Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020

Πάλιν ο βδελυρός Ηρώδης μαίνεται, πάλιν ταράττεται!!! Απόπειρα φιμώσεως του Αξίου Ιεράρχου Κυθήρων Σεβασμιωτάτου Σεραφείμ καθώς και του αγρυπνούντος πληρώματος της Εκκλησίας.

«Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εμπεριέχει  προϊόντα εκτρώσεων»


Πάλιν ο βδελυρός Ηρώδης μαίνεται, πάλιν ταράττεται!!!
 

 Απόπειρα φιμώσεως  του Αξίου Ιεράρχου Κυθήρων Σεβασμιωτάτου Σεραφείμ καθώς και  του αγρυπνούντος  πληρώματος της Εκκλησίας.

   Με αφορμή την νέα παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων σχετικά με το εμβόλιο. (Δείτε άρθρο https://www.kathimerini.gr/world/561203191/to-vatikano-krinei-ithika-apodekta-ta-emvolia-kata-tis-covid-19/)

    Ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων Σεραφείμ απαντά:

«πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις».

"εἰ γὰρ ἔτι ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος οὐκ ἂν ἤμην»!

   Εδώ και πολλά χρόνια κρατάει Θερμοπύλες και ψηλά την Ομολογία της Πίστεως, η απροσκύνητη στάση  του Κυθήρων Σεβ. Σεραφείμ  ενοχλεί και αποκαλύπτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη,   η οποία είναι ευθυγραμμισμένη  με τα χθόνια σχέδια  της παγκόσμιας κυβέρνησης της Νέας Τάξεως Πραγμάτων με στόχο να κάνει τον   «μετάνθρωπον»,  τον μεταλλαγμένο άνθρωπο-ρομπότ.

    Τα όργανα της Νέας Τάξεως Πραγμάτων  λύσσαξαν θέλουν τους λαούς φοβισμένους καὶ γονατισμένους, για να μπορούν να τους κατεξουσιάζουν. Ὁ φοβισμένος λαός είναι  υπάκουος και διαχειρίσιμος.

   Σφοδρές αντιδράσεις, συγκίνηση και διεθνές ενδιαφέρον προκαλεί σε όλη την Ορθοδοξία η ομολογιακή στάση του Κυθήρων Σεβ. Σεραφείμ.  Επιχειρείται  συστηματική στόχευση και  διωγμός του από τους «εισαγγελάτους» της μίσθαρνης  δημοσιογραφίας και των οργάνων επιβολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να κάμψουν το φρόνημα του γενναίου επισκόπου και των πιστών.

   Ο σεβασμιώτατος Σεραφείμ  στην Ι. Ναό Παναγίας της  Μυρτιδιώτισσας  Κυθήρων την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, Κυριακή αφιερωμένη από την Εκκλησία στο Αγέννητο παιδί, μίλησε για την σφαγή των 14000 νηπιομαρτύρων από τον βδελυρό  Ηρώδη και  για τα 300000 παιδιά που  ετησίως  σκοτώνονται στην Πατρίδα μας με τις εκτρώσεις.

  

    Επίσης αναφέρθηκε στο ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εμπεριέχει  προϊόντα εκτρώσεων, σύμφωνα με πληροφορίες ερειδόμενες σε δημοσιεύματα εγκρίτων πηγών ενημερώσεως, διεθνώς  διαδεδομένες στο εξωτερικό και παραδεκτές ακόμη και από αυτόν τον ίδιο τον Πάπα και τα στελέχη της Βατικάνιας διοικήσεως. Αυτά τα δημοσιεύματα οι της Θέμιδος λειτουργοί δεν τα βλέπουν;;; Είναι τυφλοί ή με επιλεκτικές ευαισθησίες;;; 

(Δείτε τί γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

https://www.kathimerini.gr/world/561203191/to-vatikano-krinei-ithika-apodekta-ta-emvolia-kata-tis-covid-19/

Το Βατικανό κρίνει «ηθικά αποδεκτά» τα εμβόλια κατά της Covid-19)

 Προς τι η δίωξη του Σεβ. Κυθήρων;

