλια, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στις υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον πληθυσμό κατά 10 με 15 τοις εκατό.»




σ.σ. Δείτε με τα ίδια σας τα μάτια και ακούστε με τα ίδια σας τα αυτιά τον Μπιλ Γκέιτς σε παρουσίαση στην TED («μη κερδοσκοπική οργάνωση που κάνει συνέδρια με σκοπό τη διάδοση ιδεών που αξίζουν» !!) να προωθεί την μείωση του πληθυσμού. [Βίντεο στο 15:45]. Και επειδή είναι ζήτημα χρόνου να κατεβάσει το youtube τα βίντεο του Σπυρίδωνα Σκούρα, υπάρχει εναλλακτικό κανάλι στο BIT CHUTE ΕΔΩ όπου τα έχει μεταφέρει. Σημειωτέον. Δείτε στο μικρό απόσπασμα που ακολουθεί πως δένει στην όλη υπόθεση και η «υπερθέρμανση του πλανήτη», για την οποία έχει ιδιαίτερες ανησυχίες και ο πράσινος πατριάρχης Βαρθολομαίος!!



Μπιλ Γκέιτς
«Ρώτησα τους κορυφαίους επιστήμονες αρκετές φορές εάν είναι αναγκαίο να κατέβουμε κοντά στο μηδέν· δεν μπορούμε να το κόψουμε στη μέση ή στο ένα τέταρτο; Και η απάντηση είναι ότι μέχρι να φτάσουμε κοντά στο μηδέν η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Αυτό λοιπόν είναι μεγάλη πρόκληση. Είναι πολύ πιο διαφορετικό από το να λέμε ότι είμαστε ένα φορτηγό ύψους 12 πόδια που προσπαθεί να περάσει κάτω από μία γέφυρα ύψους 10 πόδια, όπου μπορούμε ας πούμε να στριμωχτούμε από κάτω. Αυτό [όμως] είναι κάτι που πρέπει να κατέβει στο μηδέν.
Εμείς τώρα εκπέμπουμε ετησίως πολύ διοξείδιο του άνθρακα. Πάνω από 26 δισεκατομμύρια τόνους. Για κάθε Αμερικανό είναι περίπου 20 τόνοι. Για ανθρώπους σε φτωχές χώρες είναι λιγότερο από ένας τόνος. Μέσος όρος 5 περίπου τόνοι για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη. Με κάποιον τρόπο θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές που θα το κατεβάσουν στο μηδέν. Ανεβαίνει συνεχώς. Μόνο κάποιες οικονομικές αλλαγές το μείωσαν. Πρέπει λοιπόν να μεταβούμε από την ραγδαία αύξηση στην συνεχόμενη πτώση μέχρι το μηδέν. 


Η εξίσωση αυτή έχει τέσσερις παράγοντες [και] λίγο πολλαπλασιασμό. Έχεις λοιπόν ένα πράγμα στα αριστερά, το διοξείδιο του άνθρακα, που πρέπει να καταβάσεις στο μηδέν, και αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ανθρώπων, τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί κάθε άνθρωπος κατά μέσο όρο, τον μέσο όρο ενέργειας για κάθε υπηρεσία, και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται ανά μονάδα ενέργειας.
Ας κοιτάξουμε λοιπόν το κάθε ένα από αυτά για να δούμε πως θα το κατεβάσουμε στο μηδέν. Ενδεχομένως ένας από αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να κατέβει αρκετά κοντά στο μηδέν. …
Αλλά ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά. 

Πρώτα έχουμε τον πληθυσμό. Σήμερα στη γη έχουμε 6.8 δισεκατομμύρια ανθρώπους και [ο αριθμός] ανεβαίνει στα 9 δισεκατομμύρια. Εάν κάνουμε όντως εξαιρετική δουλειά στα νέα εμβόλια, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στις υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, θα μπορούσαμε ίσως να τον μειώσουμε κατά 10 με 15 τοις εκατό.»

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, ρωτάει ο κ. Σκούρας, πώς τα νέα εμβόλια θα βοηθήσουν στην μείωση του πληθυσμού κατά 10 με 15 τοις εκατό;


Μετάφραση Φαίη.
 https://tasthyras.wordpress.com/2020/05/09