Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Ὀργή καί ἀηδία!!! Δίνουν τις εκκλησίες για εμβολιαστικά κέντρα!

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥΣ

‒Πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε;

Αιφνιδιασμός Ιερώνυμου στους αρνητές του εμβολίου:
Ποιες Μητροπόλεις γίνονται κέντρα εμβολιασμού


Σχόλιο Πᾶνος: Ἡ ὀργὴ καὶ ἡ ἀηδία ἔχει ξεχειλίσει ἀπὸ κάθε πιστό μὲ τὰ καμώματά του καὶ ὅλων τῶν μητροπολιτῶν ποὺ ἀκολουθοῦν τὴν γραμμή του.

Ὅσο γιὰ τὴν ἐπιθυμία του νὰ ἐμβολιασθεῖ, ὡς καὶ γιὰ ὁποιονδήποτε ἐπώνυμο ἤ μὴ, κληρικὸ ἤ πολιτικό, σημαίνει πὼς εἴμαστε ὑποχρεωμένοι νὰ τοὺς μιμηθοῦμε ἤ ὑπάρχει ἄνθρωπος ποὺ ἀρνεῖται νὰ ἐμβολιασθεῖ καὶ τοὺς πιστεύει ποὺ λένε ὅτι θὰ ἐμβολιασθοῦν μπροστὰ σὲ κάμερες καὶ θὰ πρόκειται γιὰ τὸ ἐμβόλιο ποὺ θέλουν νὰ ἐμβολιάσουν ὅλο τὸν κόσμο;
Το πράσινο φως για τη λειτουργία των ναών ως εμβολιαστικών κέντρων έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ανακοινώνοντας την απόφασή του να θέσει τις εκκλησίες στη διάθεση της Πολιτείας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οργανωθεί από την Αρχιεπισκοπή το σχέδιο "εμβολιασμοί σε ναούς" και τις επόμενες ημέρες θα γίνει πράξη. 

Σύμφωνα με το Βήμα Ορθοδοξίας, ετοιμάζονται να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα οι ναοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εκκλησίες σε αρκετές Μητροπόλεις όπως: Σύρου, Ν. Ιωνίας, Χίου, Ναυπάκτου, Ιωαννίνων.
Συμβολικός εμβολιασμός αρχιερέα


Επιπλέον, σε μια κίνηση συμβολική αλλά και ουσιαστική, ο Αρχιεπίσκοπος -που φαίνεται να επιθυμεί να σπάσει το μπλοκ των αντιρρησιών των εμβολίων εντός της ιεραρχίας και άλλων εκκλησιαστικών κύκλων- ανακοίνωσε ότι κάποιος από τους Αρχιερείς θα είναι εκεί από την πρώτη μέρα για να εμβολιαστεί. Δήλωσε, μάλιστα ότι θα εμβολιαζόταν και ο ίδιος εάν δεν είχε νοσήσει από τον κορονοϊό και εάν οι γιατροί του δεν του είχαν συστήσει να το αποφύγει. Με την κίνηση αυτή ο κ. Ιερώνυμος έκλεισε προκαταβολικά στόματα αρνητών των εμβολιασμών στους κόλπους της εκκλησίας.

Η μετατροπή των εκκλησιών σε εμβολιαστικά κέντρα, όπως και ο εμβολιασμός των Ελλήνων αλλά και το κατά πόσο η Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει σε αυτούς, που συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Τι είπαν στη συνάντηση

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμο και ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκαν χθες τρίτη με βασικό θέμα συζήτησης τον ερχομό του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και του ευχήθηκε υγεία, ενώ τόνισε πως βρισκόμαστε στην καρδιά της μάχης.

Ζήτησε, επίσης, "αυτές τις άγιες ημέρες η Εκκλησία να συμπαρασταθεί στην οργανωμένη Πολιτεία, σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας, να τους φροντίσουμε".
Συνεργασία Εκκλησίας - πολιτείας

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση με τον υπουργό και θέλησε, με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, να συνεχάρη και να ευχαριστήσει το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων που αγωνίζονται καθημερινά, ενώ έκανε λόγο για την αυτοθυσία των ανθρώπων αυτών χαρακτηρίζοντάς τους λειτουργούς της αγαθοεργίας.

Αναφέρθηκε, εξάλλου, στην ανάγκη συνεργασίας με την Πολιτεία για τον εμβολιασμό και υπογράμμισε ότι ενώ θα ήθελε να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί οι θεράποντες ιατροί του δεν του το επιτρέπουν ακόμη λόγω της περιπέτειας με την υγεία του.

Πηγή.