Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Περιέχει αλήθειες, πληροφορίες και εκτιμήσεις για την ενδοτική στάση της Συνόδου και των ιεραρχών, που αξίζει να διαβαστούν και να διαδοθούν


Υπάρχουν Μητροπολίτες εκ των 83 που απαρτίζουν την Ιεραρχία μας μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο, που δεν ακούστηκαν κ α θ ό λ ο υ! Ούτε την Πασχάλιο εγκύκλιό τους δεν είδαμε.
🔴🟢🔵 Χριστός Ανέστη! Από τον Φεβρουάριο έχουμε να τα πούμε! Αλλά τα γεγονότα μας
Μας στέρησε τον Εκκλησιασμό και την θεία κοινωνία. Σταμάτησε με έναν αναγκαστικό τρόπο κάθε δραστηριότητα στον χώρο της Εκκλησίας. Και απέδειξε πως η Εκκλησία μας σήμερα  στα δύσκολα δεν ξέρει να αγωνίζεται αλλά συμβιβάζεται. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση για όλους μας.
πρόλαβαν! Ήλθε ο κορονοϊος και άλλαξε τις προτεραιότητες μας! Μας έκλεισε μέσα.
🔷🔹Αυτό που με πίκρανε όλο αυτό το διάστημα είναι ότι είδα ανθρώπους από τους οποίους περιμέναμε σθεναρή αντίσταση να ενδίδουν και να υπεραμύνονται των μέτρων και των περιορισμών χειρότερα και από τιυς κυβερνητικούς. Ο ιστορικός μελετητής του μέλλοντος θα μείνει έκπληκτος μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Όχι γιατί θα βρει πολλές γνώμες να διχάζουν τον θρησκευόμενο κόσμο αλλά γιατί θα δει ανθρώπους που ζουν… από την Εκκλησία  να υπερθεματίζουν για τη φίμωση της και να θεωρούν  όλους εμάς που αντιστεκόμαστε ως ακραίους και γραφικούς. Το θέμα είναι ότι από κάτι ακραίους και γραφικούς διασώζονται πάντα οι θεσμοί και όχι από τους εφιάλτες, οι οποίοι ζητούσαν και εργάζονταν προς την κατεύθυνση να μπει λουκέτο στους ναούς ωσάν να μην υπάρχουν και οι Ιεράρχες μας να σιωπήσουν και να κλειστούν στο καβούκι τους.

🔴🔺Δυστυχώς κάποιοι το εφάρμοσαν και εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Υπάρχουν Μητροπολίτες εκ των 83 που απαρτίζουν την Ιεραρχία μας μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο, που δεν ακούστηκαν κ α θ ό λ ο υ! Ούτε την Πασχάλιο εγκύκλιό τους δεν είδαμε. Γενικά ακολούθησαν μία ανεπίτρεπτη επικοινωνιακή παρασκιά. Ενώ  θα έπρεπε να ισχύει το εντελώς αντίθετο και να κάνουν  αισθητή την παρουσία τους στο έγκλειστο  ποίμνιό τους το οποίο δοκιμάζονταν τόσο από τον φόβο του κορονοϊού όσο και από το μπούλινγκ που δέχονταν από τους άσχετους δημοσιογραφίσκους και λοιπούς αθέους οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να κοντύνουν την Εκκλησία και να ψαλιδίσουν το ποίμνιο.
🔴🔵⚫️Θα παρουσιάσω εκτενές ρεπορτάζ με την ανθρωπογεωγραφία της Ιεραρχίας και θα τα πούμε όλα. Προς το παρόν παρουσιάζουμε ακροθιγώς την κατάσταση  και δίνουμε μία μικρή γεύση αυτών που ζήσαμε όλες αυτές τις μέρες της καραντίνας.