   Προς τί η επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων και ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό, κατόπιν εντολής της διευθύνουσας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά;

   Οι  λειτουργοί της Θέμιδος;, γιατί δεν βλέπουν το συντελούμενο έγκλημα των εκτρώσεων των 300000 παιδιών ετησίως;;;

   Οι λειτουργοί της Θέμιδος;, γιατί δεν βλέπουν τα εγκλήματα που  συντελούνται και τις επιπτώσεις στο λαό (πτώχευση, θάνατοι λόγω μη πρόσβασης στα νοσοκομεία, απαγόρευση νεκροψίας των θανόντων προς διερεύνηση των αιτίων θανάτου, την ασκούμενη προπαγάνδα στα κανάλια της διαφθοράς) από τις μη διερευνημένες εις βάθος πτυχές του εμβολίου covid 19 για τις οποίες ουδεμία ευθύνη αναλαμβάνουν  οι παρασκευαστές του (Astra Zeneca, Moderna και Pfizer κ.α.)  για τις επιπτώσεις στους εμβολισμένους από παρενέργειες;;;

   Οι λειτουργοί της Θέμιδος, γιατί δεν βλέπουν για να επέμβουν,  ότι η Ελλάς εποικίζεται και, ενώ επέβαλαν γενικό αποκλεισμό, τα όργανα της κυβέρνησης με μυστικές επιχειρήσεις τις νυκτερινές ώρες μεταφέρουν κομβόι λαθρομεταναστών και εποικίζουν τα καλύτερα μέρη της χώρας, περιορίζοντας τις ελευθερίες των πολιτών;

   Αντιθέτως, οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού περιέχει προϊόντα εκτρώσεων προκάλεσαν την επείγουσα παρέμβαση του εισαγγελέα. (Δείτε σχετικά : Κυθήρων Σεραφείμ: “Εγώ σαν Επίσκοπός σας σας λέγω πως δεν θα κάμω το εμβόλιο....”)

   Η δήλωση του Μητροπολίτη οδήγησε στην επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων και ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό, κατόπιν εντολής της διευθύνουσας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

   Η αρχική  σύλληψή του την Μ. εβδομάδα και η κατ’ επανάληψη Παρέμβαση Εισαγγελέα εξοργίζει τα μέγιστα τούς πιστούς και αποτελεί καζάνι υπ’ ατμόν βαίνον προς έκρηξη.

    Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Σεβ. Αυγουστίνος Καντιώτης είχε πεί για την ανθρωπίνη δικαιωσύνη:

    «Αφ’ ότου η ανθρωπίνη δικαιοσύνη καταδίκασε τον Θεάνθρωπο, στο πρόσωπό της  εκκολάφθηκε ανεξίτηλο,

αιώνιο στίγμα»

    Όσο ο μητροπολίτης διώκεται, τόσο οι πιστοί θα αγωνίζονται, θα χαλυβδώνονται και θα  συσπειρώνονται γύρω του, όχι μόνο στη Μητρόπολή του, αλλά ανά την Ορθοδοξία γίνεται ο Ιεράρχης της καρδιάς των πιστών κρεμάμενων από το ωμοφόριό του.

   Ούτε η Τουρκοκρατία και οι διωγμοί δεν κατόρθωσαν να κλείσουν τις Εκκλησίες των Ελλήνων κι όμως, οι διεθνιστές με την συναίνεση του ανάξιου των περιστάσεων  Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των προσκυνημένων δεσποτάδων τις έκλεισαν χωρίς την συγκατάθεση του Λαού και έγιναν διαφημιστές εμβολίων των σκοτεινών πολυεθνικών. 

  Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί συμπαραστέκονται στο πλευρό του Αγίου Μητροπολίτου διατρανώνοντας:

Κάτω τα χέρια από τον Άξιο Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ.

«Συντριβήτωσαν ὑπό τήν σημείωσιν τοῦ τύπου τοῦ Τιμίου Σταυροῦ σου, πᾶσαι αἵ ἐναντίαι δυνάμεις»

-«Πραγμάτων ἐπιδρομαί… τά τῶν φίλων ἄπιστα, τά τῆς

Ἐκκλησίας ἀποίμαντα. Ἔρρει τά καλά, γυμνά τά κακά.

