Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Η απόλυτη κατάντια! Ελλαδίτες Μητροπολίτες «νομιμοποιούν» τους σχισματικούς της Ουκρανίας!

Να κινηθή τάχιστα η εκκλησιαστική δικαιοσύνη
του Λυκούργου Νάνη
Αυτός είναι ο σεβασμός τους στην ιεροκανονική τάξη.
Συγκοινωνούν με αυτούς που κατέλυσαν κάθε έννοια εκκλησιαστικής τάξεως και ιεροκανονικής ακριβείας. Με καθηρημένους, σχισματικούς και αυτοχειροτόνητους.
Να κινηθή τάχιστα η εκκλησιαστική δικαιοσύνη εναντίον τους.
Να λογοδοτήσουν το συντομότερο δυνατό. Κατά τη χειροτονία τους έδωσαν φρικτό όρκο επί τη βάσει του οποίου θα τηρούν απαρασαλεύτως τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες. Και αυτοί είναι έτοιμοι να υπακούσουν στα αντικανονικά φιρμάνια του Βαρθολομαίου και να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους στις επιταγές του υπερτλαντικού παράγοντα.
Τεράστια η ευθύνη εν προκειμένω του Ναυπάκτου Ιεροθέου και του Δημητριάδος Ιγνατίου καθώς και κάποιων ιερών μονών του Αγίου Όρους και ενίων ιεραποστολικών αδελφοτήτων που τάχθηκαν με το μέρους του «πάπα της Ανατολής».
Το αυτό ισχύει και για κάποια έγκριτα, κατά τα άλλα, ιστολόγια.

Άγιε Κυθήρων, υπέρμαχε της ιεροκανονικής τάξεως! Μη συμβιβασθείτε! Αγωνισθείτε μέχρι τέλους υπέρ βωμών και εστιών!
Εμμείνατε στην αρχήθεν χαραχθείσα γραμμή!
Προστατέψτε την δεινώς τρωθείσα κανονική τάξη!
Και αιρόμενοι υπεράνω του επαίσχυντου και επαράτου «φιλαδέλφου» καταστήστε υποδίκους εν συνόδω τους συβιβασθέντες με την αταξία αρχιερείς όσο και να τυγχάνετε φιλικώς διακείμενοι προς αυτούς!

(Δελτίο Τύπου) Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη Ιερά Μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής  

Η μνήμη της Προστάτιδος, Πολιούχου και Εφόρου της επαρχίας του Λαγκαδά, Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, εορτάστηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων τον φερώνυμο και περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως.
Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, και συνχοροστατούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμών κ.κ. Δημητρίου, Αμορίου κ.κ. Νικηφόρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Εν συνεχεία, με την συμμετοχή πλήθους ευλαβών Πιστών, συνοδεία τιμητικού αγήματος του Στράτου το οποίο και απέδωσε τις πρέπουσες τιμές και υπό των ήχων της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Θαυματουργού Εικόνος και του Σεπτού Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής εντός της πόλεως, ενώ στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλεως και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης εορτής ετελέσθη λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμωνος, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, Τσερνιβέσκι κ.κ. Γερμανού, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι, μεταξύ αυτών ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Γέροντας π. Βαρθολομαίος, οι Πρωτοσύγκελλοι των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Αθανασίου, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Πανοσ. Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας και Λαγκαδά Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ενώ τα Αναλόγια του Μητροπολιτικού Ναού κόσμησαν με την παρουσία τους καθ΄ όλη την διάρκεια του διήμερου εορτασμού, οι Πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πανοράματος, ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αριστογένης Ζαΐμης, πλαισιωμένος από τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γρηγορίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιερά μας Μητροπόλεως και Επίκουρο Καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων κ. Ιωάννη Λιάκο, η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Ο Απόστολος Παύλος», με χοράρχη τον Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιο Φερεντίνο, και τέλος η Παιδική-Βυζαντινή Χορωδία Ειρμός.
Κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Θεσσαλονίκη κ. Voronin Oleksandr, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Χαράλαμπος Αϊβαζίδης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών φορέων της Πόλεως, καθώς και εκπρόσωποι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λαγκαδά.
Τον Θείο Λόγο εκήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος στο τέλος και απεύθυνε θερμούς λόγους προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, για την πρόσκληση του ώστε να προεξάρχει της σημερινής πανηγύρεως, κάνοντας αναφορά στα χρόνια της κοινής διακονίας τους, εις την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και κάτω από την φωτισμένη καθοδήγηση του πνευματικού τους Πατρός, μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄ (Χρυσοφάκη).
Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τους παριστάμενους Αρχιερείς, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες, τους εκπροσώπους των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου, καθώς και τον απλό κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας, οι οποίοι με την παρουσία τους, όλο αυτό το διάστημα των λατρευτικών εκδηλώσεων, τίμησαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους, την μνήμη και την εορτή της Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλεως του Λαγκαδά, ενώ παράλληλα ετίμησε με την Ύπατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, το Χρυσό Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων Κυρίλλου και Μεθοδίου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, ως μία μικρή ένδειξη αναγνωρίσεως του διορθοδόξου έργου που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια της Επισκοπικής του Διακονίας.
Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους τους παρισταμένους, ενώ οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς, συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στον νεόδμητο Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στην περιοχή των Λουτρών του Λαγκαδά καθώς επίσης και το Βυζαντινό Μουσείο της Μητροπόλεως Λαγκαδά.
https://katanixi.gr