Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Καλαματιανό φρούτο του δεσπότη Χρυσόστομου Σαββάτου ταλέντο στις θεατρικές παραστάσεις


Καλαματιανό φρούτο.

Ιερέας ανήμερα Χριστούγεννα: Χωρίς μάσκα περάστε έξω. Εγώ κάνω κουμάντο εδώ. Καλέστε την Αστυνομία.

 ΒΙΝΤΕΟ  https://www.youtube.com/watch?v=D6BOIKXl9lo&feature=emb_logo

Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς: Φορέστε την μάσκα ή αποχωρίστε από την  εκκλησία (vid) | Focus Radio 


Επικό σχόλιο  από εδώ

Έχει δίκιο βρε παιδιά, υπάλληλος του Μητσοτάκη είναι με ταλέντο στις θεατρικές παραστάσεις. Τώρα μάλιστα με τα μασκαριλίκια στους Ναούς θα νοιώθει σα στο σπίτι του. Η μαγείρισσα στο πρωϊνάδικο σέβεται πολύ περισσότερο την δουλειά της απ’ ότι ο Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς σέβεται το λειτούργημά του. 

Με τέτοιους προϊσταμένους στους Ναούς θέλει ρώτημα γιατί θα καταλήξουν αποθήκες όπως είναι προφητευμένο; 

Είσαι τυχερός άνθρωπέ μου που ζεις σ’ αυτήν την εποχή με εμάς τους χαλβάδες από κάτω. 

Σε άλλες ένδοξες εποχές οι Ορθόδοξοι πιστοί θα σε είχαν πετάξει κλωτσηδόν έξω από τον Ιερό Ναό να κάνεις τον καμπόσο στο χορτάρι. 

Ιδού ένα εξαίσιο θέαμα και για τους Μητροπολιτάδες !! μας, οι οποίοι άφησαν τους Ναούς να μετατραπούν σε αρένες για να μην τα χαλάσουν με την κοσμική εξουσία.  

 =======================================

Ακατήχητοι, ασεβέστατοι, θεολογούντες παπάδες με πρωτοσυγκελλική θέση, η κατάρα της Ελλαδικής Εκκλησίας!

     

Η πράξη της υπακοής έχει εκκλησιολογική θεμελίωση· εντάσσεται στο παν-μυστήριον του Θεανθρώπου Χριστού και της Εκκλησίας Του, το οποίο επλήγη και εξακολουθεί να πλήττεται καιρίως και μέχρις αθετήσεως διά της «κατὰ τὰ στοιχεῖα τοῦ κόσμου καὶ οὐ κατὰ Χριστὸν» υπακοής των Ποιμένων στα ασεβή και αντίχριστα διατάγματα του Καίσαρος. Η εκτέλεση των διαταγμάτων αυτών συνεπάγεται ασεβή σμίκρυνση του μεγάλου Θεού, ήτοι άρνησή Του! Η λατρεία του μόνου Θεού είναι στο ύψος του δόγματος, επομένως η αλλοίωσή της συνιστά δογματική εκτροπή και αλλοίωση. Ορθότατα επισημαίνει ευλαβής κληρικός ότι «ἐτρώθη ἡ Δογματικὴ τῆς Ἐκκλησίας μας». Από το παν-μυστήριον του Θεανθρώπου Χριστού και της Εκκλησίας Του απορρέει και σε αυτό κατατείνει η υπακοή των πιστών προς τους Ποιμένες. Εκτός του πλαισίου αυτού η υπακοή καταντά συμμόρφωση με εντάλματα ανθρώπων και δεν ευρίσκει δικαίωση ενώπιον του Θεού της αληθείας. Ο Χριστός μας δεν δύναται να ευλογήσει υπακοή αναιρετική της υποστάσεως της Εκκλησίας Του επί καταστροφή των υπακουόντων, «ὑπὲρ ὧν ἀπέθανεν»· «ἀρνήσασθαι ἑαυτὸν οὐ δύναται».

Ιωάννης Τσιλιμιγκάκης


Μεγαλυνάρια

Φίμωτρα οὐδόλως ἐν τῷ ναῷ, τῷ ὑγιοδώρῳ, καὶ ἁγίῳ καὶ ἱερῷ, τοῖς βεβαπτισμένοις, εἰς ὄνομα Κυρίου, προσήκει τῇ προφάσει, ὑγείας σώματος.    

 

Φιμωτροφορία ἡ ἐν ναῷ, ἔνδειξις ὑπάρχει, ἀσεβείας πρὸς τὸν Θεόν, τὸν ἡγιακότα, ναὸν αὐτοῦ καὶ δόντα, αὐτὸν εἰς θεραπείαν, ψυχῆς καὶ σώματος.    

 

Μὴ οὖν κατεσθίωμεν τὰς ψυχάς, ὄφεως ἀπάτῃ, τῶν ἐν πνεύματι ἀδελφῶν, καὶ καταλαλῶμεν, αὐτῶν ἀφιλαδέλφως, προφάσει ψευδεστάτῃ, ὑγείας σώματος.  

 

Πίστις ἀθετεῖται ἡ τοῦ Χριστοῦ, τῇ ψευδεῖ προφάσει, τῆς ὑγείας τοῦ χοϊκοῦ, σώματος· διόπερ, ψυχῇ ἀνδρειοτάτῃ, πατρῴᾳ παραδόσει, δεῦτε στοιχήσωμεν.   

 

 Εἴδωλον ὑγείας τὸ μυσαρόν, ἔστησαν ἐν μέσῳ, τοῦ ναοῦ σου τοῦ ἱεροῦ, χεῖρες παρανόμων, σὴν χάριν ἀθετούντων, καὶ δύναμίν σου Σῶτερ, οἴμοι τὴν ἄμαχον.  

 

Τὴν πανσθενουργὸν χάριν σου Χριστέ, ὄφεως ἀπάτῃ, ἀθετοῦντας καὶ ἐν ναῷ, τῷ ἱερωτάτῳ, τὸ εἴδωλον ὑγείας, ἀφρόνως προσκυνοῦντας, φώτισον Κύριε.