Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Ο Θεός ευλόγησε να έρθει στην Αριζόνα ο Γέροντας Εφραίμ»

Το αστείο της ημέρας: Οι Οικουμενιστές αγαπούν τον Μοναχισμό!


--Ασφαλώς! Αρκεί να μην αντιστέκονται
τα Μοναστήρια στην Παναίρεση!
Την Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνας επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Παϊσιο και την Αδελφότητα.
«Μας τιμά ιδιαιτέρως η επίσκεψή σας, και γνωρίζουμε ότι
κοπιάσατε να φτάσετε μέχρι το Μοναστήρι μου Μεγάλου Αγίου Αντωνίου» τόνισε καλωσορίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο ο Καθηγούμενος Παϊσιος.
Ο Καθηγούμενος στην προσφωνησή του αναφέρθηκε στην προσφορά του μοναχισμού, τονίζοντας ότι «ο μοναχός αγωνίζεται για την σωτήρια του κόσμου και όλων των χριστιανών.»
Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος Παϊσιος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να ευλογήσει το θαύμα του Μοναχισμού στην Αμερική, ζητώντας παράλληλα να σταθεί υποστηρικτής και συμπαραστάτης στο έργο του γέροντα Εφραίμ, γόνου γνήσιου του γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού.
«Όλος ο Ορθόδοξος κόσμος και ιδίως εμείς οι μοναχοί, εναγωνίως περιμένουμε την αγιοκατάταξη του γέροντος Ιωσήφ στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Καθηγούμενος Παϊσιος.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο για τα καλά του λόγια, καθώς και την αδελφότητα για την θερμή υποδοχή.
«Είναι η δεύτερη φορά που με αξιώνει ο Θεός να έρθω και να προσκυνήσω αυτό το υπέροχο μοναστήρι. Όταν ήρθα πριν από επτά χρόνια είχα την ιδιαίτερη ευλογία να συνομιλήσω με τον γέροντα Εφραίμ και να ακούσω λόγους ωφελείας από το τίμιο στόμα του. Αυτή την φορά σας επισκέπτομαι ως Αρχιεπίσκοπος της Επαρχίας ταύτης που βρίσκεται στην κορωνίδα των Επαρχιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, λέγοντας ότι «προσευχόμεθα όλοι να επαναλειτουργήσει η Σχολή για να χαρίσει και πάλι στην Εκκλησία τίμιους εργάτες, κληρικούς, επισκόπους και Πατριάρχες».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Ελπιδοφόρος μίλησε και για την σημασία του μοναχισμού, τονίζοντας ότι «τίποτα δεν γίνεται χωρίς υπακοή και την ευλογία του Ηγούμενου σε ένα μοναστήρι».
«Εδώ στην Αριζόνα ευλόγησε και επέτρεψε ο Θεός και ήρθε ένας Άγιος γέροντας, ο γέροντας σας Εφραίμ. Βρήκε μια έρημο, μια έρημο πνευματική, μια έρημο διψώσα, και έκανε της ερήµου το άγονον εγεώργησας» ανέφερε ο κ. Ελπιδοφόρος.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Θέλω δημόσια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον γέροντα Εφραίμ, που έβγαλε πολλά παιδιά, υιούς και θυγατέρες για τα οποία μπορεί να καυχάται στον ουρανό.»
«Η Αρχιεπισκοπή θα είναι πάντοτε στήριγμα, θα είναι πάντοτε σκέπη και προστασία, όλων των μοναχών, όλων των Ηγουμένων και όλων των πατέρων οι οποίοι διάλεξαν αυτόν τον δύσκολο βίο. Έμαθα να αγαπώ, να σέβομαι και να προστατεύω τα μοναστήρια» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος.