Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: η εθνική απογοήτευση

ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΟΥ "ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: η εθνική απογοήτευση

Από την κ.Βάσω  Ε.Μώραλη
Δημοσιογράφο

Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη, γιορτάζει η Μακεδονία μας, γιορτάζει ο Ελληνισμός σήμερα! Η 26η Οκτωβρίου 1912 ήταν η μέρα που σφράγισε την ιστορία της Ελλάδας κατά τον 20ό αιώνα, γιατί ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο και επίσημα για τον διπλασιασμό της εδαφικής της επικράτειας, μετατρέποντάς την στο πιο υπολογίσιμο βαλκανικό κράτος από ένα υποτυπώδες κρατίδιο που ήταν μέχρι τότε…
Η σημερινή μέρα είναι το ηχηρό σάλπισμα που ανέστησε τους -για πέντε αιώνες περίπου- υπόδουλους στους Τούρκους Βορειο-Ελλαδίτες και τους Αιγαιοπελαγίτες νησιώτες μας (από την Ήπειρο μέχρι την Θράκη, τη Χίο και τη Σάμο)…
Σαν σήμερα, στις 11 το βράδυ της 26ης/10/1912, ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, ο Χασάν Ταχσίν Πασάς, ο Τούρκος διοικητής της πόλης (επικεφαλής 26.000 αξιωματικών και οπλιτών του τουρκικού στρατού που έδρευε στη “Νύμφη της Μακεδονίας”), υπέγραφε την παράδοση της προαιώνιας ελληνικής πόλης στους Έλληνες! Και παρέδιδε τον εαυτό του και τον στρατό του αιχμαλώτους στον ελληνικό στρατό, που προήλαυνε από τα νότια και τα δυτικά απελευθερώνοντας τα ιερά χώματα της Μακεδονίας και της Ηπείρου, στον πόλεμο που είχε αρχίσει μόλις προ ολίγων εβδομάδων (αρχές Οκτωβρίου) από τις ενωμένες δυνάμεις της Ελλάδας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο.
ΑΥΤΗ τη μέρα γιορτάζει το Έθνος μας σήμερα! Με πανελλήνια σημασία και συμβολισμό!


Κι όμως, η πρώτη πολίτης της Ελλάδας, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου “ξέχασε” τι μέρα έχουμε και γιορτάζουμε σήμερα! Αφού παρακολούθησε ανέκφραστη κι ατσαλάκωτη μια παρωδία “Δοξολογίας” (χωρίς την εκφώνηση έστω κι ενός στοιχειώδους “πανηγυρικού της ημέρας”) στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης, έκανε δηλώσεις βγαίνοντας από τον Ναό. Και μίλησε προς τον ελληνικό λαό για ένα λεπτό όλο κι όλο, όχι για να τιμήσει την εθνική γιορτή, τον αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωση της πατρογονικής γης τους πριν από 108 χρόνια, όχι για να τονώσει το εθνικό φρόνημα σε μια εποχή που ξαναδοκιμάζεται η Ελλάδα  από τον αιώνιο εχθρό, την Τουρκία, (που απειλεί και πάλι να μας “καταβροχθίσει”), αλλά για τον …κορωνοϊό!
Μάλιστα! Η κ. Σακελλαροπούλου άνοιξε το στόμα της, κάτω από τη μάσκα της, ανήμερα μιας τέτοιας συγκλονιστικής μέρας για τον Ελληνισμό, αποκλειστικά και μόνο για να ζητήσει από τους νέους “να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη και να προστατέψουν τους γονείς και τους παππούδες τους από τη μετάδοση της επιδημίας”!
Δεν είχε άλλη ευκαιρία, η καημένη (που η Πατρίδα την ανέβασε στο ανώτατο αξίωμά της), να μιλήσει για τον κορωνοϊό, δεν αρκέστηκε στους επιστήμονες και στους κυβερνητικούς αξιωματούχους που μας βομβαρδίζουν για τον κορωνοϊό από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά χρησιμοποίησε το προσωπικό μήνυμά της ανήμερα της εθνικής γιορτής -σε μια τόσο κρίσιμη εθνική συγκυρία- για να συμβουλέψει να μην συνωστίζονται στα μπαράκια οι νέοι μας, οι …απόγονοι των αγωνιστών του 1912!
Πόσο λίγη φαίνεται και πόσο σύντομα αποδείχθηκε ακατάλληλη για τον ρόλο της και την υψηλή αποστολή της η κυρία (νέα) Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας! Επιβεβαιώνοντας όσους είχαν εκφράσει εξ αρχής επιφυλάξεις για την επιλογή της…
Αμ’ δεν φτάνει να είσαι απλώς καλός δικαστής ή γιατρός ή μηχανικός για να στέκεσαι στην κορυφή ενός κράτους, ενός Έθνους!.. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται να κυλά και να βράζει στις φλέβες σου το αίμα του λαού σου, της κληρονομιάς σου!.. Να εκφράζεις τον λαό που σε γέννησε και σε ανέδειξε!
Να νιώθεις ότι ψήλωσες πάνω από το (ούτως ή άλλως, λειψό) μπόι σου κι απέκτησες ΑΝΑΣΤΗΜΑ και φτερά, που σου τα δίνει τούτος ο λαός κι η ασύγκριτη Ιστορία του, κυρία Σακελλαροπούλου μου! Αυτός ο λαός που προσδοκά να τον εμπνεύσεις και να τον στηρίξεις.
Κι εσύ, ακόμα και σήμερα με την απαράδεκτη ιστορική “ανορθογραφία” σου, εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής και ακατάλληλη για την αποστολή σου! Αδιάφορη και άνευρη!
Ακόμα μια “εθνική απογοήτευση”, μια “χρυσή κι ακίνδυνη μετριότητα”, χρήσιμη για το σύστημα των “κοψομεσιασμένων” που μας κυβερνούν… Των σκυφτών και συμβιβασμένων, χωρίς συνείδηση και περηφάνεια για το ποιος είναι αυτός ο λαός, ο λαός ΜΑΣ, τι έχει επιδείξει με την αδιάλειπτη και σπουδαία παρουσία του στο ιστορικό προσκήνιο εδώ και 5.000 χρόνια και πού του αξίζει να φτάσει!..

Υ.Γ.: Ένα σύντομο ιστορικό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον οθωμανικό ζυγό πέντε αιώνων, κατόπιν της αυστηρότατης εντολής του τότε πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον “αλλού αντ’ αλλού” αρχηγό του ελληνικού στρατού Διάδοχο Κωνσταντίνο για να κινηθεί χωρίς να χάσει ούτε μια στιγμή πλέον προς τη Θεσσαλονίκη (ώστε να προλάβει την προέλαση των ύπουλων “συμμάχων” Βουλγάρων προς την πόλη) στον σύνδεσμο εδώ

 https://www.exapsalmos.gr/2020/10/27/katerina-sakellaropoulou-i-ethniki-apogoitefsi/