Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Ο Φαρισαίος και ο Δημητριάδος!!

Δεν χρειάζονται τα ΜΜΕ να κηρύξουν πόλεμο κατά των Ορθοδόξων Χριστιανών. Το κάνουν πολύ καλά διάφοροι «ποιμένες» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όσοι δεν επιθυμούν να φορέσουν φίμωτρο μέσα στους Ιερούς Ναούς είναι «Φαρισαίοι» σε αντίθεση με τους «ταπεινούς» μασκοφορούντες, σύμφωνα με τον μεταπατεριστή θολολόγο Μητροπολίτη Δημητριάδος. Φαίνεται ότι ο εν λόγω μεταπατεριστής αναμένει με λαχτάρα την εποχή του μετανθρώπου και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μας έλθει το συντομότερο δυνατό.

Δεν χρειάζονται τα ΜΜΕ να κηρύξουν πόλεμο κατά των Ορθοδόξων Χριστιανών. Το κάνουν πολύ καλά διάφοροι «ποιμένες» της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τους βλέπουμε συχνά να προβαίνουν σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά των ορθοφρονούντων Χριστιανών για να καλλιεργούν το μίσος και τη διχόνοια μέσα στο ποίμνιο και για να καλύπτουν συνεχώς την δική τους ανεπάρκεια και προδοσία.

Ήδη βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της άθλιας τακτικής. Έριξαν από νωρίς το μπαλάκι στο «γήπεδο» και τροφοδοτούν συνέχεια τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει μέσα στο πλήρωμα της Εκκλησίας οι ρασοφόροι υπάλληλοι του Καίσαρα. Μόνο και μόνο αυτό θα έπρεπε να είχε χτυπήσει το καμπανάκι σε όσους διατηρούν μία στοιχειώδη εικόνα για το πως θα έπρεπε να συμπεριφέρεται ένας αληθινός ποιμένας.

Ο «Σεβασμιώτατος», για να μην ασχοληθεί με το ανεξόφλητο χρέος του από την θέση που κατέχει, να διασφαλίσει την ελεύθερη και απροϋπόθετη έλευση των Ορθοδόξων στην Θεία Λειτουργία, ασχολείται με όσους δεν θέλουν να φορούν μάσκες μέσα στους ήδη κλεισμένους Ιερούς Ναούς. Αυτή τη φορά ανακάλυψε μέσα τους τον Φαρισαίο της Παραβολής και στην ουσία ανακοινώνει επισήμως ότι τους αφήνει κυριολεκτικά στο έλεος του Καίσαρα. (είναι Φαρισαίοι και τίποτε άλλο!!) Επιπλέον, την ανακάλυψη αυτή την έκανε ακριβώς πάνω στην ώρα! Την ώρα που με θεατρινίστικο ύφος ανακοινώνει στο δύσμοιρο ποίμνιό του ότι το περιμένει άλλη μία Τεσσαρακοστή και Μεγάλη Εβδομάδα στις κατακόμβες. Αξίζει να δείτε το σχετικό απόσπασμα [στο 4.00 του βίντεο].

«Μας αφορά αυτή η Παραβολή; Θα έλεγα αδελφοί μου ιδιαίτερα τούτη τη δύσκολη εποχή. Που φαίνεται ότι για άλλη μία φορά θα διανύσουμε μία περίοδο Τριωδίου και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και Μεγάλης Εβδομάδος μέσα σε ένα πλαίσιο ασφυκτικό. Μέσα σε ένα πλαίσιο όμως που ο καθένας θα τοποθετηθεί είτε Φαρισαϊκά, είτε ταπεινά σαν τον Τελώνη

Δεν γνωρίζω ποιες άλλες αμαρτίες έχουν οι μη μασκαρεμένοι, αλλά όπως μας λέει εδώ κι ο «Σεβασμιώτατος» σίγουρα μία αμαρτία ολονών τους είναι ότι συγκρίνονται με τους μασκαρεμένους, τους οποίους θεωρούν κατώτερούς τους, όπως έκανε ο Φαρισαίος με τον Τελώνη! Μόνο και μόνο για αυτήν τους την αμαρτία θα πρέπει να βάλουν πάνα προσώπου μέσα στην Εκκλησία για να ομοιάσουν στην υπακοή και στην ταπεινότητα των μασκοφόρων!

Φανταστείτε που θα βρισκόταν σήμερα η Πίστη μας εάν οι Πατέρες της Εκκλησίας ενεργούσαν κατ’ αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που δοκιμαζόταν και διωκόταν η Εκκλησία από άθεα καθεστώτα! ΝΑ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ!!

Ανταποκρινόμενος στην τρομολαγνεία των ΜΜΕ ο ίδιος «Σεβασμιώτατος» στο παρελθόν καλούσε το δύσμοιρο ποίμνιό του να λάβει «μέτρα προστασίας» εάν το επιθυμούσε. Διέφθειρε τον αμπελώνα του Κυρίου καλώντας το ποίμνιο σε μία κακή και βλάσφημη υπακοή υπό καθεστώς φόβου, και αυτό τώρα το βλέπει ως ταπεινότητα την οποία πρέπει να μιμηθεί και το υγιές κομμάτι της Εκκλησίας!!

«Καλώ όλους να μην παρεξηγήσουμε εκείνους τους αδελφούς, που θέλουν να λάβουν περισσότερα μέτρα προστασίας. Προσωπικά, δεν θα παρεξηγήσω κανέναν που δεν θα ασπαστεί το χέρι μου αυτή την περίοδο. Θα δεχτώ εκείνον που, στο πλαίσιο της προστασίας του, κρατά μία απόσταση από τις ιερές Εικόνες τούτη την περίοδο

Κατά τα άλλα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, επειδή ως οικουμενιστής με την βούλα θολώνει συνεχώς τα νερά, μαζί με το ότι μπορούμε να λάβουμε περισσότερα «μέτρα προστασίας», μας λέει παράλληλα ότι «Ο Κύριος μας καλεί να σκεφτούμε πώς στεκόμαστε ενώπιόν Του.»!!

Να υπενθυμίσουμε στον «Σεβασμιώτατο» ότι πριν καταπιαστεί με τις αμαρτίες του καθενός, καλό θα είναι να σκεφθεί πώς έχουν ορίσει οι Πατέρες της Εκκλησίας να στεκόμαστε ενώπιόν του Κυρίου κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Ας σκεφτεί αυτό πρώτα και ας αφήσει τα άλλα για αργότερα, αλλιώς, όταν παρακούει τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί ο ίδιος Φαρισαίος και υποκριτής.

Να αναλογιστεί επίσης τις δικές του ευθύνες για το σκάνδαλο που προκαλεί στους πιστούς. Τις δικές του ευθύνες για την συμπεριφορά που στηλιτεύει τις έχει αναλογιστεί; Γιατί τα «Εμείς και οι άλλοι. Εμείς οι καλοί. Εμείς οι σωστοί.» μπορεί να τα λένε μόνο οι μη μασκοφόροι και όχι και οι μασκοφόροι; Δεν είναι Φαρισαϊσμός να κρύβω την απιστία μου και την άρνησή μου να ομολογήσω πίσω από μία κακή υπακοή «στην Εκκλησία»; Δεν είναι Φαρισαϊσμός να «βολεύομαι» πίσω από ένα πολιτικά ορθό «ευσεβές σχήμα»; (του μασκοφόρου)

Όλοι αυτοί οι «ταπεινοί» και οι «υπάκουοι» που έβαλαν τις μασκούλες τους στους Ι. Ναούς γιατί δεν ανταποκρίνονται με τόση σπουδή και θέρμη σε άλλα καλέσματα των αποκαλούμενων ποιμένων τους; Είναι τόσο σίγουρος ο «Σεβασμιώτατος» για την ειλικρινή και αποκλειστική ταπείνωσή τους; Δεν βλέπει ότι είναι επιλεκτικοί στην υπακοή τους; Δεν βλέπει τους ακατήχητους; Δεν βλέπει εκείνους που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τα πρόστιμα; Δεν βλέπει τους φοβισμένους;

Τίποτα δυστυχώς δεν βλέπει ο μεταπατεριστής Μητροπολίτης Δημητριάδος. Μόνο την επόμενη ημέρα του προβλεπόμενου σχεδίου των παγκοσμιοποιητών βλέπει και πως θα στιγματίσει τους «ακραίους», τους «κακούς ζηλωτές», τους «φονταμενταλιστές» -τώρα και «Φαρισαίους»- που αντιστέκονται.

***

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