Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Ο «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ» ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ» ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ

ΤΟΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ» ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ


Ο «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ» ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ 
Του Παναγιώτη Νούνη
(Οι υπογραμμίσεις με την μεγαλογράμματη γραφή έγιναν σκόπιμα, υπό τού γράφοντος)
Αντιγράφω έκπληκτος από το αγγλικό κείμενο-ανακοινωθέν (με μετάφραση, εντός εισαγωγικών στα ελληνικά, από το Google με λεξιλογικές διορθώσεις δικές μας) τα αμέσως επόμενα εμετικά γραφθέντα που θα ενθουσιάσουν ιδιαίτερα τους ανά την οικουμένη ομοφυλόφιλους και λεσβίες, είτε αθέους είτε και θρησκευόμενους:
«Μια διεθνής ομάδα «μελετητών, ΠΟΙΜΕΝΩΝ, κλινικών και άλλων εμπειρογνωμόνων» συγκεντρώθηκαν στην Οξφόρδη 
από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου για να συζητήσουν τις ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ σχετικά με τα σύγχρονα ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΛΟΥ, φύλου και σεξουαλικότητας ΣΕ ΣΧΕΣΗ με την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από μελετητές του Πανεπιστημίου του Exeter και του Κέντρου ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ Χριστιανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fordham και ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ από το ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στο πλαίσιο του έργου Bridging Voices, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Fordham.
Η Fordham και η Exeter ΕΛΑΒΑΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ από το ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ πέρυσι για να ξεκινήσουν μια μελέτη για τα "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των LGBTQ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την Ανατολική ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ".
Το συνέδριο συγκέντρωσε περίπου 50 μελετητές από διάφορους ακαδημαϊκούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της Θεολογίας, της φιλοσοφίας, της ιστορίας της Εκκλησίας, του κανόνα δικαίου και των φυσικών και κοινωνικών επιστημών, με τους ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΩΝ, τους LGBTQ ακτιβιστές και τους κλινικούς που παρακολουθούν, επιπρόσθετα με ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ από την ΠΑΠΙΚΗ και ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ εκκλησία.
Όπως και με την αμφιλεγόμενη ιστοσελίδα του Ορθόδοξου Κέντρου Fordham, ο στόχος του συνεδρίου ήταν να «διεγείρει τον διάλογο» για ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ να μάθει πώς να ανταποκριθεί στις ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ του 21ου αιώνα.
Τα θέματα περιελάμβαναν ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ θέματα στη Γραφή και την Παράδοση, τη Θεολογική ανθρωπολογία, την Ηθική, τις ποιμαντικές προκλήσεις, τις ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ και τον κοσμικό χαρακτήρα και τη δημόσια πολιτική. Όπως δηλώνει το δελτίο τύπου, ακούστηκαν απόψεις από ΔΙΑΦΟΡΕΣ οπτικές γωνίες - τόσο ΕΚΕΙΝΟΙ που ΣΕΒΟΝΤΑΙ τις διδασκαλίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όσο και ΕΚΕΙΝΟΥΣ που ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ σε αυτές, βρίσκοντάς τις ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ.
"Η συγκέντρωση μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για το πώς μπορούν να προσεγγιστούν τα ζητήματα του φύλου, της σεξουαλικότητας και του φύλου ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ και την πόλωση που πολύ συχνά χαρακτηρίζουν αυτή τη συζήτηση", υποστηρίζει το δελτίο τύπου.
Συμμετείχαν επίσης ΑΡΚΕΤΕΣ προσωπικότητες που προκάλεσαν ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, όπως η Μοναχή Βάσα Λάριν, που συμβούλευσε μια μητέρα να επιτρέψει στον γιο της ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ο-μο-φυ-λο-φι-λι-κές ΠΡΑΞΕΙΣ στο σπίτι υπό την εποπτεία της και ο Μητροπολίτης ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ Γουέαρ, ο οποίος έθεσε τις διδασκαλίες της Εκκλησίας σε θέματα σεξουαλικότητας ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ σε ένα πρόλογο που έγραψε για ένα θέμα του ΦΙΛΟ-ομοφυλοφιλικού περιοδικού The Wheel».


Στη διάσκεψη συμμετείχαν και αιρετικοί. Έψαξα κάποια ονόματα και το επιβεβαίωσα, όπως για παράδειγμα η Rev. Alison Milbank, Αγγλικανή «ιερέας». Διακρίνονται και στην φωτογραφία. Οι Έλληνες εν τω μεταξύ που εντόπισα κρύβονται από πίσω στην φωτογραφία.
ΝΤΡΟΠΗ στους Ορθόδοξους ιερείς που παρεβρέθησαν. Για τον Βασίλειο Θερμό δεν είχε κανείς καμιά αμφιβολία ότι θα βρισκόταν εκεί πρώτος πρώτος, όπως και για τον διευθυντή της μεταπατερικής σχολής, αλλά ο φρεσκοχειροτονημένος; Μήπως γι’ αυτό χειροτονήθηκε; Ο άλλος της Μητροπόλεως Μεσογαίας; Δεν έχω κοιτάξει και όλα τα ονόματα γιατί δεν προλαβαίνω.