Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ερωτηματικά για τη βράβευση του Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου στη Φλώρινα

contributor columnist
Αγαπητοί κύριοι και κυρίες του διοικητικού συμβουλίου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», 
Χαίρετε πάντοτε εν Κυρίω.
Κατόπιν σχετικής ειδοποίησης, από τους διαχειριστές του Ορθόδοξου ιεραποστολικού αντιαιρετικού Ιστολογίου Κατάνυξις, πληροφορήθηκα πως η επιλογή σας να βραβεύσετε τον Διευθυντή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κ.κ. Ελπιδοφόρο έχει προκαλέσει την έντονες αντιδράσεις.
Η συγκυρία

Οι αντιδράσεις θα πρέπει να εξεταστούν σε σχέση με το περιβάλλον και τη χρονική συγκυρία που επιλέχθηκε να γίνει η συγκεκριμένη βράβευση.
Ίσως να γνωρίζετε ήδη πως στην Πανορθόδοξη Σύνοδο του Ιουνίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, έχει πλέον καταστεί σαφές από έγκριτους αρχιερείς, ακαδημαϊκούς και θεολόγους κληρικούς μοναχούς και λαϊκούς, πως θα επιχειρηθεί η νομιμοποίηση και επισημοποίηση της παναιρέσεως του οικουμενισμού στην Ορθοδοξία.

Ναι μεν σχολάρχης της Χάλκης αλλά και "πρωτοπαλίκαρο” του οικουμενιστικού μετώπου

Διαβάζοντας σχετικά στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας το σκεπτικό, εκτιμώ πως ίσως θα έπρεπε να γνωρίζετε οτι ως ".. επιστημονική και εκκλησιαστική προσφορά.." του Θεοφιλεστάτου κκ Ελπιδοφόρου "..στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στο σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.." εννοείται, η επικράτηση της παναιρέσεως του οικουμενισμού.

Γεννιούνται λογικά ερωτήματα

Από άγνοια κάνατε την επιλογή αυτή, ή εν πλήρει επιγνώσει του συμβολισμού της;
Η εμπλοκή του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου είναι τυχαία;
Η θέση του νυν Μητροπολίτου Φλωρίνης ποια είναι επί του θέματος άραγε;
Εάλω τελικά και η "πόλις" της μητροπόλεως Φλωρίνης, από το οικουμενιστικό πνεύμα;
Αγαπητοί κύριοι και κυρίες του διοικητικού συμβουλίου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης»,
«Ἰδού καιρός εὐπρόσδεκτος,
ἰδού καιρός μετανοίας·
ἀποθώμεθα τά ἔργα τοῦ σκότους
καί ἐνδυσώμεθα τά ὅπλα τοῦ φωτός...»
“ Όπλον του φωτός” και η παρακαταθήκη των προφητικών λόγων του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη, που φωτίζει και αποκαλύπτει τα σκοτεινά σχέδια των οικουμενιστών.
Δεν είναι στις προθέσεις μας να θίξουμε εσάς προσωπικώς, πολλώ δε μάλλον τη δράση, την προσφορά και την ιστορία του βραβευθέντος ιστορικού συλλόγου “Αριστοτέλης”. Αυτά είναι μάλλον, που  καθιστούν και την ευθύνη της επιλογής σας μεγαλύτερη.

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΟΣ

Αποκαθήλωσαν την Πανορθόδοξη οι Μητρ. Πειραιώς, Ναυπάκτου, Γλυφάδας και Κυθήρων-«Φραγγέλιο» με θεολογικά επιχειρήματα

Φαναριώτικο ντελίριο σε Ουνίτικο Ναό: "Αυτά κάνουν! Η οικουμενιστική μεταπατερικη αγαπολογία, ξεσκεπάζεται!" (Αποκαλυπτικό βίντεο)

Διαβάστε και την απόφαση του δημοτικού σύμβουλίου Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στην τακτική του Συνεδρίαση στις 23 Μαρτίου 2016, αποφάσισε ότι στο πλαίσιο της «Χρηστιδείου Τελετής» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» (την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 11.30 π.μ.), όπου ο Σεβασμιότατος συμμετέχει ως κεντρικός ομιλητής, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, θα βραβεύσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης, κ.κ. Ελπιδοφόρο, Ηγούμενο της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφενός για την πολύτιμη συνεισφορά του και τις εντατικές προσπάθειές του για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, την οποία έχει θέσει στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος καθιστώντας την χώρο επίλεκτων επιστημονικών συναντήσεων και συνεδρίων και τόπο επισκέψιμο με ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν τον υψηλό ρόλο που του ανατέθηκε από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, και αφετέρου για το σημαντικό εκκλησιαστικό και πολιτιστικό του έργο με την αναστήλωση και αναβίωση Ιερών Ναών στην περιοχή της Προύσας στη Μικρά Ασία, αλλά και για τη γενικότερη επιστημονική και εκκλησιαστική προσφορά του στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στο σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Η παρούσα βράβευση αντανακλά την τιμή προς το πρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προύσης, κ.κ. Ελπιδοφόρου, αλλά και προς τους θεσμούς που υπηρετεί με αφοσίωση και συνέπεια ο ίδιος, και ιδιαιτέρως προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο. Η βράβευσή του στο πλαίσιο μιας τελετής διάκρισης αριστούχων μαθητών λαμβάνει τη διάσταση της υποδειγματικής λειτουργίας και της πολυεπίπεδης προσφοράς ενός ανθρώπου του πνεύματος, ο οποίος μπορεί να αποτελεί πρότυπο για τις νεότερες γενιές.

(Αριθμός απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας 77/2016, ΑΔΑ: 7ΧΒΞΩΗΙ-Ξ79)