Ὁ πλοῦς ἐν νυκτί, πυρσός οὐδαμοῦ. Χριστός καθεύδει, τί

χρή παθεῖν;…».(Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος).

                                          π. Παναγιώτης Παπαϊωαννου

Σχετικά

https://agonasax.blogspot.com/2020/12/pfizer_29.html#more

https://www.youtube.com/watch?v=GOq8-FR8s1E&feature=emb_rel_end

https://www.kathimerini.gr/world/561203191/to-vatikano-krinei-ithika-apodekta-ta-emvolia-kata-tis-covid-19/

=====================================================

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Παρέμβαση Εισαγγελέα για δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων


Παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού περιέχει προϊόντα εκτρώσεων.

Η δήλωση του Μητροπολίτη οδήγησε στην επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων και ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό, κατόπιν εντολής της διευθύνουσας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Γιατί άραγε ο εισαγγελέας κινήθηκε εναντίον του Μητροπολίτη Κυθήρων; Επίσημες έρευνες για το εμβόλιο της Pfizer, αλλά και για το εμβόλιο της Astrazeneca (από το οποίο θα παραλάβουμε 3 εκατομμύρια δόσεις) αναφέρουν ότι έχουν χρησιμοποιηθεί κύτταρα από αποβλημένα (εκτρωμένα) έμβρυα των προηγούμενων δεκαετιών.

Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε στο “Πρώτο Θέμα” (21.12 –  “Βατικανό: Εμβολιαστείτε, είναι ηθικά αποδεκτό”)…. “Βλαστοκύτταρα από αποβλημένα έμβρυα από τις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980 – που αναπαράγονται στο εργαστήριο για δεκαετίες ως «κυτταρικές σειρές» – έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς ερευνητές για το σχεδιασμό εμβολίων κατά της Covid-19, για παράδειγμα εντός των ομάδων των Astrazeneca, Moderna και Pfizer, τονίζει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής στον ιστότοπό του”.”

Αυτή λοιπόν η πληροφορία που δημοσιεύτηκε και στο Πρώτο Θέμα και στην Καθημερινή και σε διάφορα άλλα ελληνικά μέσα, μας κίνησε την περιέργεια ώστε να αναζητήσουμε την αρχική πηγή του συγκεκριμένου κειμένου, όπως και να μάθουμε τον ρόλο του Ινστιτούτου.  Το “Ευρωπαϊκό ινστιτούτο Βιοηθικής”, λοιπόν, είναι ένας  ιδιωτικός οργανισμός που συμμετέχει σε σεμινάρια και ακαδημαϊκές συζητήσεις ακόμα και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Φαίνεται δηλαδή ένας σοβαρός οργανισμός, τον οποίο επικαλέστηκε και η ηγεσία του Βατικανού και γενικότερα το όλο θέμα “έπαιξε” και στα ελληνικά μέσα. Τα όσα λέει το Ινστιτούτο είναι επίσης ξεκάθαρα, όπως θα διαβάσετε και στο κείμενο  παρακάτω.

Την ίδια ώρα όμως που ετοιμάζαμε τις μεταφράσεις του κειμένου από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων η οποία ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό, για τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Κυθήρων ( είχε δηλώσει ο Σεβασμιώτατος: “με πληροφόρησαν πως τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων”)

Θεωρήθηκαν λοιπόν ανυπόστατα τα όσα είπε ο Μητροπολίτης. Είναι όμως έτσι;

Γιατί όπως αποφαίνεται στην μελέτη αυτή το ινστιτούτο, και για το εμβόλιο της Pfizer, αλλά και -πολύ περισσότερο- για το εμβόλιο της Astrazeneca (από το οποίο θα παραλάβουμε 3 εκατομμύρια δόσεις) έχουν χρησιμοποιηθεί κύτταρα από αποβλημένα (εκτρωμένα) έμβρυα των προηγούμενων δεκαετιών.

Αναλυτικότερα, στο κείμενο που ακολουθεί.

