Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.grhttps://katanixi.gr/wp-content/uploads/2019/06/autokefalo-oukranias.jpg

Όταν είσαι μέσα στην αίρεση, τότε όλα επιτρέπονται, αλλά υπάρχει και η σίγουρη κατάληξη και χωρίς αμφιβολία αυτή είναι η πορεία προς την κόλαση. Η αίρεση δεν είναι απλά μια αμαρτία, αλλά είναι κάτι πολύ πιο φοβερό. Είναι η ίδια η αποκοπή από το Σώμα του Χριστού μας και άρα η οντολογική απομάκρυνση από την όντως Ζωή. Νεκρός πια ο άνθρωπος παραδέρνει σε δήθεν ζωές, ψεύτικες και νόθες. Βιώνει ήδη από εδώ την απώλεια, τον ψυχικό θάνατο. Αυτό δυστυχώς ο διάβολος, ως προαιώνιος εχθρός του ανθρώπου, καταφέρνει να του το αποκρύψει με τα τεχνάσματά του.

Σε αυτήν την οδό της απώλειας βαδίζουν χέρι χέρι οι σχισματικοί και καθαιρεμένοι ψευδεπίσκοποι της Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας μαζί με τους αιρετικούς Ουνίτες. Διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα ότι ο ψευδεπίσκοπος Ουζγκόρντ και Υπερκαρπαθείας της OCU Βαρσανούφιος, συλλειτούργησε με εκπρόσωπο της Ελληνόρυθμης Καθολικής Επισκοπής του Μουκάτσεβο. Ο λόγος αυτού του μιαρού συλλείτουργου ήταν για να προσευχηθούν υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά «και για να προστατεύσει ο Θεός τις οικογένειες των Ουκρανών στρατιωτών από το μίσος, την απιστία, τον εγωισμό και τη βία» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της «επισκοπής» Ούζγκοροντ και Υπερκαπραθίας της OCU.

Στη συνέχεια της δημοσίευσης διαβάζουμε ότι προσευχήθηκαν, ώστε ο Θεός να τους προστατέψει από τις σκληρές δοκιμασίες και για να διδάξει στις οικογένειες του στρατιωτικού προσωπικού, να ακούνε ο ένας τον άλλον και να στηρίζονται στην αλήθεια του Ευαγγελίου. Για ποια αλήθεια του Ευαγγελίου μιλάνε όμως αυτοί που την έχουν ήδη απορρίψει υπακούοντας στην αίρεση και στην πλάνη!

Η εκδήλωση σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση στο «επισκοπικό» σάιτ, πραγματοποιήθηκε στο Μουκάτσεβο, ενώ νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει «αγιασμό» αμφότεροι και από κοινού, στη στρατιωτική πόλη στο Μουκάτσεβο.

Αυτό δυστυχώς δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά μια πάγια πλέον τακτική της Σχισματικής Ψευδοεκκλησίας του Επιφανίου, να συμπορεύονται δηλαδή, μαζί με τους Ουνίτες στην Ορθόδοξη χώρα της Ουκρανίας. Ως Κατάνυξη έχουμε ασχοληθεί σε αρκετά άρθρα μας με αυτά τα μιαρά συλλείτουργα και τις συνιερουργίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και το ακόλουθο «Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ! Η λειτουργική σχέση των σχισματικών ψευδοεπισκόπων της Ουκρανίας με τους Ουνίτες (βίντεο)», αλλά και παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο «Κληρικός του σχισματικού Επιφανίου συλλειτούργησε σε Θεία Λειτουργία με Ουνίτες!!!»

Αυτή η θρησκευτική αιρετική σύμπραξη, αυτά τα συλλείτουργα του δαίμονος της πλάνης, φαλκιδεύουν την πίστη του απλού λαού και παρασύρουν ψυχές στην απώλεια.

Θίγεται βαρύτατα η περί μυστηρίων διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, καθώς οι αυτοχειροτόνητοι, καθηρημένοι της σχισματικής Εκκλησίας δεν έχουν Θεία Χάρη και συνεπώς δεν τελούν έγκυρα μυστήρια. Πόσο μάλλον οι αιρετικοί Ουνίτες της Καθολικής Εκκλησίας. Οι ακολουθίες που τελούν, οι καταχρηστικώς και παρανόμως κατέχοντες το όνομα «Ορθόδοξοι», οι Ψευδοκληρικοί του αχαρίτωτου μορφώματος της Ουκρανίας, μόνο εξωτερικώς και φαινομενικώς πραγματοποιούνται. Γίνεται δηλαδή μια απλή αναπαράσταση των τελουμένων, χωρίς καν να αγγίζουν την ουσία της τέλεσης των μυστηρίων της Εκκλησίας μας, που είναι η επίκληση της Αγιαστικής Θείας Χάρης και κατά συνέπεια ο αγιασμός των πιστών.

Πάντως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, αποτελεί τον ενορχηστρωτή αυτής της Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, φαίνεται να έχει σχεδιάσει καλά το τι ρόλο θα παίξει αυτή η σχισματοαίρεση στο εγγύς μέλλον, ενόψει της γενικότερης επικράτησης του Οικουμενισμού. Η δράση των Ουνιτών της Καθολικής Εκκλησίας και η παράλληλη συμπόρευση με τους ψευδοκληρικούς του Επιφανίου αναμφισβήτητα προετοιμάζουν το έδαφος για την «ξαφνική» ένωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τους Ρωμαιοκαθολικούς.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


 ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά:
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ! Η λειτουργική σχέση των σχισματικών ψευδοεπισκόπων της Ουκρανίας με τους Ουνίτες(βίντεο)
Ο διάβολος της Ουνίας κρύβεται εδώ, να΄τος: Πρόταση για κοινή Ευχαριστία Καθολικών-Ορθοδόξων
Το Φανάρι κάνει την Ουκρανία δοκιμαστικό έδαφος για συνεργασία με Ουνία και ένωση με παπικούς
Οικουμενισμός και Ουνία. “Ουνίτη! Προδότη της Ορθοδοξίας!”
Γέφυρες με τους Ουνίτες ρίχνει ο Βαρθολομαίος με συνάντηση με τον Ουκρανό Αρχιεπίσκοπο
Δεν έδωσε την κακοκεφαλία απλά σε σχισματικούς της Ουκρανίας ο Βαρθολομαίος, αλλά σε αιρετικούς…
Κληρικός του σχισματικού Επιφανίου συλλειτούργησε σε Θεία Λειτουργία με Ουνίτες!!!
Νέα συλλείτουργα των σχισματικών της Ουκρανίας με Ουνίτες και Παπικούς
Νέα συνάντηση του Πάπα με τους Ουνίτες της Ουκρανίας εν μέσω της μεγάλης ορθόδοξης…
Το οικουμενιστικό σχέδιο του Πάπα με τους Ουνίτες
Επιφάνιος: Η ένωση με τους Ουνίτες είναι πιθανή (βίντεο)
Αποκαλυπτικό Βίντεο για το πως προετοιμάζουν την ένωση άνευ όρων με τους Παπικούς
Ο ρόλος των Ουνιτών στην Ουκρανία – ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς…