Κάθε χρόνο στις 15 Μαιού, από το 1993 μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας.
Στην  Ελλάδα της υπογεννητικότητας, της ραγδαίας μείωσης του πληθυσμού, που η οιικογένεια υπήρξε βασικό συστατικό της ελληνικής κοινωνίας και συνδετικό κρίκος, η Πρόεδρος Της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν ένιωσε την ανάγκη να πεί ούτε δυό λέξεις.
Σήμερα όμως  Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, η ΠτΔ βρήκε την λαλιά της και προέβει σε μακροσκελή δήλωση συμπαράστασης. Λαλίστατη για τους Τρανσέξουαλ  ανησυχεί για τα δικαιώματα τους.  Ένιωσε την ανάγκη να εκφραστεί για μια αμφιλεγόμενη κοινότητα, αλλά δεν ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει για την Ελληνίδα μάνα , στον Έλληνα Πατέρα , για τα Ελληνόπουλα.

Το ξέχασε γιατί είναι πολυάσχολη μιας και τρέχει από δωμάτιο σε δωμάτιο στο Προεδρικό Μέγαρο; Δεν την συμβούλεψε ο διορισμένος αμισθί σύντροφος της στην προεδρία; Δεν ξέρει την σημαντικότητα του θεσμού της Οικογένειας , ανώτατη δικαστική λειτουργός;
Σε ποιούς κυρία Σακελλαροπούλου νομίζεται ότι είστε Πρόεδρος Δημοκρατίας; Στους ΛΟΑΤΚΙ ή στην Ελληνική Οικογένεια; Ο ρατσισμός δεν έχει μόνο ένα πρόσωπο, όταν καταπιέζονται οι πλειοψηφίες ή όταν τις θέτουμε στο περιθώριο προς τέρψιν των εμμονικών μας πεποιθήσεων και ιδεοληψιών.
Αυτό είναι το δικό σας κονό; Οι περιθωριακές μειοψηφίες; Έχουν δικαιώματα και μάλιστα κορυφαία και σπουδαία οι πλειοψηφίες και όταν αυτές διακυβέυονται υποδαυλίζεται η κοινωνική συνοχή και η συνέχεια. Εκτός και αν ως μαθήτρια και φοιτήτρια, στο μάθημα της κοινωνιολογίας που μιλούσε για το θεσμό της  Οικογένειας είχατε κάνει κοπάνα… συντροφική.
Πόσο ακόμη κατήφορος…

ΔΕΊΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ηκ.ΚΑΤΙΝΑ 
Katerina Sakellaropoulou
Χθες στις 12:00 π.μ.

Οι διώξεις, οι διακρίσεις, η κοινωνική περιθωριοποίηση κατά των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας σε πολλές περιοχές του κόσμου είναι μια σκληρή, επίμονη πραγματικότητα. Πραγματικότητα που μας αφορά όλους, αφού πλήττει στον πυρήνα της την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συρρικνώνει την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν συχνά ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους και περιορισμούς στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας.
Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, στέλνουμε και από την Αθήνα το μήνυμά μας. Καταδικάζουμε τις διακρίσεις, τη ρητορική μίσους, τη βία σε βάρος προσώπων λόγω ταυτότητας φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, την ασφάλεια, τον αυτοκαθορισμό και την ίση μεταχείριση.