Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Η τρομοκρατία ήταν ο προάγγελος της πανδημίας, η πανδημία ο προάγγελος της κλιματικής αλλαγής

Του Κωνσταντίνου Βαθιώτη,   Καθηγητή Ποινικού Δικαίου

 



*** Απαγόρευση κυκλοφορίας σε άλση και δασικές εκτάσεις: Προπόνηση του υποσυνειδήτου μας για την εποχή των λοκντάουν ***
 
Η εκάστοτε κρίση (τρομοκρατική, οικονομική, υγειονομική, κλιματική) είναι ένα σατανικό καμουφλάζ για την επιβολή δρακόντειων μέτρων εναντίον των λαών.
Στην ΠΝΠ της 5-8-2021 (άρθρο πρώτο και δεύτερο), η διατύπωση της οποίας είναι απολύτως εναρμονισμένη με την ορολογία που χρησιμοποιείται στα νομοθετήματα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, προβλέπεται ότι:
Όταν υπάρχει «εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του κινδύνου πυρκαγιών σε όλη την Επικράτεια, λαμβανομένων υπόψη των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν επί σειρά ημερών και του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη θέτοντας σε κίνδυνο ιδίως το φυσικό περιβάλλον, την ανθρώπινη ζωή και υγεία», απαγορεύεται η «μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών», καθώς και «κάθε υπαίθρια δραστηριότητα δυνάμενη να προκαλέσει πυρκαγιά, φέρ’ ειπείν εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία)».
Όταν, λοιπόν, το θερμόμετρο θα δείχνει υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να μη μας επιτρέπεται να δροσιζόμαστε κάτω από τα πεύκα, διότι όσο διαρκεί ο “πόλεμος με τη φωτιά” καθένας μας μετατρέπεται αίφνης σε ύποπτο εμπρηστή, όπως στον “πόλεμο κατά του κορωνοϊού” άπαντες μετατραπήκαμε σε ύποπτα κρούσματα.
Ως εκ τούτου, θα πρέπει να “μένουμε σπίτι” με κλειστά παράθυρα και αναμμένα τα κλιματιστικά, προκειμένου να είναι ασφαλή τα δάση – μια μορφή de facto lockdown. Φαίνεται ότι το νέο “παγκόσμιο σπορ” των κυβερνήσεων είναι η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε φόντο υγειονομικό ή κλιματικό. Δυστυχώς, οι ηλεκτρονικοί πίνακες μεταβλητών μηνυμάτων μάς προετοίμαζαν ήδη πριν από την έλευση του κορωνοϊού για την απαγόρευση κυκλοφορίας σε άλση και δασικές εκτάσεις. Τώρα που μάθαμε τα λοκντάουν, η εν λόγω απαγόρευση μοιάζει με προπόνηση του υποσυνειδήτου μας για ό,τι έμελλε να μας επιβληθεί από τον Μάρτιο του 2020.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να απαγορεύεται η κολύμβηση στις θάλασσες, διότι η συσσώρευση πλαστικού στον βυθό από αδιάφορους πολίτες που ρίχνουν τα απορρίμματά τους θα θέτει σε μείζονα κίνδυνο την τροφική αλυσίδα: δεδομένου ότι τα πλαστικά στις θάλασσες διαλύονται τάχιστα σε μικροσκοπικές ίνες και σωματίδια, θα κινδυνεύουμε από έναν νέο “αόρατο εχθρό”, ο οποίος θα καταλήγει στο πιάτο μας! Η αποτελεσματική “καταπολέμησή” του ενδέχεται, λοιπόν, να απαιτήσει εφαρμογή της γνωστής προληπτικής λογικής: κομμένο μαχαίρι το κολύμπι τους καλοκαιρινούς μήνες, για να σωθούν οι θάλασσές μας και η τροφή μας!
Συνακολούθως, τα δάση, οι θάλασσες και εν γένει η φύση θα μοιάζει με ένα μουσείο, τα εκθέματα του οποίου οι πολίτες δεν θα μπορούν να τα αγγίζουν, αλλά θα τα απολαμβάνουν πλατωνικά, σύμφωνα με την ορολογία της εποχής: εξ αποστάσεως, όπως δηλ. έχουν μάθει να πραγματοποιούν τις ανέπαφες συναλλαγές τους αλλά και να παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου ή του πανεπιστημίου.
Ο κορωνοϊός ήταν, προφανώς, η τέλεια ευκαιρία, για να συνηθίσουμε να ζούμε σε μια κοινωνία μικροβιοφοβική, τηρώντας αποστάσεις από τους πάντες και τα πάντα:
Μείνετε μακριά από ανθρώπους, για να μην τους κολλάτε!
Mείνετε μακριά από τα δάση για να μην τα καίτε!
Mείνετε μακριά από τις θάλασσες για να μη τις ρυπαίνετε!
Κλειδαμπαρωθείτε στα ιδιωτικά κλουβιά σας για να σώσετε τον πλανήτη!
Ο νέος μπαμπούλας της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη έτοιμος από τους λακέδες και τα παπαγαλάκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Το νέο κύμα σαρωτικών μέτρων περιοριστικών-καταργητικών των μέχρι πρότινος θεμελιωδών ελευθεριών βρίσκεται προ των πυλών της ανθρωπότητας.
Και τώρα μια κρίσιμη απορία: Ποιος κατασκευάζει τους τρομοκράτες, τους ιούς και τα πλαστικά; Ποιοι καίνε τα δάση; Η απάντηση στο απλό αυτό ερώτημα μπορεί να φωταγωγήσει το σκοτεινό παρασκήνιο του παγκόσμιου θεάτρου σκιών που παίζεται με κυβερνητικές μαριονέτες.
Η δική μας εφιαλτική μαριονέτα τον χαβά της: «Εμείς θα παίξουμε το ρόλο μας σε αυτή την προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2022 με το πρώτο πράσινο ομόλογό της, όπου οι πόροι θα κατευθυνθούν στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».
Στον Θαυμαστό Ανάποδο Κόσμο μας, όμως, η πράσινη ανάπτυξη, η πράσινη ατζέντα, τα πράσινα ομόλογα και, βεβαίως, τα πράσινα πιστοποιητικά έχουν χρώμα κόκκινο· εξαιρούνται τα πράσινα άλογα!
Ενωμένη Ρωμιοσύνη