Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης πριν ξεκινήσει τη θητεία του σαν υπουργός ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ το ΚΙΣ!!! : Ζήτησε «συγγνώμη» από τον εβραϊκό λαό- Αρνήθηκε τις ιδέες του πατέρα του- Απειλή τους ιατρούς και το Λαό με εμβολιασμό!!!


Σφοδρή επίθεση από Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο προς Πλεύρη: Να ζητήσει συγγνώμη από τον Εβραϊκό λαό.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του από την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας

Ο νέος υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης ζήτησε «συγγνώμη» από τον εβραϊκό λαό για αντισημιτικές δηλώσεις του το 2009!

Κατόπιν απαίτησης του ΚΙΣ

Με μια ανάρτησή του ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για αντισημιτικά σχόλια.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο είχε απαιτήσει με ανακοίνωσή του από τον Θάνο Πλεύρη να ζητήσει συγγνώμη για αγόρευση του, το 2009, σχετικά με το Άουσβιτς. Και ο νέος υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, είναι κατανοητή η ένσταση του ΚΙΣ για τα όσα είχε αναφέρει στην αγόρευσή του υπερασπιζόμενος τον πατέρα του. Σημειώνει δε ότι με τον πατέρα του διαφωνεί και πως ο σεβασμός του ίδιου στα θέματα του Ολοκαυτώματος είναι απόλυτος.

«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως, είναι κατανοητές.

Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα» έγραψε ο Θάνος Πλεύρης.

 

Τι είχε αναφέρει το  ΚΙΣ:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του από την τοποθέτηση του κ. Θάνου Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά:

«…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς.

Που λέει ότι «να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς».

Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή.

Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί:

«Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς». Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι «θέλω να εξοντώσω κάποιον;».

Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος.»

====================================================================



 Μετά τη συγγνώμη του στο Ισραηλιτικό Συμβούλιο ξεκίνησε τη θητεία του με απειλές κατά των γιατρών

Πολάκης: «Μην μας κουνάτε το δάχτυλο, γιατί θα σας θυμίσω τι σας έκανε χθες το ΚΙΣ»

Κυρώσεις και για τους ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να εμβολιαστούν προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης.

Μετά τη συγγνώμη που ζήτησε κατόπιν απαίτησης του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου για δηλώσεις του που είχε κάνει  το 2009, ο Θ.Πλεύρης ξεκίνησε τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας εν μέσω απειλών, προειδοποιώντας τους ιδιώτες γιατρούς για βρύτατα πρόστιμα εάν δεν εμβολιαστούν.

Παράλληλα ο υπουργός στο πλαίσιο παρουσίασης τροπολογίας του με μέτρα αντιμετώπισης ζητημάτων τα οποία ανακύπτουν από τη θέση σε αναστολή καθηκόντων ανεμβολίαστου προσωπικού, άφησε να εννοηθεί ότι υγειονομικό προσωπικό, που θα εμβολιαστεί, θα ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΥ.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τίτλο «Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, προσέλκυση επενδυτών και ψηφιακών νομάδων, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Έως τώρα, η κατεύθυνση ήταν ότι οι ανεμβολίαστοι θα επέστρεφαν στην εργασία τους 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους είπε ο κ. Πλεύρης.

Σημείωσε ωστόσο ότι, επειδή είχε δοθεί η δυνατότητα σε όσους, έως την 31/8 έκαναν το 1ο εμβόλιο, να παρέμεναν στο σύστημα (υγείας), ανακοίνωσε ότι θα έρθει τροπολογία την άλλη εβδομάδα που θα δίδει τη δυνατότητα και σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, με το που κάνουν το 1ο εμβόλιο, να μπορέσουν να μπουν στο σύστημα, ενώ είπε ότι τα πρώτα στοιχεία από την 1η και 2α Σεπτεμβρίου, δείχνουν ότι υπάρχουν δηλώσεις για εμβολιασμό. 

Ενημερώνοντας τη Βουλή για την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είπε ότι πάνω από το 90% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, με ποσοστό εμβολιασμένων στο 60% του γενικού πληθυσμού, και στο 66% του ενήλικου πληθυσμού. Οι ευάλωτες ομάδες είναι εμβολιασμένες, και αυτές προστατεύονται, και «εάν κάποιος πιστεύει ότι τα εμβόλια δεν κάνουν κάτι, θα έπρεπε οι αναλογία (εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων) στις ΜΕΘ να είναι αντίστοιχη».