🟡⚫️🟠 Όχι δεν θέλαμε να πάρουν οι Ιεράρχες μας τα γιαταγάνια (που… δεν έχουν), ούτε  να μας βγάλουν στους δρόμους να διαδηλώνουμε!Δεν θέλαμε να πάνε κόντρα στα μέτρα αφού το διακύβευμα ήταν η δημόσια υγεία. Θέλαμε όμως,  να διεκδικήσουν το Συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα μας στην επιτέλεση των  θρησκευτικών  καθηκόντων μας.Έστω εκείνο της προσευχής.Και στον τομέα αυτόν η διοίκηση της Εκκλησίας μας,  η μόνη  ουσιαστικά που μπορούσε να αντιδράσει και να διεκδικήσει κάποια δικαιώματα για τους πιστούς προτίμησε να σιωπήσει και να δεχθεί  όλα τα μέτρα, όπως ακριβώς αποφασίστηκαν.
🔷🔹Το περίεργο είναι ότι κάποια από  τα μέτρα αυτά της Κυβέρνησης, πρωτόγνωρα για τον θρησκευόμενο κόσμο (   ούτε επί τουρκοκρατίας ή άλλης ξενόφερτης  υποδούλωσης γεύτηκε ο λαός μας), τα πρότειναν εξ αρχής και πριν ακόμη αποφανθεί η Σύνοδος,  Ιεράρχες της Εκκλησίας  μας.
Αυτοί άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου.
Αυτοί πρόλαβαν και είπαν ότι «κλείνουν» τις Εκκλησίες για να προστατεύσουν το ποίμνιό τους. Και προσέξτε: αυτό το είπαν πριν ακόμη βγεί η Σύνοδος να εκφράσει επίσημα τη θέση της  και πριν η επιστημονική ομάδα του Υπ. Υγείας δώσει τις κατευθύνσεις του στην Εκκλησία. Και όταν οι βιαστικοί  εισέπραξαν την κατακραυγή του θρησκευόμενου κόσμου άλλαξαν  ρότα! Άρχισαν άλλο ποίημα. Με τούτα και με τα άλλα κλείστηκε ο κόσμος στα σπίτια του φοβισμένος για την κατάσταση του κορονοϊού αλλά  και απογοητευμένος που η Εκκλησία μας φέρθηκε ως ΝΠΔΔ.
 🔵🟢🔴Αλλά επειδή την κατάσταση αυτή μπορεί να την ξαναζήσουμε καλόν είναι να τα πούμε όλα όπως συνέβησαν ευθύς εξ αρχής.  Για να μην επαναληφθούν οι ίδιες φαιδρότητες.
🔷🔹Να πούμε πάντως και να το αναγνωρίσουμε στα θετικά ότι η Εκκλησία της Ελλάδος  δεν είπε ποτέ  ούτε  ενέδωσε στο κλείσιμο των ναών.Και αυτό ο ιστορικός του μέλλοντος θα της το πιστώσει.
Και κατά την πρώτη συνεδρίασή της η ΔΙΣ πρότεινε να παραμείνουν ανοικτοί οι ναοί και κατά την  δεύτερη. Και την μεν πρώτη φορά την απόφαση της ΔΙΣ ανέτρεψε με ένα τουιτερ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Και στην δεύτερη φάση έκαναν  πιο αισθητή την παρουσία τους οι λεγόμενες ΚΥΑ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας η Εκκλησία δεν ρυθμίζει πλέον μόνη τα του οίκου της, αλλά εξαρτάται από τις ΚΥΑ. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία καταργεί το Σύνταγμα και καταπατά την ελευθερία του θρησκευόμενου  κόσμου να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα κατά τις παραδόσεις του. Και άλλες χώρες πήραν μέτρα για τους χώρους προσευχής αλλά στο επίπεδο που να μην καταπιέζεται το θρησκευτικό συναίσθημα αλλά δια της εκ περιτροπής προσευχής και συμμετοχής.
🔴🟢⚫️Και για να θυμηθούμε τα γεγονότα επακριβώς . Μόλις άρχισε το θέμα της πανδημίας να παίρνει ανησυχητικές διστάσεις για την χώρα  μας βγήκε βιαστικός και φουριόζος ο Σεβ. Μεσογαίας και άνοιξε κυριολεκτικά τιυς ασκούς του Αιόλου. Βγήκε  να μας πει ότι ο ίδιος κλείνει τους ναούς της Μητροπόλεως του και  εφεξής θα λειτουργούν μόνο κάθε Κυριακή και χωρίς κόσμο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν  και άλλοι Μητροπολίτες είτε ανακοινώνοντας το είτε με έμμεσο τρόπο.
.🔷🔹🔺 Ήταν τέτοια η σύγχυση που δημιουργήθηκε που ο Σεβ. Λαρίσης Ιερώνυμος που θεωρείται συντηρητικός Ιεράρχης, βγήκε και είπε το εντελώς ξένο προς την παραδοση της Εκκλησίας μας /αφού δεν θα  κοινωνήσει το ποίμνιο δεν θα κοινωνήσει κι αυτός! Ευτυχώς δεν έδωσε συνέχεια.
Με την ίδια ταχύτητα κινήθηκε και ο Σεβ. Δημητριάδος Ιγνάτιος ο οποίος όσο περνά ο καιρός τόσο θυμίζει  τον.. Αβραμόπουλο της Εκκλησίας. Βγήκε και είπε ότι εμείς  θα πείσουμε  τον λαό να μείνει στα σπίτια του .
Και του απαντήσαμε : να δούμε πως θα μας πείσετε μετά να ξανάρθουμε  έτσι πληγωμένοι και εγκαταλελειμένοι που θα νοιώθουμε.
⚫️🔺🔴Τα πράγματα δυσκόλεψαν στην δεύτερη φάση.Όταν η Εκκλησία ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τα μέτρα  που θα έπρεπε να ακολουθήσουν αναγκαστικά οι ναοί μας. Τότε σημειώθηκαν πολλές εκπλήξεις. Ο  βιαστικός Σεβ.Μεσογαίας ανέκρουσε πρύμναν όταν είδε το λαό να παίρνει άλλη θέση. Ήταν ο πρώτος που ζήτησε να κλείσουν οι ναοί και ο πρώτος που κατάλαβε και το είπε όσο πιο δυνατά μπορούσε ότι δεν γίνεται να αποκοπεί ο λαός μας από την ευχαριστιακή σχέση του  με την Εκκλησία.Και μαζί με τον Σεβ. Μεσογαίας άρχισαν να ακούγονται κι άλλες φωνές το ίδιο αφυπνιστικές.
🔵🔺🔷 Τη σκυτάλη στον ενδοτισμό και στην λήψη μέτρων, υποτιμητικών για την πίστη μας πήραν  άλλοι Ιεράρχες, δυστυχώς Γέροντες .
Για παράδειγμα ο Σεβ. Ηλείας Γερμανός το τερμάτισε: έκλεισε εντελώς τις Εκκλησίες και δεν επέτρεψε να εορτάσει η Μητρόπολη του έστω και προσευχητικά το φετινό Πάσχα.Ενας 89/χρονος γέροντας πήρε στο λαιμό του τον λαό της επαρχίας του. Τα μηνύματα που πήραμε πολλά και όλα υβριστικά για τον Σεβ. Ηλείας. Και βγήκε να δικαιολογήσει την απόφαση του με ένα μακροσκελές γράμμα και τα έκανε χειρότερα. Και όμως έμεινε ανενόχλητος.
Η Σύνοδος σεβόμενη προφανώς  τα χρόνια του δεν μπήκε στον κόπο να του κάνει οποιαδήποτε σύσταση για να τηρήσει τις εντολές της . Τον άφησε να κάνει ο,τι θέλει. Τι κι αν ο λαός της Ηλείας εξέφραζε το παράπονο του και την θλίψη του γιαυτή  την κατάσταση. Ο Σεβ. Ηλείας δεν ενέδωσε. Όπως πάντα έκανε αυτό που ήθελε.
