Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ-ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΡΟΤΟΝΤΑ)

 Να πολυορκίσουμε τον Ναό και να αποτρέψουμε την βεβήλωση του  πάση δυνάμει. Οι χριστιανοί οφείλουμε σθεναρά να υπερασπισθούμε τα ιερά μας και να προτάξουμε και τα στήθη μας, αν χρειασθεί, δυστυχώς  όμως οι εκκλησιαστικοί περί των θρόνων των τυρβάζουν. Ανάξιοι δεσποτάδες  προσκυνούν  ανθέλληνες, αθέους  και διεστραμμένους τύπους Μπαλτάδες και Μπουτάρηδες με τον συρφετό τους 

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ-ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΡΟΤΟΝΤΑ)

            Ο Ναός των Αγίων Ασωμάτων-Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) θεωρείται από την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ως “εμβληματικό μνημείο της Θεσσαλονίκης” και για τον λόγο αυτό, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, οργανώνεται συναυλία, στην οποία συμμετέχει και η Μεικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των έργων που θα παρουσιασθούν είναι και το “Ave Verum Corpus” του Μότσαρτ το οποίο είναι ευχαριστιακός ύμνος της Παπικής Εκκλησίας που αποδίδεται στον Πάπα Ιννοκέντιο Δ’.
            Διαβάζουμε στην εφημερίδα (14/4/16): “Η είσοδος στο μνημείο επιτρέπεται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων… και θα γίνει κλήρωση μεταξύ των ακροατών της Κ.Ο.Θ. που αγόρασαν εισιτήριο μέσα στο 2016. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου στις 20.30”.
            Είναι πλέον φανερόν ότι τόσον η Αρχαιολογική Υπηρεσία όσον και η προϊσταμένη της Αρχή, το ΥΠΠΟ, θεωρούν τον Ναόν των Αγίων Ασωμάτων ως τόπον πολιτιστικών εκληδώσεων, προς το παρόν.
            Ο προϊστάμενος του Υπουργείου Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς έχει αποτύχει παταγωδώς, γι’αυτό και οι Έλληνες καλλιτέχνες τον καλούν να παραιτηθεί. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του ηθοποιού Νίκου Χατζόπουλου που τον αποκάλεσε “παχύδερμο που ζει σε παράλληλο σύμπαν”.
            Ο καθηγητής του αθέου Τσίπρα θα αποτύχει στις προσπάθειές του να αποχριστιανοποιήσει τον αρχαιότερο και ιστορικότερο Ναό της Θεσσαλονίκης. Η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποδώσει τον Ιερόν Ναόν στον νόμιμον δικαιούχον του, την Ιεράν Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και θα σεβασθεί την απόφαση του Μεγάλου Θεοδοσίου να μετατρέψει το μνημείο σε χριστιανικό ναό.Θεσσαλονίκη 14-04-2016