Για τον αριθμό των υγειονομικών που μπήκαν σε αναστολή, είπε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 10.000 άτομα, αλλά με βάση τα πρώτα στοιχεία έχουμε 6.412 αναστολές.

Άρα έχουμε ένα ποσοστό που δίνει δυνατότητα να διαχειριστούμε την κατάσταση στο ΕΣΥ με τη βοήθεια και των διατάξεων της σημερινής τροπολογίας. Για το ΕΚΑΒ, είπε ότι υπάρχουν 500 άτομα σε αναστολή (τα 400 είναι πληρώματα) σε σύνολο 4.800 απασχολούμενων.

Στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραχωρούνται, με την σημερινή τροπολογία, υπηρεσίες του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι σήμερα δεν συζητάμε συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, και όταν αυτές θα αποφασιστούν θα γίνουν με ξεχωριστό νομοσχέδιο, με άλλα λόγια δεν τις απέκλεισε.

Τόνισε ότι εάν, μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν ψηφιστούν οι διατάξεις της, θα υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας του ΕΣΥ. Παρουσιάζοντας την τροπολογία είπε ότι δίνουν δυνατότητα (για τρεις μήνες) μετακινήσεων και πρόσληψης προσωπικού, για παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες (διαγνωστικές εξετάσεις), και δυνατότητα στο ΕΚΑΒ, εάν υπάρξει πρόβλημα, να γίνουν διακομιδές με ιδιωτικά ασθενοφόρα.

 Οι ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί δεν θα παρέχουν υπηρεσίες στις ιδιωτικές κλινικές

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι όπως στο ΕΣΥ, αντιστοίχως και οι ιδιώτες ιατροί που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, δεν θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ εξετάζεται το ποιες (άλλες) συνέπειες θα υπάρχουν σε ιδιώτες γιατρούς που δεν εμβολιάζονται: Δεν μπορεί ένας ανεμβολίαστος γιατρός να χειρουργεί ή να βλέπει ασθενή, είπε ο υπουργός Υγείας.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης είπε ότι το 4ο κύμα πανδημίας είναι προ των πυλών, ότι η νέα μετάλλαξη του ιού «Μ» δεν καλύπτεται από τα εμβόλια και ότι σε λίγο, η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας θα μοιάζει με αυτή των 16.800 κρουσμάτων του Ισραήλ.

«Αντί να ρίξετε το βάρος της δουλειάς σας να ενισχύσετε του ΕΣΥ, εμμένετε στο ότι για όλα θα μας σώσει το εμβόλιο, και βγάζετε σε αναστολή υγειονομικούς που δεν περισσεύει κανένας».

"Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίξαμε τον εμβολιασμό και έχουμε βάλει πλάτη, και μην μας κουνάτε το δάχτυλο, γιατί θα σας θυμίσω τι σας έκανε χθες το  Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο" , είπε ο κ. Πολάκης.

Επίσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία για να περάσει προαποφασισμένες πολιτικές ιδιωτικοποίησης της υγείας.

«Τρεις μήνες είναι αρκετοί για μπάζα και αρπαχτή» είπε ο κ. Πολάκης φέρνοντας ως παράδειγμα ότι εταιρεία σεκιούριτι δίνει 9 νοσηλεύτριες στο παράρτημα ΑΜΕΑ δυτικής Αθήνας.

«Πάρτε την τροπολογία σας πίσω» ζήτησε από την κυβέρνηση ο κ. Πολάκης επαναλαμβάνοντάς τις προτάσεις του για περισσότερες ΜΕΘ, και για απόκτηση των φαρμάκων αντισωμάτων.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Α. Μυλωνάκης είπε ότι καταψηφίζει την τροπολογία και περιέγραψε ως «παραμύθια της Χαλιμάς» τα περί λειτουργίας των 18 ΜΕΘ της επιτροπής «1821-2021 στο “Παπανικολάου” με το υπάρχον προσωπικό».