Το  ελληνικό κείμενο από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο (πηγή πρωτοτύπου εδώ)

 https://www.ieb-eib.org/nl/nieuws/biomedisch-onderzoek/medisch-onderzoek/coronavirusvaccins-en-het-gebruik-van-cellen-van-geaborteerde-foetussen-stand-van-zaken-1926.html?backto=search

“Καθώς επιταχύνεται η ανάπτυξη εμβολίων κατά του Covid-19, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και δοκιμάζονται αυτά τα εμβόλια. Πράγματι, υπάρχουν ηθικά ερωτήματα σχετικά με την πιθανή χρήση, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας ανάπτυξης, κυτταρικών σειρών που προέρχονται από εκτρωμένα έμβρυα. Το Ινστιτούτο Charlotte Lozier στις Ηνωμένες Πολιτείες, βασισμένο σε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της επιστημονικής βιβλιογραφίας και των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών, συνέταξε μια ακριβή επισκόπηση των φαρμακευτικών εταιρειών που χρησιμοποιούν ή δεν χρησιμοποιούν τέτοιες ηθικά αμφιλεγόμενες κυτταρικές γραμμές. Το ινστιτούτο θέλει να επιτρέψει στον αναγνώστη να κάνει ενημερωμένες επιλογές σχετικά με τα εμβόλια για τον Covid-19.

Πρώτα ας δούμε τι αποτελείται από μια τέτοια κυτταρική σειρά εμβρύου. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λήψη ενός κυττάρου από ένα έμβρυο (στην περίπτωση αυτή ένα έμβρυο που έχει αφαιρεθεί) και τον πολλαπλασιασμό αυτού του κυττάρου σε αρκετά πανομοιότυπα κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα μπορούν να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν για δεκαετίες για να δημιουργήσουν “κυτταρικές γραμμές” που χρησιμοποιούνται συχνά σε επιστημονικά πειράματα. Μερικές από αυτές τις εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές, που όντως είναι δεκαετίες πριν, χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη νέων εμβολίων. Αυτό ισχύει, μεταξύ άλλων, για τις κυτταρικές σειρές HEK293 και PER.C6. Έτσι, η χρήση αυτών των κυττάρων δεν απαιτεί νέες αποβολές. Επιστρέφουν στις αμβλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980, ανεξάρτητα από τον φαρμακευτικό σκοπό.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν αυτές οι εμβρυϊκές κυτταρικές γραμμές είναι απολύτως απαραίτητες για την ανάπτυξη εμβολίων, ειδικά το εμβόλιο του Covid-19. Η απάντηση είναι όχι. Είναι δυνατόν να αναπτυχθούν ηθικά υπεύθυνα εμβόλια χωρίς κύτταρα ή με βάση ζωικά κύτταρα, αυγά κοτόπουλου ή μαγιά. Αυτό βασικά κάνουν οι διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες.

Το επόμενο βήμα είναι να αποκτήσετε μια εικόνα για τα διάφορα στάδια ανάπτυξης ενός εμβολίου, στο οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυτταρικές σειρές από εκτρωμένα έμβρυα.

Η φάση σχεδιασμού περιλαμβάνει την ανάπτυξη ιδεών, προκαταρκτικά πειράματα και την περιγραφή του τρόπου παραγωγής του εμβολίου.

Φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα που έχουν χρησιμοποιήσει κυτταρικές σειρές από εκτρωμένα έμβρυα σε αυτό το στάδιο:

– Altimmune (ΗΠΑ)

Astra Zeneca & University of Oxford (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ)

– CanSino Biologics, Inc. Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών, PLA της Κίνας (Κίνα)

– Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya (Ρωσία)

– Janssen Research & Development, Inc. Johnson & Johnson (ΗΠΑ)

– Vaxart (ΗΠΑ)

– Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical / Ινστιτούτο Μικροβιολογίας, Κινεζική Ακαδημία Επιστημών (Κίνα)

– Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ (ΗΠΑ)

Η φάση παραγωγής: παράγεται το τελικό εμβόλιο.

Φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά ινστιτούτα που χρησιμοποιούν κυτταρικές σειρές από ακυρωμένα έμβρυα σε αυτό το στάδιο:

– Altimmune (ΗΠΑ)

Astra Zeneca University of Oxford (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ)

– CanSino Biologics, Inc. Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών, PLA της Κίνας (Κίνα)

– Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya (Ρωσία)

– Janssen Research & Development, Inc. Johnson & JohnsonVaxart (ΗΠΑ)

– Vaxart (ΗΠΑ)

– Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ (ΗΠΑ)

Δοκιμαστική φάση του εμβολίου στο εργαστήριο, προτού διανεμηθεί ευρέως (widely distributed)

Φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα που χρησιμοποιούν κυτταρικές σειρές από εκτρωμένα έμβρυα σε αυτό το στάδιο:

– Sinovac Biotech Co., Ltd. (Κίνα)

– Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical / Ινστιτούτο Μικροβιολογίας, Κινεζική Ακαδημία Επιστημών (Κίνα)

– Medicago (Καναδάς)

– Novavax (ΗΠΑ)

– Moderna, Inc. avec le National Institute of Health (ΗΠΑ)

– Pfizer et BioNTech (ΗΠΑ, Γερμανία)

– Sanofi Pasteur et Translate Bio (ΗΠΑ, Γαλλία)

– Inovio Pharmaceuticals (ΗΠΑ)

Οι φαρμακευτικές εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές σε ένα από τα τρία στάδια είναι (από τις 10 Νοεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη το στάδιο ανάπτυξης εμβολίων):

– Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου / Sinopharm (Κίνα)

– Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων Wuhan / Sinopharm (Κίνα)

– Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας John Paul II (ΗΠΑ)

– Institut Pasteur and Themis and Merck (ΗΠΑ, Γαλλία)

– Shenzhen Geno-ανοσοποιητικό ιατρικό ινστιτούτο (Κίνα)

– Merck και IAVI (ΗΠΑ)

– Clover Biopharmaceuticals, Inc. (Κίνα)

– Sanofi and GSK Protein Sciences (ΗΠΑ, Γαλλία)

– Σορέντο (ΗΠΑ)

– Πανεπιστήμιο Queensland και CSL Ltd. (Αυστραλία)

– CureVac (Γερμανία)

– Genexin (Κορέα)

– Symvivo Corporation (Καναδάς)

Σημείωση: Αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Η ηθική κρίση των προτεινόμενων εμβολίων μπορεί να βασίζεται σε διάφορα στοιχεία:

– Η ύπαρξη ή όχι εναλλακτικών για τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί από κυτταρικές σειρές εκτρωμένων εμβρύων: όπου υπάρχουν ηθικά ανεπτυγμένα εμβόλια και είναι διαθέσιμα, αυτά πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα.

– Ο βαθμός απόστασης, στο χρόνο αλλά ιδιαίτερα στην ευθύνη, μεταξύ της εν λόγω έκτρωσης και του εμβολιασμένου ασθενούς. Έτσι, η ευθύνη του εμβολιασμού του ασθενούς είναι χαμηλή σε σύγκριση με εκείνη του ερευνητή που χρησιμοποιεί αυτές τις κυτταρικές σειρές και επομένως διεγείρει την παραγωγή παρόμοιων κυτταρικών σειρών.

– Τα στάδια της διαδικασίας ανάπτυξης εμβολίων, για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές. Εάν το εμβόλιο που λαμβάνει ο ασθενής παράγεται από αυτές τις κυτταρικές σειρές του εμβρύου (Στάδιο 2), διεγείρει την παραγωγή νέων εμβρυϊκών κυττάρων. Αυτή η σχέση είναι λιγότερο εμφανής όταν η φαρμακευτική εταιρεία εξετάζει μόνο ορισμένα αντίγραφα του εμβολίου σε εμβρυϊκά κύτταρα (Στάδιο 3).

– Η ύπαρξη ή όχι εναλλακτικών για τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν βάσει κυτταρικών σειρών από ματαιωμένα έμβρυα: εάν υπάρχει ηθικά ανεπτυγμένο εμβόλιο.”

ORTHOPRAXIA.GR (Χ. Βλαμάκης)