Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Απάντηση στην ΠτΔ

Η αρχή του 2021 μάς επιφύλασσε μία από τις πιο δυσάρεστες εκπλήξεις.

Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Η θεσμική αρχηγός του έθνους μας, η κυρία Σακελλαροπούλου, σε ένα άκρως διεθνιστικό άρθρο της, στην έντονα πολιτικά βαμμένη με αριστερόστροφο χρώμα «Εφημερίδα των Συντακτών», μας ενημέρωσε ότι «ο εθνοκεντρισμός οδηγεί σε ανελευθερία» και έβαλε κατά της έννοιας του εθνικισμού και της λαϊκότητας.

Πέραν του γεγονότος του θεσμικού ατοπήματος της Προέδρου (δεν συνηθίζεται να αρθρογραφεί ο ΠτΔ, ούτε να παρεμβαίνει πολιτικά), θα σταθώ στην επίθεσή της εναντίον -ουσιαστικά- του εθνικισμού, με την ανάλυση ενός λαμπρού ΠτΔ που είχαμε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του το 1997. Εκεί, ο εντιμότατος κ. Χρήστος Σαρτζετάκης, επτά έτη μετά τη λήξη της θητείας του, απάντησε στον δημοσιογράφο που με επιθετικό τρόπο τον είχε ρωτήσει απαξιωτικά αν είναι «εθνικιστής».

Το απόσπασμα από τον λόγο του κ. Σαρτζετάκη που θα διαβάσετε παρακάτω είναι και η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί σε οποιονδήποτε διεθνιστή επιθυμεί πολυπολιτισμικές άχρωμες κοινωνίες, με ατομικιστές πολίτες άνευ εθνικής συνείδησης, χωρίς παραδόσεις, δίχως κανένα προσανατολισμό για εξέλιξη μέσω της πυρηνικής οικογένειας, με μηδενιστική αθεϊστική θεώρηση της ζωής μακριά από τον χριστιανισμό, και χωρίς αίσθηση της συνέχειας που έχουν από τους εξ αίματος πρόγονούς τους. Χρήστος Σαρτζετάκης, 1997, σε απάντηση στον δημοσιογράφο κ. Χατζηνικολάου για τον εθνικισμό:

«Θέτοντας αυτό το ερώτημα, πέφτετε στην καλά στημένη παγίδα των επιβούλων οι οποίοι θέλουν να αποπνίξουν τα φιλοπάτρια αισθήματα του ελληνικού λαού. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι εθνικισμός; Ο εθνικισμός προέρχεται από τη λέξη έθνος. Ο εθνικισμός είναι κάτι το βαθιά ανθρώπινο, είναι κάτι το κατεξοχήν δημοκρατικό, θεωρείται κάτι το ιερό. Είναι κάτι το βαθιά ανθρώπινο γιατί ανταποκρίνεται σε μια φυσική πραγματικότητα την οποία έχει διαπιστώσει η επιστήμη της γενετικής. Σήμερα, με αυστηρές επιστημονικές μεθόδους είναι δυνατόν να διαπιστωθεί για τον καθένα μας σε ποια φυλετική ομάδα ανήκει. Έχουν γίνει έρευνες σε πανεπιστήμια οι οποίες καταδεικνύουν ακριβώς ότι οι Έλληνες, εμείς οι κάτοικοι της σημερινής Ελλάδας, δεν έχουμε γενετική σχέση με τους γείτονές μας, ότι αποτελούμε δηλαδή έναν ιδιόμορφο τύπο. Αφού, λοιπόν, δεν έχουμε σχέση από τους γείτονες, δεν σημαίνει ότι πέσαμε από τους ουρανούς, αλλά ότι έχουμε άμεση σχέση με τους προγόνους μας. Δεν συμφωνώ καθόλου με τη θεωρία ότι ο πολιτισμός καθορίζει το έθνος. Αυτή είναι μια σταλινική-λενινιστική θεωρία που υπηρετεί πολιτικούς σκοπούς».

Εμείς οι πατριώτες αγαπάμε βαθύτατα και τιμούμε τον κ. Χρήστο Σαρτζετάκη, έναν ΠτΔ που γνώριζε καλά ότι υπηρετεί το αρχαίο έθνος των Ελλήνων. Είναι ο Πρόεδρος της ελληνικής καρδιάς μας.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

newsbreak,5-01-2021