🔷🔹Δυστυχώς και ο Σεβ. Μυτιλήνης Ιάκωβος ξέφυγε απο την Συνοδική εγκύκλιο και επέβαλε βουβαμάρα στους ναούς της Μυτιλήνης. Και μάλιστα ζήτησε ούτε οι καμπάνες να ηχήσουν το βράδυ της Ανάστασης. Και που όλα αυτά; Στο  εμπερίστατο νησί του Αιγαίου που δοκιμάζεται από το μεταναστευτικό. Από την μία πλευρά οι μουσουλμάνοι να προκαλούν, να καίνε και να συλούν τα όσια και τα ιερά μας και από την άλλη η ορθόδοξη Εκκλησία μας να μην αντιδρά αλλά και την ώρα της μεγαλύτερης εορτής μας να κατεβάζει τα στόρια!
🔺🔴Κοντά στον Σεβ. Μυτιλήνης και ο Σεβ. Μηθύμνης Χρυσόστομος, ο οποίος συμμετέχει στην ΔΙΣ αυτής της περιόδου. Ποιμαίνει το ήμισυ σχεδόν της νήσου Λέσβου επί σαράντα σχεδόν έτη και έχει απομείνει με 18 ιερείς. Και το μεταναστευτικό κοντεύει να διαλύσει το νησί. Βέβαια εδώ ως Συνοδικός που είναι σεβάστηκε τις εντολές της Συνόδου του.
🔴🟢⚫️ Όμως ποιος  δίνει αυτό το δικαίωμα στους Μητροπολίτες να φέρονται με αυτό τον τρόπο; Και κατά την ώρα της χειροτονίας τους αλλά και κατά την επίσημη διαβεβαίωσή  τους ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσαν όρκους υπακοής στους ιερούς Κανόνες και στους νόμους της χώρας μας και εν προκειμένω τους παραβιάζουν σε μία εξευτελιστική επίδειξη τήρησης κανόνων προστασίας του ποιμνίου από τον… κορονοϊό. Από τον κορονοϊό θα σωθούμε αλλά από τον… κοροιδοιό δεν ξέρουμε πώς θα σωθούμε ή ποιος θα μας σώσει.
🔵⚫️🔴 Βεβαίως η πλειοψηφία των Μητροπολιτών μας έλαμψε δια της σιωπής. Λες και είχαν μετακομίσει οι άνθρωποι σε άλλη χώρα , σε άλλο πλανήτη. Δεν τους ανησύχησε το θέμα; Δεν τους θορύβησε η αμφισβήτηση της θείας Κοινωνίας με αυτό τον απροκάλυπτο τρόπο; Θεωρούν ότι μπόρα ήταν και πέρασε; Δεν βλέπουν που δεν θα ησυχάσουν αν δεν καταφέρουν να αλλοιώσουν το θρησκευτικό μας συναίσθημα; Ήδη ο κ. Μόσιαλος μας έδωσε με την χθεσινή του δήλωση να καταλάβουμε πολλά. Ο εν λόγω κύριος παίζει τον ρόλο του λαγού. Βγαίνει έξω και λέει αυτά που σκοπεύουν να κάνουν και εισπράττουν αντιδράσεις. Αν αυτές είναι ισχυρές τότε τα μαζεύουν. Αν είναι χλιαρές τότε τα εφαρμόζουν.
🟢🔵🔴  Για όλα τα παραπάνω θα μου  πείτε και θα έχετε δίκαιο   η στάση του Αρχιεπισκόπου μας σε   ανάπαυσε;
Ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να πω ότι  μας μπέρδεψε. Εκεί που πήγε να δώσει με σωστό τρόπο την θέση της Εκκλησίας( το βράδυ του Ακαθίστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό ναό) μετά μας τα χάλασε . Άκουσε προφανώς πολλές και αλληλοσυγκρουόμενες γνώμες οι οποίες τον μπέρδεψαν.
Ενώ μπορούσε να διαπραγματευτεί με τον Πρωθυπουργό δεν το έκανε .
