Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Νομίζετε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη περίπτωση ομοιότητας με τα καραγκιοζιλίκια του δημόσιου εμβολιασμού που παρακολουθούμε ως αγέλη τις τελευταίες ημέρες;


Themistoklis Symvoulopoulos

Νομίζετε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη περίπτωση ομοιότητας στα καραγκιοζιλίκια του δημόσιου εμβολιασμού που παρακολουθούμε ως αγέλη τις τελευταίες ημέρες; Λάθος νομίζετε!
 
Γιατί κάπου εκεί στα 1976, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ σήκωνε ομοίως το μανίκι του μπροστά στις κάμερες, θέλοντας να πείσει το... φιλοθεάμων κοινό, ότι η επιδημία γρίπης που ισχυρίζονταν ότι εμφανίστηκε εκείνη την εποχή μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον μαζικό εμβολιασμό από εμβόλιο που έλαβε έγκριση μέσα σε μόλις 7 μήνες μελετών.
 
Αν και ο ισχυρισμός για επανεμφάνιση της επιδημίας της ισπανικής γρίπης δεν επαληθεύθηκε ποτέ, αφού καμία επιδημία δεν ξέσπασε σε αντίθεση με τα δεδομένα που έχουμε για την τωρινή συνδημία, η ομοιότητα ανατριχιάζει, καθώς όλα συνέβησαν από τον Μάρτιο ως το Νοέμβριο του 1976, όταν και θα διεξάγονταν οι αμερικάνικές εκλογές.
 
Είναι εξαιρετικό όμως να αναλογιστεί κανείς, ότι επιχειρήθηκε μαζικός υποχρεωτικός εμβολιασμός και πέτυχε να διεξαχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε μια πραγματικά ανύπαρκτη επιδημία.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Gerald Ford, έδινε το παρόν σε συνέντευξη Τύπου, με ένα αυστηρό μήνυμα: "Κανείς δεν γνωρίζει πόσο σοβαρή είναι αυτή η απειλή. Όμως δεν μπορούμε να παίρνουμε ρίσκα με τη δημόσια υγεία". Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιστορίας του πανεπιστημίου της Wichita State, εκείνες τις μέρες επικρατούσε ένα χάος, ένα σύμπαν από μπλεγμένα μηνύματα, όπου από την μια πλευρά πολλοί επιστήμονες ανέφεραν πως ο κίνδυνος δεν ομοίαζε απαραίτητα με αυτόν της ισπανικής γρίπης, όμως από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και τα media, επιχειρούσαν να παρουσιάσουν την ακριβώς αντίθετη εικόνα.
 
Το Πρόγραμμα Ανοσοποίησης πήρε την έγκριση του Κογκρέσου και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έβαζε στόχο να αγοράσει 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από φαρμακευτικές εταιρείες και στη συνέχεια να τις μοιράσει δωρεάν σε υπηρεσίες υγείας. Η χρονική διορία ως την έγκριση και διάθεση του εμβολίου, δεν έπρεπε επ' ουδενί λόγο να ξεπεράσει τους έξι-επτά μήνες: ήταν Μάρτιος όταν είχε σημειωθεί το κρούσμα θανάτου του στρατιώτη Lewis, μέχρι την 1η Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, έπρεπε να έχει βρεθεί δραστικό εμβόλιο.
 
Στις 2 Σεπεμβρίου, η φαρμακευτική εταιρεία Merrill είχε υποβάλλει επιτυχώς τα ευρήματα της ως προς την ανακάλυψη εμβολίου στον FDA. Στις 22 του ίδιου μήνα, γίνονταν οι πρώτοι εμβολιασμοί. O Donald Millar, διευθυντής του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, δεν γνώριζε πως αυτό που έμοιαζε στα χέρια του με φάρμακο, στην πραγματικότητα ήταν μια βόμβα έτοιμη να σκάσει.
 
Ο πρόεδρος Ford γύριζε κι εκείνος τα μανίκια στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ώστε να δείξει στην εκλογική βάση των Αμερικάνων πολιτών, πως το fast-track εμβόλιο του ήταν ασπίδα υγείας. Την 1η Οκτωβρίου ξεκινούσαν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Μέσα στο πρώτο κιόλας 15ημέρο, τρεις ηλικιωμένοι πέθαιναν ξαφνικά σε κλινική του Pittsburgh, Το γεγονός ότι προηγουμένως είχαν λάβει το εμβόλιο, κρινόταν από τους γιατρούς και το επιτελείο του Ford, ως μη ρεαλιστική αιτία θανάτου.
 
Ο απόηχος του γεγονότος όμως, προκαλούσε (δικαιολογημένο) τρόμο στον απλό κόσμο, που ενισχυόταν και από την εμφάνιση περιστατικών συνδρόμου Guillain-Barré μετά από εμβολιασμούς σε τρεις διαφορετικές πολιτείες (Minnesota, Maryland, Alabama). Το Guillain-Barré αποτελεί νευρολογική διαταραχή, η όποια προκαλεί ατροφία μυών και παράλυση άκρων. Η διαταραχή αυτή έστω και σε αρκετά σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκύψει ως παρενέργεια εμβολίου.
 
Το αποτέλεσμα;
 
Οι Senser - Millar ως εμπνευστές του προγράμματος εμβολιασμού βρέθηκαν δημοσίως στο μάτι του κυκλώνα, καθώς ο Ford έχανε τις εκλογές του Νοεμβρίου από τον Jimmy Carter.
 
Τον Δεκέμβριο του 1976, και ενώ είχαν εμβολιαστεί περίπου 40 εκατομμύρια Αμερικανοί, η νέα κυβέρνηση διέταζε πάγωμα του προγράμματος ανοσοποίησης που είχε βάλει σκοπό να κυνηγήσει μια πανδημία πριν ακόμα αυτή ξεσπάσει.
 
Οι συνέπειες:
 
*Περισσότεροι άνθρωποι κατέληξαν από το εμβόλιο, παρά από τη γρίπη
*Καταγράφηκαν 500 περιστατικά του συνδρόμου GBS που προκαλεί παράλυση
*Το εμβόλιο αποσύρθηκε μόλις 10 εβδομάδες από την κυκλοφορία του όταν έγινε ξεκάθαρη η σύνδεσή του με την πρόκληση του συνδρόμου
*Ο εμβολιασμός ίσως αύξησε κατά οκτώ φορές την εκδήλωση του συνδρόμου GBS
*Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κλήθηκε να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε όσους προσβλήθηκαν
 
Ο Sencer απολύθηκε από την αμερικάνικη κυβέρνηση, όμως ποτέ δεν σταμάτησε να στηρίζει αυτό το πρόγραμμα.
 
Ακόμα και σήμερα εκκρεμούν αγωγές αποζημίωσης σε χιλιάδες αμερικανούς που υπέστησαν ζημιές από την επιχείρηση μαζικού και υποχρεωτικού εμβολιασμού του πληθυσμού.
 

https://ethnegersis.blogspot.com/2021/01/blog-post_39.html#more«Πᾶνος»