Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Άρχισαν οι εθνικές «εκπτώσεις» στον Έβρο: «Δεν δημιουργούμε εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα» λέει ο Ν.Δένδιας

Οι Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο!



Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο αναφορικά με την κατάληψη ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατοχωροφύλακες, λέγοντας πως «δεν θέλει να δημιουργεί εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα». 
Για την κατάληψη ελληνικού εδάφους από την Τουρκία στον νότιο Εβρο, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού», ευχόμενος «να πάμε σε μια συνεννόηση».
«Δεν μου αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα», είπε ο κ. Δένδιας.
Σημειώνουμε πως οι Τούρκοι αρνούνται κάθε διαπραγμάτευση για το... ελληνικό έδαφος και έχουν προχωρήσει σε de facto κατάληψη και προσάρτηση.
Συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισσοκομείο στο Νότιο Έβρο σε θύλακα ελληνικού εδάφους έχουν στρατοπεδέυσει εδώ και ημέρες άντρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, οι οποίοι αρνούνται να αποχωρήσουν δηλώνοντας πως πρόκειται για τουρκικό έδαφος.

Η περιοχή τον χειμώνα πλημμυρίζει και συνήθως δημιουργείται μια μικρή νησίδα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες που η στάθμη του ποταμού πέφτει εμφανίζεται μια έκταση περίπου             16 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, (και όχι μερικών δεκάδων όπως δήλωσε ο υπουργός).
Ας μας πουν τουλάχιστον για την κυβέρνηση πόσα μέτρα χαμένου ελληνικού εδάφους συνιστούν αιτία ουσιαστικής αντίδρασης στον τουρκικό επεκτατισμό. 

Άραγε αν κάποιος καταπατούσε «μερικά μέτρα» από το σπίτι του κ.Δένδια θα παρέμενε το ίδιο χαλαρός; θα καλούσε τον καταπατητή να φτιάξουν μία επιτροπή και να τα βρουν; 

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/880395_arhisan-oi-ethnikes-ekptoseis-ston-evro-den-dimioyrgoyme-entaseis
====================================
===========================

Οι Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο!

 

Turkey has invaded and occupied Greek territory at Evros - Greek City Times

Turkish soldiers and police special forces have made a permanent presence within Greek territory and have camped in the pocket of Apiary at Feres to enhance
greekcitytimes.com





Τις τελευταίες ημέρες Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν στρατοπεδεύσει και έχουν καταλάβει ελληνικό έδαφος στον Έβρο(!) με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να «απαντήσει» με... διαβήματα σε Άγκυρα και νέο κύκλο επαφών και τηλεφώνων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισσοκομείο στο Νότιο Έβρο σε θύλακα ελληνικού εδάφους έχουν στρατοπεδέυσει άντρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, οι οποίοι αρνούνται να αποχωρήσουν δηλώνοντας πως πρόκειται για τουρκικό έδαφος.
Η Τουρκία διεκδικεί μια περιοχή η οποία φθάνει τα περίπου 16 στρέμματα γης.
Αρχικά εμφανίστηκαν γύρω στα 10 άτομα τα οποία είχαν τοποθετήσει σκηνή εντός του τουρκικού εδάφους. Στη συνέχεια όμως οι δυνάμεις αυτές άρχισαν να ενισχύονται φθάνοντας τα 35 και άτομα, τα οποία βρίσκονται πλέον εντός ελληνικού εδάφους, το οποίο έχουν αποψιλώσει.
Η περιοχή τον χειμώνα πλημμυρίζει και συνήθως δημιουργείται μια μικρή νησίδα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες που η στάθμη του ποταμού πέφτει εμφανίζεται μια έκταση περίπου 16 στρεμμάτων.
Οι χάρτες τους 1923, σύμφωνα με τους οποίους έγινε η χάραξη των συνόρων, αναφέρουν ότι οι προσχώσεις αποτελούν Ελληνικά εδάφη, ωστόσο αυτό αμφισβητείται πλέον από τις Τουρκικές αρχές.
Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν μόνιμα αναπτυχθεί στην περιοχή παρεμποδίζοντας τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ να προχωρήσουν στα οχυρωματικά έργα τα όποια έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν οι Ελληνικές αρχές.
Το τελευταίο διάστημα, στελέχη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού επισκέφθηκαν την περιοχή για να μελετήσουν που θα στηθούν οι πάσαλοι για την επέκταση του φράγματος στον Έβρο. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στην τουρκική πλευρά, που θέλει να έχει ανοιχτές τις διόδους για να εργαλειοποιεί μετανάστες, με αποτέλεσμα να αρχίσουν εκφοβιστικές βολές και διαρκείς προκλήσεις.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/880304_oi-toyrkoi-katelavan-elliniko-edafos-ston-evro-skepseis-gia
===========================================
======================================

ΥΠΕΞ: ''Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος'' - Τότε γιατί κάναμε διάβημα στην Άγκυρα;

Ελληνοτουρκικά
Ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει με την Τουρκία στον Έβρο εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.
Σ’ αυτή, κάνει λόγο για διασπορά fake news, υπογραμμίζοντας ότι «καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος».
Καταλήγοντας, το υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Τότε γιατί έκανε διάβημα χθες το ΥΠΕΞ; 
Συγκεκριμένα αναφέραμε:
''Διάβημα απέστειλε η Αθήνα σε Άγκυρα σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε τις προηγούμενες εβδομάδες στον Έβρο, με την παρουσίαση ενός τμήματος ελληνικού εδάφους ως τουρκικού.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Εβρου με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού και κατόπιν εντολής του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, έχει διενεργηθεί διάβημα προς την τουρκική πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Νότιο Εβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στοιχεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γείτονος. Η διαφορά δεν είναι νέα και εδράζεται στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού Εβρου. Η κοίτη έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα. Αυτή τη μεταφορά της κοίτης εκμεταλλεύεται η Τουρκία προκειμένου να διεκδικήσει μια περιοχή η οποία φθάνει τα περίπου 16 στρέμματα γης.''

Μάλιστα νωρίτερα σήμερα αναφέραμε: 
''Κατόπιν των ανωτέρω, το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σημειώνει πως «το μόνο ερώτημα που παραμένει είναι αν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τα fake news του κ. Βελόπουλου και των ακροδεξιών sites».
Καταληκτικά, τονίζει πως «από την πλευρά της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να πορεύεται, χωρίς μεγαλοστομίες και υστερικές κραυγές, στον δρόμο της αποφασιστικής υπεράσπισης της χώρας, όπως έπραξε πρόσφατα, κατά την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, και πάλι στον Έβρο».''
Κάτι δεν πάει καλά μάλλον στο ΥΠΕΞ!