Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ MOIXEΠIBATH Ιλίου Αθηναγόρα

Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει; 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.

 

σ.σ. Καμαρώστε τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΔΙΣ Ιλίου Αθηναγόρα να λέει ότι ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας μπορεί να αλλάξει και ότι αυτό δεν είναι «ιδιαίτερα δογματικό» θέμα !!

Εκεί που μας κάνανε τους παλληκαράδες στην ΔΙΣ, ότι δήθεν βάζουνε κόκκινες γραμμές στην Θεία Κοινωνία, τώρα, κάμποσους μήνες αργότερα με τον βάτραχο να έχει ψιλοβράσει, εμφανίζουν τον εισηγητή της απαγόρευσης της Θείας Λειτουργίας Ιλίου Αθηναγόρα για να ανεβάσει και άλλο την θερμοκρασία και να σβήσει αυτές τις γραμμές!

Και πως το έκανε ο ταχυδακτυλουργός; Άρχισε να ξεβαφτίζει το ψάρι μιλώντας για όχι «ιδιαίτερα δογματικό» θέμα το θέμα της μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.

Υπάρχουν «ιδιαίτερα» και όχι τόσο «ιδιαίτερα» δογματικά θέματα στην Εκκλησία; Και ποιος είναι αυτός που τ’ αποφασίζει; Ο Ιλίου Αθηναγόρας ο θεοφώτιστος;; !! Η ψυχρότητα και η ελαφρότητα με την οποία μιλάει για την Θεία Κοινωνία προκαλεί απέραντη θλίψη. Αυτούς τους περαστικούς τουρίστες και παγερά αδιάφορους που δεν εκφράζουν την συνείδηση του Ορθόδοξου ποιμνίου αλλά τον Δυτικό ορθολογισμό και τις μασονικές Στοές βρίσκουνε και προωθούν στην Εκκλησία.

Αυτοί αν ζούσαν στις εποχές των πρωτοχριστιανικών άγριων διωγμών θα είχαν πουλήσει και την ψυχή της μάνας τους, και των παιδιών τους και όλο τους το σόι στον διάβολο. Και σήμερα δεν θα είχε μείνει τίποτα που να θυμίζει την Πίστη μας. Αλλά φταίμε κι εμείς με την αμετανοησία μας, την χλιαρή μας πίστη και που επιτρέψαμε να μας διαφθείρουνε. Και ανεχόμαστε να μας κουνάνε και το δάχτυλο από πάνω λέγοντάς μας ότι αυτοί είναι η Εκκλησία!

Ο τρόπος λήψης της Θείας Κοινωνίας έχει άμεση σχέση με το τί πιστεύουμε για την Θεία Κοινωνία. Η Θεία Κοινωνία ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Δεν θα προδώσουμε τον Χριστό σε μία εποχή που διακινείται η πεποίθηση ότι ο Βασιλεύς των όλων μολύνεται και μολύνει. Δεν θα κάνουμε πως δεν βλέπουμε τί συμβαίνει. Δεν θα προσπεράσουμε το δόλιο υπονοούμενο. Δεν θα κλείσουμε το μάτι στην προδοσία και στην απιστία όπως κάνουν όλοι αυτοί οι λυκοποιμένες εκσυγχρονιστές. Δεν θα μας υποβάλει καμία Στοά, κανένας Μητσοτάκης, κανένας Πρετεντέρης, κανένας Ιλίου Αθηναγόρας και κανένας άσχετος, άπιστος και αντίχριστος τον τρόπο που θα μεταλαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου. Το έκαναν οι Άγιοι Πατέρες και Αυτούς ακολουθούμε ολόψυχα και ολόκαρδα.

***

Ιλίου Αθηναγόρας (ΘΕΜΑ 104,6): Το κουταλάκι μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία δεν είναι δογματικό θέμα

«Με μάσκα θα μπαίνουν όλοι στις Εκκλησίες» τις μέρες των γιορτών, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιερά Συνόδου

Δεν τίθεται δογματικό θέμα για το κουταλάκι μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως  Αθηναγόρας Δικαιάκος και εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τον τρόπο με το οποίο γίνεται η Θεία Μεταλαβή στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου για λόγους ασφαλείας χρησιμοποιείται κουταλάκι μιας χρήσης, ο Μητροπολίτης, τόνισε ότι «είναι μια μακρά συνήθεια αλλά μπορεί να αλλάξει με τη συμφωνία της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

[Ηχητικό]

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τις ημέρες των εορτών όπου θα είναι ανοιχτές οι εκκλησίες και θα γίνουν 3 λειτουργίες, θα γίνεται με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. «Με μάσκα θα μπαίνουν όλοι στις Εκκλησίες», είπε προσθέτοντας ότι θα υπάρχει επιτήρηση όσο μέσα στους ναούς για να μη ξεπερνούν τον επιτρεπόμενο αριθμό αλλά και στους εξωτερικούς χώρους για να μην επιτραπεί ο συγχρωτισμός. «Η Εκκλησία πρέπει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», συμπλήρωσε.

Οι αντιδράσεις που παρατηρούνται αλλά και η δυσφορία σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλεται στην παράταση των μέτρων, δυσκολεύοντας την πνευματική κατάσταση. Μάλιστα, όπως είπε, και οι ιερείς δέχονται ιδιαίτερες πιέσεις από τους πιστούς για το άνοιγμα των Εκκλησιών.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, η Εκκλησία, είχε ζητήσει από την επιτροπή Βιοηθικής ένα κείμενο με τις θέσεις της. Εξήγησε δε, ότι η συγκεκριμένη επιτροπή αποτελείται από γιατρούς ενώ προεδρεύει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας. Καθώς τελικά, δεν υπήρξε συμπέρασμα του κειμένου, οι ιερείς έχουν συμφωνήσει να τηρούν συγκεκριμένη γραμμή παραπέμποντας τους πιστούς στους γιατρούς τους που γνωρίζουν κιόλας την κατάσταση της Υγείας τους.

protothema.gr 18/12/2020

…………………………………………