Ενώ μπορούσε να απαιτήσει για την Εκκλησία,
ακόμη και στον οικονομικό τομέα, δεν το έκανε. Ενώ είχε την δυνατότητα  να ζητήσει ειδική μεταχείριση δεν το έκανε.Άφησαν την Εκκλησία  οι ποιμένες μας να εκλιπαρεί ακόμη και για το αν θα ηχήσουν οι καμπάνες.Ακόμη και τα σούπερ μάρκετ τα σεβάστηκαν περισσότερο.
🔴⚫️🟡Αλλά το μεγάλο λάθος του Αρχιεπισκόπου ήταν η μη σύγκληση της Ιεραρχίας πριν την επιβολή των μέτρων. Αλλά και μετά τα μέτρα ενώ δυσκόλεψε πλέον η κατάσταση θα έπρεπε να φύγει ειδικό έγγραφο προς όλους τους Ιεράρχες για να καταθέσουν εντός τριών ημερών τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για το θέμα γραπτώς. Και οι προτάσεις αυτές θα ομαδοποιούντο απο τον Αρχιγραμματέα και τους Γραμματείς και θα τις παρουσίαζαν στην ΔΙΣ. Κανείς δεν θα μπορούσε μετά από αυτό   να κατηγορήσει τον Αρχιεπίσκοπο για έλλειψη Συνοδικότητας. 
🔴🟢⚫️  Ένα ακόμη μεγάλο  λάθος ήταν  που η Εκκλησία δέχθηκε να συνεδριάσει η ΔΙΣ με τηλεδιάσκεψη. Θα πάθαιναν τίποτα αν έρχονταν πάλι οι 9 ( έτσι κι αλλιώς οι Γέροντες είναι εκτός τόπου και χρόνου) για να κουβεντιάσουν τα μέτρα και να πάρουν αποφάσεις. Η Εκκλησία συνέρχεται εν Συνόδω πάντα. Και όχι σε τηλεπαράθυρα. Άλλωστε το κεντρικό συμπέρασμα από αυτό το εγχείρημα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικό. Εκεί καταλήγουν όλοι.
Γιαυτό καλόν είναι  να μην το δεχθεί ποτέ ξανά στο μέλλον. Για …πολλούς «λόγους», που δεν μπορούν να εξηγηθούν εδώ. Αλήθεια γιατί ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος  το αρνήθηκε την εποχή της δοκιμασίας του όταν του το πρότειναν; Είχε πει δεν γίνονται αυτά στην Εκκλησία. Και το είπε αυτό ένας Χριστόδουλος που δεν  ήταν  άσχετος με την τεχνολογία. Γνωστός χειριστής και των PC και των κινητών και κάθε μορφής τεχνολογίας.
Αλλά ο Χριστόδουλος ήξερε να αντιστέκεται και να προστατεύει την Εκκλησία και να γίνεται κυματοθραύστης για κάθε κακό.
🔴🔵🟤 Η αλλαγή φρουράς στον τομέα ενημέρωσης με την ανάθεση της εκπροσώπησης Τύπου στον Σεβ. Ναυπάκτου Ιερόθεο μπορεί να ήταν ενδεδειγμένη λόγω των θεμάτων που προέκυψαν αλλά δεν θα έπρεπε να γίνει με αυτό τον τρόπο. Δεν γίνεται να αναλαμβάνει Συνοδικό Χαρτοφυλάκιο μη Συνοδικό μέλος.
   Ο Σεβ. Ναυπάκτου δεν έπρεπε να ονομαστεί Εκπρόσωπος Τύπου της Συνόδου αλλά της Εκκλησίας και ότι του ανατέθηκε να απαντά επί εξειδικευμένων θεμάτων. Παρ´όλα αυτά ο Σεβ. Ναυπάκτου ανταποκρίθηκε αξιοπρεπώς σε αυτή την αποστολή και κατάφερε,  παρά τις υπερβολές και την καταχρηστική επιστράτευση ξένων φιλοσόφων , να απαντήσει και στα δυσκολότερα ερωτήματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να σπαταλά κανείς τον εαυτό του σε υπερβολές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει focus στο θέμα και να το δένει με σωστά επιχειρήματα βγαλμένα μέσα από τη ζωή της Εκκλησίας μας.
