Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ = AΠΟΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΣΤΙΣ 17.5.1990, ΟΤΑΝ Ο Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ, 28 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟ.

   ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. 

    ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΕΡΟΤΕΡΟ ΛΟΓΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟ, ΣΕ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΑ & ΕΧΘΡΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ

και  ομιλία του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου
_________

__________
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ
ο φυλακας των συνορων του Βορρα, με πολύ λύπη εκανε τον μοναδικό αφορισμό στην ζωή του, στις 17.12.1990, όταν ο Θ. Αγγελόπουλος γύριζε ταινια στην Φλώρινα, με την οποια διαφημιζε την πτωση των συνόρων, στον τόπο οπου μετα απο 28 χρονια θα υπογραφονταν η προδοτικη συμφωνία των Πρεσπων.
Ο Μητροπολίτης αφου δεν μπορεσε να τον μεταπείση προχώρησε στον μικρό αφορισμο απο αγαπη, ελπιζοντας οτι σε 2-3 χρόνια θα συναισθανθη την προδοσία του και θα απαλλαγη απο τον αφορισμο. Αυτό δεν εγινε, όπως διαβάζουμε και στο διαδίτυο και τ’ αποτελέσματα ήταν φρικτά. Το τελος του ηταν θλιβερο.

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ;


Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος αφορίστηκε από την Εκκλησία λόγω μιας ταινίας του.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Ωστόσο, έφυγε άδικα αφού πέθανε σε γυρίσματα για ταινία του.
Ο σκηνοθέτης βρισκόταν στην Δραπετσώνα, όταν ξαφνικά μια μοτοσυκλέτα τον παρέσυρε. Η τραγωδία έγκειται στο ότι μετά το αρχικό χτύπημα ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έπεσε σε ανοικτό τσιμεντένιο φρεάτιο στις παρυφές του δρόμου, βάθους τεσσάρων μέτρων, κάτι που απέβη καταδικαστικό και εν τέλει μοιραίο.
Διαβαστε αν θέλετε & εδω:

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Δείτε το κείμενο – απόφαση της Εκκλησίας με το οποίο τον είχε αφορίσει

https://www.pagenews.gr/2019/01/29/ellada/thodoros-aggelopoulos-deite-to-keimeno-apofasi-tis-ekklisias-me-to-opoio-ton-eixe-aforisei/

  • Οι ανθρωπινες δόξεις και τα λεφτα, φεύγουν γρήγορα, ένα μας μένει. Η ψυχή η αθανατη και αλλοίμονο αν δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτήν.
Τιμήθηκε στα Πρεσπεια στις 29ης Αυγούστου 2008, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου των Πρεσπών, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ως πρόσωπο της εικοσαετίας στο χώρο της ελληνικής τέχνης. Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετές από τις ταινίες του γυρίστηκαν στη Φλώρινα και τις Πρέσπες. Το βραβείο ήταν μια επίχρυση κεφαλή αλόγου του γλύπτη Δημήτρη Καλαμάρα.
Στις 24 Ιαν 2012 – Υπέκυψε στα τραύματά του ο σκηνοθέτης Θ. Αγγελόπουλος, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Δεν πρόλαβε να παραβρεθη στην προδοτικη συμφωνία των Πρεσπων.
Ακουτε μερος απο την ακολουθια του μικρου αφορισμου

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ
2. ΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΟΠΛΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=81046#more-81046