Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως: «Ορθώς η πολιτεία απαγόρευσε τη συμμετοχή πιστών στη Θεία Λειτουργία»!


 Λυκοποιμένες σε συνεχή κατήφορο…

του Νεκτάριου Δαπέργολα


Ζούμε πλέον σε τέτοια κατάσταση πνευματικής αποστασίας και μαζικής παράκρουσης (κατάσταση που οι εξελίξεις με τη λεγόμενη «πανδημία» δυστυχώς την επιδείνωσε), ώστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πάρα πολλοί κληρικοί (και επίσκοποι αλλά και ιερείς) έχουν εδώ και καιρό εγκαταλείψει παντελώς το ποίμνιό τους, έχουν πατήσει τους ιερούς όρκους τους, έχουν αναφανδόν προδώσει την αποστολή τους και νοιάζονται μόνο για το πώς θα βρουν λόγους αυτοδικαίωσης, «επιχειρήματα» σύνταξης με τους διώκτες της πίστης μας και επικριτικά σχόλια για όσους τους ελέγχουν και αρνούνται να υποταχθούν στις απαράδεκτες εντολές και και καινοφανείς διδαχές τους.

Κάποιοι μάλιστα έχουν καταντήσει πια μόνιμοι θαμώνες και στα συστημικά Μέσα Μαζικής Eξηλιθίωσης. Και σε μόνιμο φυσικά εξυμνητικό ισοκράτημα των «ειδικών» και του αντίχριστου καθεστώτος, σε συνεχή απόπειρα δικαίωσης των άθλιων εκκλησιομαχικών μέτρων που μας κρατούν αποκλεισμένους από τον Άρτο της Ζωής, σε μόνιμη επίθεση κατά των «ζηλωτών» και των «ακραίων».

Σε περίοπτη θέση ανάμεσά τους και ο συγκεκριμένος ιεράρχης. Και δεν ήταν μόνο το ότι προ 6-7 ημερών, με άρθρο του, διατυμπάνιζε πάλι ανερυθρίαστα ότι «καλά έκανε η πολιτεία και έκλεισε τους ναούς», ενώ επιτέθηκε στους «αρνητές της πανδημίας» μιλώντας για «εγκληματικά κηρύγματα, που άρδευαν αλλοφροσύνη από την εωσφορική τους έπαρση, που τελικά σκότωσε συνανθρώπους τους». Και φυσικά επιτέθηκε και σε όσους αντιδρούν στην οικουμενιστική λαίλαπα και εσχάτως και στο όνειδος των κλειδωμένων ναών, μιλώντας για πρώην «“λογικά πρόβατα που η ευσεβιστική αλλοφροσύνη τα μετέτρεψε σε απρόβλεπτα ερίφια που θέλησαν να υποκαταστήσουν τους ποιμένες”. Ενώ ο ίδιος ο Θεός μάς διδάσκει να υπακούμε ακόμα και στην κοσμική εξουσία (που στο κάτω-κάτω στις μέρες μας είναι από το λαό μας δημοκρατικά εκλεγμένη), πολλοί χριστιανοί μας κίνησαν επανάσταση ενάντια στην Εκκλησία τους, που δεν ξέρω αν φέρει ανάσταση, πάντως μέχρι τώρα σπέρνει θανάτους. Πιστέψαμε ότι εμάς, λόγω της πίστεώς μας, υποχρεούται ο Θεός να μας σώσει (τους άλλους όχι), και κάναμε επίδειξη αυτής της πίστεώς μας. Όμως αυτή η πίστη μας αποδείχθηκε λίγη, φτωχή, μικρή πίστη που όχι μόνο βουνά δεν μπορεί να μετακινήσει, αλλά ούτε καν τον απειροελάχιστο ιό…»!

Προχτές είχε σειρά η νέα του εμφάνιση στην –εμβληματικής νεοφιλελέ καθεστωτίλας– «Καθημερινή», όπου μεταξύ άλλων επανέλαβε τη φρικώδη άποψη ότι «ορθώς η πολιτεία απαγόρευσε τη συμμετοχή πιστών στη Θεία Λειτουργία και η Εκκλησία το σεβάστηκε απολύτως», ενώ μίλησε και πάλι για τους αρνητές της πανδημίας ως είδος επικίνδυνων εχθρών του λαού, ένα «κίνημα που απειλεί την κοινωνία», το οποίο «σε λίγο θα μετατραπεί σε αντιεμβολιαστικό» και «θα χρειαστούμε εθνική ενότητα για να το αντιμετωπίσουμε»! Και φυσικά ξαναμίλησε και για τον μόνιμο καημό όλων αυτών των δύσμοιρων παραληρηματικών οικουμενιστών με την επηρμένην οφρύν, δηλαδή για όσους αντιδρούν στις πλάνες τους και αρνούνται να υπακούσουν στην κάλπικη αυθεντία τους. Τους οποίους τώρα χαρακτήρισε ως άτομα «με περιδεή πίστη και ελλιπή θεολογική κατάρτιση» (ναι, αυτό είναι το μόνιμο «επιχείρημα» όλων των εκκωφαντικά πλανεμένων ψευτοθεολόγων και (αν)ιεραρχών που έχουν τινάξει στον αέρα άπαντα τα δόγματα κι έχουν πετάξει στα σκουπίδια όλη την Ιερά Παράδοση και τους Ιερούς Κανόνες: να κατηγορούν εμάς για ελλιπή κατάρτιση –χωρίς το παραμικρό ίχνος περαιτέρω τεκμηρίωσης ασφαλώς, ενώ εμείς τους διαψεύδουμε συνεχώς μέσα από τα ίδια τα εκκλησιαστικά κείμενα και την παρακαταθήκη των Πατέρων).

Και συνέχισε να μας λέει τον… πόνο του, με τα εξής πολύ χαρακτηριστικά: «Είναι οι ίδιες ομάδες, εφημερίδες και ιστοσελίδες που επιτίθενται χυδαία στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και στην Ιερά Σύνοδο κατηγορώντας μας όλους ότι προδίδουμε την πίστη μας. Και δεν είναι τυχαίο, που οι ίδιες ομάδες, πρωτοστατούν στην καταδίκη της Πανορθοδόξου Συνόδου της Κρήτης και του Ουκρανικού Αυτοκεφάλου».

Δεν εκπλήσσει όμως βέβαια εδώ και πολύ καιρό. Και όχι μόνο κάποιους, που όσα χρόνια είναι επίσκοπος, ειλικρινά δεν θυμόμαστε να ακούσαμε από τα χείλη του έστω μία ορθόδοξη κουβέντα (αλλά μόνο πλάνη και νεοταξίλα και νεοεποχίτικη κακοδοξία). Γενικά δεν νομίζω ότι εκπλήσσει κανέναν πια. Και οι μόνιμοι έπαινοι της κάθε συστημικής παλιοφυλλάδας προς το πρόσωπό του, ως μειλίχιου και μετριοπαθούς ιεράρχη, χαρακτηριστικοί κι αυτοί. Άξιος ο μισθός του –όπως και όλων φυσικά των ομοφρόνων του.

Όσο για τα παραληρηματικά περί επικίνδυνου για την κοινωνία κινήματος, εμείς φυσικά του ανταπαντάμε ότι το μόνο επικίνδυνο για την κοινωνία κίνημα που βλέπουμε είναι κάτι πλανεμένων λυκοποιμένων που έχουν γράψει δικό τους Ευαγγέλιο, δικά τους δόγματα και δικούς τους Κανόνες και παρασέρνουν στην απώλεια εκείνους που ακόμη τους ακολουθούν ανύποπτοι και άβουλοι.

Εμείς φυσικά όχι…

 Πηγή.