 🟢🔷🔴 Γιατί δεν έπρεπε να ηχήσουν οι καμπάνες το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, της Μεγάλης Παρασκευής και της Ανάστασης; Μας πέρασαν  μήπως για απολίτιστους; Γιατί δεν έπαψαν ποτέ οι μιναρέδες; Γιατί είμαστε ευγενικοί και ανεκτικοί με τις μειονότητες; Ας μας το εξηγήσει κάποιος.
🔵🔴🟢 Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι   τρις…
Ήλθε και η νέα ΚΥΑ ,  μήπως και  ξεφύγει  κανένας «γραφικός» Ιεράρχης ( έτσι τους αποκαλούν όσους τολμούν ) και  κάνει καμιά λιτανεία ( έστω και με…ντάτσουν φορτηγάκι) της Εικόνας της Παναγίας μας  ή κάποιου Αγίου που εορτάζει.Ή κάποιος ακραίος ιερέας  χτυπήσει την καμπάνα και ταράξει το ραμαζάνι των αδελφών μουσουλμάνων! Ή βρεθεί κάποιος «συκοφάντης» δημοσιογράφος για να γράψει κάτι που θα θίξει τους κυβερνώντες!
Επομένως μέχρι… 16 Μαΐου 2020 να μην κουνηθεί κανείς.
 Ελπίζω να κατάλαβε ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι    ποιος κάνει τελικά κουμάντο στην Εκκλησία και τους θεωρεί ως  υπαλλήλους που πρέπει να υπακούουν …Το καταλάβαμε πια!
Αλλά γιατί Άγιοι  αφήνετε να ισχύουν  αυτά τα δύο  μέτρα και τα  δύο σταθμά; Σε όλα! Γιατί αφήνετε και ανέχεστε να περιφρονείται η Εκκλησία με αυτό τον τρόπο; Όπως  είπε   ο πολύς κ.  Χαρδαλιάς  δεν επεβλήθησαν πρόστιμα  στην πρωτομαγιάτικη  συγκέντρωση του ΚΚΕ!
Και αν έπεφταν πρόστιμα θα ήταν μεγάλα. Αλλά δεν το τόλμησαν γιατί φοβήθηκαν! Γιατί θα έκαιγαν την Αθήνα για μια φορά ακόμη.
 Δεν  πρέπει η Εκκλησία τώρα μετά από αυτό   να ζητήσει  την ανάκληση των προστίμων και των δικογραφιών που εκκρεμούν εις βάρος Ιεραρχών και Ιερέων; Πρόκειται για ασήμαντα ποσά και παραβάσεις μπροστά σε αυτό που ζήσαμε την Πρωτομαγιά.
Γιατί αυτή η καραμπινάτη διάκριση εις βάρος της Εκκλησίας; Γιατί το επιτρέπετε;
Να προβεί εδώ και τώρα ο Αρχιεπίσκοπος σε δήλωση και να ζητά την άρση των προστίμων.
Υ.Γ.  Και για να μην το ξεχάσω:  την επόμενη φορά, μην λησμονήσετε όχι μόνο   να ….ξαναευχαριστήσετε την φίλη σας την κ. Κεραμέως…για την τόσο μεγάλη προσφορά της στην Εκκλησία αλλά να της δώσετε και την ευχή σας …!!!Θα της χρειαστεί!
Πείτε και έναν καλό λόγο και για τον κ. Χαρδαλιά! Γιατί αυτός κατάφερε να σας φέρει ίσα με το  μπόι  του!
