Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

κ. Συμεών, η Εκκλησία δεν είναι τσιφλίκη σου. Να θυμάσαι το τέλος του προκατόχου σου Νικολάου μετά την αναγνώριση του σχισματικού Επιφανίου Ουκρανίας, και να φοβάσαι το σπαθί του παρακείμενου Αθανασίου Διάκου

Ἕνας ακόμη πνευματικός απόγονος του Ιερωνύμου Λιάπη, κάνει τα πάντα για να είναι αρεστός

Kαι ο Φθιώτιδος Συμεών στην προπαγάνδα υπέρ του κορονοϊού!



    Καί ἐνῶ καθημερινῶς ἀποκαλύπτεται ἀπό ἐπιστήμονες καί δημοσιογράφους ἡ ἀπάτη σέ παγκόσμια κλίμακα καί ἡ ἐγκληματική ἐκμετάλλευση τοῦ κορονοϊοῦ, ἄλλος ἕνας ἐπίσκοπος τίθεται στὴν ὑπηρεσία τῶν παγκοσμιοποιητῶν γιά τήν πραγματοποίηση τοῦ ἐμβολιασμοῦ τοῦ μή δοκιμασμένου ἐμβολίου, ἀντί νά ἀφήσει ἐλεύθερους τούς πιστούς νά ἀποφασίσουν. Διαθέτει, λέγει, τούς ἐκκλησιαστικούς χώρους (πού θεωρεῖ φαίνεται …τσιφλίκι τοῦ πατέρα του!) γιὰ τὸν ἐμβολιασμό, κάνοντας προπαγάνδα, χωρίς νά ἔχει(;) συναίσθηση ὅτι θά εἶναι συνυπεύθυνος γιά ὅσες παρενέργειες καί θανάτους θά προξενήσει τό ἐμβόλιο! Συνεπής στή γραμμή πού χάραξαν ὁ ἀρχιεπ. Ἱερώνυμος καί ὁ Ναυπάκτου Ἱερόθεος!

 

«Μία σειρά από προτάσεις απηύθυνε σήμερα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, προκειμένου να στηρίξει η τοπική Εκκλησία ακόμη περισσότερο την μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας… Στη συνέχεια ο κ. Συμεών προχώρησε σε μία ακόμη πρόταση σχετικά με την αξιοποίηση των 89 Πνευματικών Κέντρων της Ιεράς Μητροπόλεως, που υπάρχουν σε όλο το Νομό:

“Θέτουμε στη διάθεσή σας, στην υγειονομική κοινότητα τα 89 σε λειτουργία Πνευματικά Κέντρα της Μητροπόλεως μας, για να γίνουν Κέντρα ανίχνευσης του ιού, να κάνετε rapid τεστ για τον κορωνοϊό, αλλά και γιατί όχι και εμβολιαστικά Κέντρα, αν υπάρχει δυσκολία και έλλειψη χώρου, αν υπάρχει δυσκολία πώς θα μετακινηθούν από τα χωριά μας παππούδες, οι γιαγιάδες, να έρθουν να εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο ή όπου αλλού, 89 σημεία σε όλο το Νομό στη διάθεσή σας, στη διάθεσή της υγειονομικής κοινότητας, της Πολιτείας.

Σκεφτείτε το λοιπόν, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε, όχι για να δημιουργούμε κάποιο πρόβλημα, αυτό κάναμε από την πρώτη μέρα και αυτό θα κάνουμε μέχρι την τελευταία ημέρα. Αξιοποιήστε την Εκκλησία. Είμαστε στη διάθεσή σας.

Τέλος, ο κ. Συμεών ανέφερε με νόημα:

“Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η πανδημία από την πρώτη στιγμή τόνισα με κάθε τρόπο και με Εγκύκλιο Σημείωμα που έστειλα στους ιερείς μας, αλλά και με τις ανακοινώσεις τις δημόσιες και μάλιστα με πολύ απλοϊκό τρόπο, σχεδόν που θα μπορούσε να κατηγορηθεί, ότι τα πράγματα δεν είναι αστεία, δεν είναι παιχνίδι ο κορωνοϊός και η πανδημία. Ήδη σχεδόν 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο στη Φθιώτιδα. Που; Στη Φθιώτιδα, που είναι από τους Νομούς που είναι από τα καλύτερα επίπεδα γενικότερα σε πανελλήνια έκταση. Που σημαίνει, πόσες οικογένειες έχουν κλάψει, έχουν θρηνήσει και έχουμε δοκιμαστεί και πόσοι άλλοι δοκιμάζονται μέσα στις μονάδες. Δεν είναι λοιπόν αστεία, ούτε είναι για πλάκες, ούτε για να φανερώσουμε την ευρηματικότητα μας και την εξυπνάδα μας. Είναι σοβαρά τα πράγματα και δεν είναι καθόλου αστεία. Γι αυτό λοιπόν εφιστώ την προσοχή όλων μας, πρώτα ημών των κληρικών, αλλά και όλων ανεξαιρέτως. Αντί να κοιτάμε πώς να ξεφύγουμε από τα μέτρα για να κάνουμε τους έξυπνους, να σοβαρευτούμε και με σύνεση και με σοβαρότητα να πορευτούμε μέσα αυτή τη δυσκολία.

Έχουμε πόλεμο, αλλά δεν κάνουμε ανορθόδοξο πόλεμο. Κάνουμε ορθόδοξο πόλεμο,  με σύνεση και υπευθυνότητα με επιστημοσύνη, με σοβαρότητα και χωρίς αγκυλώσεις, προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Γι’ αυτό λοιπόν παρακαλώ μέσα από την καρδιά μου, και να μην εκλαμβάνεται η επιείκεια την οποία δείχνουμε με τους δικούς μας ανθρώπους, προς τα στελέχη μας προς τους κληρικούς μας, ως αδυναμία.  Η επιείκεια είναι δυνατότητα για να διορθωνόμαστε και για να γινόμαστε καλύτεροι, γιατί σημασία έχει το καλό να μη γίνεται με τη βία, αλλά να γίνεται με το φιλότιμο και με το φωτισμό του Θεού».

 Πηγή.