Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Ας σταματήσει επιτέλους η θανατολογία και η κατατρομοκράτηση της κοινωνίας

Ο Ελπιδοφόρος Σ. Σωτηριάδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας στο Πρόγραμμα «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι Ιατρός με εξειδίκευση στην Ιατρική της Εργασίας και είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Επιδημιολογία και διδακτορικού τίτλου στην Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Υγείας από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ο Δρ. Σωτηριάδης έχει εκτεταμένη διεθνή διδακτική εμπειρία έχοντας διδάξει ως βοηθός καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ως επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις Νοσηλευτικές Σχολές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Philips, του Πανεπιστημίου Frederick και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και πρόσφατα ως επίκουρος καθηγητής στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Κολλεγίου Ιατρικής και Επιστημών Υγείας του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η ερευνητική δραστηριότητα του Δρος. Σωτηριάδη αφορά σε μια πληθώρα ερευνητικών πεδίων της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου του καπνίσματος, των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του καρκίνου, της παχυσαρκίας, της ψυχικής υγείας και των θεμάτων ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία των Πυροσβεστών.

Έχει δημοσιεύσει πέραν των 90 επιστημονικών άρθρων σε διεθνή ιατρικά και επιστημονικά περιοδικά συμπεριλαμβανομένων άρθρων σε ένα από τα καλύτερα ιατρικά περιοδικά, το New England Journal of Medicine. Έχει επίσης εκδώσει διάφορα βιβλία ένα εκ των οποίων αφορά στη διακοπή του καπνίσματος.

 ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