🔵🔴🔷Πολλοί μου γράψατε  ότι και από τον Πατριάρχη μας περιμένατε περισσότερα πράγματα. Μπορεί να έχετε δίκαιο.  (σ.σ.;;;;Διαφωνία ιστολ.)
⚫️🟢🔴 Εκεί που υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει και ο ίδιος ο Πατριάρχης να παρέμβει για να το αντιμετωπίσει( γιατί κάποια στιγμή θα κάνει τα πράγματα χειρότερα)  είναι για τη στάση και τις θέσεις που εκφράζουν κάποιοι Ιεράρχες εκ των Πατριαρχικών. Ούτε λίγο ούτε πολύ είχαν την άποψη να κλείσουμε τους ναούς,  να μαζέψουμε τους Αρχιερείς και τους ιερείς από κάθε δημόσια εμφάνιση και να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις των αρχών.Κοντολογίς να σκάσουμε και να αποδεχόμαστε ότι λέει ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Μόσιαλος. Επίτηδες δεν αναφέρω τον καθηγητή κ. Τσιόδρα γιατί είναι ο μόνος που ξέρει και  τι γράφει και τι λέει.  (σ.σ.;;;;Διαφωνία ιστολ.)
🔷🔹🔺Δεν θέλω να προχωρήσω σε ονομαστική παράθεση των Ιεραρχών εκείνων που μας κατσιάδιασαν  επειδή κρατούσαμε αναμμένη τη δάδα της πίστεως και της παραδόσεως. Δεν είναι της παρούσης. Θα έλθει η ώρα τους. Καλά θα κάνει ο Πατριάρχης, πάντως,  να τους μαζέψει. Τώρα πριν είναι αργά. Η Ελλάδα έχει ποίμνιο, έχει λαό που θρησκεύεται άδολα. Δεν τα ξέρουν όλα οι ποιμένες μας. Όταν μάλιστα αυτός ο λαός  κρατά την πίστη χωρίς κάποιο συμφέρον.
🔵🔴🟢 Και επειδή έχω μάθει να λέω και να γράφω αλήθειες θα πρέπει να επισημάνω προς αντιδιαστολή των παραπάνω ότι μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που αντιμετώπισε την κρίση αυτή ο Σεβ. Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος. Πρώτος στις ακολουθίες και στις λειτουργίες. Ακόμη και μόνος. Πρώτος στα νεκροταφεία για τους κοιμηθέντες Ρωμιούς.  Έδινε το καλό παράδειγμα και έβαζε τα γυαλιά σε μερικούς που βρήκαν την ευκαιρία για να κηρύξουν αποχή από το Ιερό Θυσιαστήριο.
🔴🟤⚫️Και μια και μιλάμε για το Φανάρι πρέπει να πούμε εδώ ότι οι θέσεις που εκφράζει ο Σεβ. Αμερικής Ελπιδοφόρος μπορεί να είναι αναγκαίες ίσως για το ποίμνιο της Εκκλησίας μας στην Αμερική αλλά είναι πρωτόγνωρα και άκρως προχωρημένα για μας εδώ.(σ.σ.;;;;Διαφωνία ιστολ.) Οπότε μπορεί να τα ανακοινώνει και να τα εφαρμόζει στην Αρχιεπισκοπή αλλά ας μην τα κάνει ευρέως γνωστά γιατί σκανδαλίζεται ο κόσμος. Ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση κατά πόσο είναι θεολογικώς αποδεκτά και εφαρμόσιμα όλα όσα εξήγγειλε. Και αυτό αν δεν απαντηθεί επαρκώς φοβάμαι ότι θα δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων τα οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Γιαυτό κρείττον το σιγάν. Για τις πιο μεγάλες αλλαγές και καινοτομίες έρχεται ο κατάλληλος χρόνος για να γίνουν! Το λεγόμενο timing! . (σ.σ.;;;;Διαφωνία ιστολ.)
🔴🟢⚫️ Έχω κουραστεί να λαμβάνω κείμενα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου. Ενώ είμαστε από τους πρώτους που γράψαμε τα καλύτερα γιαυτή  την επιλογή του (σ.σ.;;;;Διαφωνία ιστολ.) Πατριαρχείου μας πολύ γρήγορα αλλάξαμε διάθεση γιατί είδαμε το ύπουλο και απαράδεκτο τρόπο που εξοστράκισε τους Επισκόπους που βρήκε εκεί. Και το χειρότερο είναι ότι τους στοχοποίησε  κιόλας ότι εκείνοι βρίσκονταν δήθεν πίσω από τις επιθέσεις που του ασκούσε ο Τύπος. Λες και εμείς είμαστε τυφλοί ή ηλίθιοι και δεν βλέπουμε  αυτά που κάνει.
Τα πυρά εσχάτως έχουν συσσωρευτεί εναντίον του για τρία μεγάλα λάθη που διέπραξε  αν είναι ακριβή.
Πρώτον: ανακήρυξε άρχοντα της Ορθόδοξης Εκκλησίας έναν γνωστό ομοφυλόφιλο πολιτικό της Αυστραλίας. Δεν μας ενδιαφέρει η σεξουαλική του προτίμηση του ανθρώπου  αφού δεν είναι κάτι…  άγνωστο και στον εκκλησιαστικό μας χώρο.  (σ.σ.;;;;Διαφωνία ιστολ.) Εκείνο που μας εξοργίζει είναι ότι ο άνθρωπος αυτός προΐσταται σε όλα τα θέματα που αντίκεινται στην διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Προς τι λοιπόν ένας τέτοιος άνθρωπος έπρεπε να ανακηρυχθεί σε άρχοντα του Πατριαρχείου;
Ας τον κρατούσε ως  προσωπικό του φίλο ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος. (σ.σ.;;;;Διαφωνία ιστολ.) Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Δεύτερον: Επανέφερε στις τάξεις της Εκκλησίας μας έναν καθηρημένο κληρικό για τον οποίο δεν βρέθηκε ούτε ένας να μας πει μια καλή κουβέντα. Δεν ξέρω τι  οδήγησε τον Σεβ. Αυστραλίας σε αυτή την απόφαση αλλά γιατί δεν περίμενε να περάσει λίγος ακόμη χρόνος αφ´ότου ανέλαβε. Τα έμαθε όλα τόσο γρήγορα; Δεν μπορεί να έχει κάνει λάθος; Και μεταξύ μας μέχρι τώρα στις αντιδράσεις αυτών που διαφωνούν με την ενέργεια αυτή δεν έχει αρθρώσει κάποιο πειστικό επιχείρημα. Οι απαντήσεις του βασίζονται στο… εγώ του!  Είναι συμπεριφορά ορθόδοξου ιεράρχη αυτή;
Τρίτον : το  τρίτο  θέμα που έχει γίνει μήλον μεγάλης έριδος, αποτελεί  η αγορά πολυτελούς κατοικίας που φέρεται ότι προέβη  για να στεγάσει την πληθωρική  Αρχιεπισκοπική του προσωπικότητα. Δεν ξέρω αν είναι αληθές . Αν ναι, ας φροντίσει γρήγορα να απαλλαγεί απο
αυτό. Και να θυμάται ότι αυτοί που τώρα τον ενισχύουν στις αποφάσεις του και του λένε προχώρα μεγάλε,  θα είναι οι πρώτοι που θα ζητήσουν αύριο την κεφαλή του επι πίνακι.
Αν δεν αληθεύει ας βγει να το διαψεύσει με αλήθειες και όχι με ψευδεπίγραφες αιτιολογίες ότι πρόκειται για αγορά του …προκατόχου του, την οποία ολοκλήρωσε εκείνος. Λίγο παραπάνω σεβασμός στην μνήμη του Στυλιανού δεν βλάπτει. Είναι ικανός να βγεί απο τον τάφο του και να σας κυνηγά! ΟΛΟΥΣ.
Γιατί αυτός  και αν ήταν  Κρητικός!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ….