Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Αντί κε Φλώρε, αρχηγέ ΓΕΕΘΑ, να ενισχύετε την Ουκρανική Άμυνα, να αφοπλίζετε τα νησιά μας και να τους αποστέλλετε όπλα, εκτελώντας εντολές άνωθεν, σφραγίστε τα σύνορά μας από την εισβολή των ορδών των λαθρο-εποικιστών για να πιστέψουμε ότι εννοείτε τα συνθήματά σας και τιμάτε το μέγιστο αξίωμά σας.


 ΓΙΑΤΙ κε αρχηγέ, οι φρουροί των συνόρων μας είναι απρακτούντες  θεατές της αθρόας εισβολής του εχθρού   που μας παραβιάζει την Εθνική μας κυριαρχία;;;; 
 Πόσο ακόμη θα επιτρέψετε να  ταπεινωθεί η πατρίδα μας;;;
Οι ήρωές μας θα σας ζητήσουν λόγο για το αίμα με το οποίο πότισαν τον τόπο μας για την ελευθερία μας. 

Κε Φλώρε, σου θυμίζω τον όρκο των Ελλήνων τον οποίον καλείσαι να τηρήσεις πάση θυσία .


Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅπλα τὰ ἱερὰ, οὐδ’ ἐγκαταλείψω τὸν παραστάτην[1] ὅτῳ ἂν στοιχήσω· ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν. καὶ τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ἀρείω ὅσης ἂν παραδέξωμαι. ....... ἀμυνῶ δὲ καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν. καὶ ἱερὰ τὰ πάτρια τιμήσω.

                                                             Σμήναρχος Γεωργίου Απ.

 … και μετά, αυτό…

 






"Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος στην Εσθονία: 
Θα συζητήσει πώς θα ενισχύσει την… ουκρανική άμυνα"
Και το ΓΕΕΘΑ σε «πόλεμο με την Ρωσία»;


Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος στην Εσθονία: Θα συζητήσει πώς θα ενισχύσει την… ουκρανική άμυνα – Pronews.gr

Έβρος: Καταρρέει το σύστημα ασφάλειας- Εκατοντάδες οι αλλοδαποί μουσουλμάνοι που περνούν καθημερινά το ποτάμι

11.000 αλλοδαπούς μουσουλμάνους έχουν στείλει οι Σκοπιανοί πίσω στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο!

Τραγική η εικόνα της «ασφάλειας» στον Έβρο. Καθημερινά δεκάδες αλλοδαποί σαν σε εκδρομή εισβάλλουν στην Ελλάδα γελοιοποιώντας τις «Αρχές ασφαλείας», την Ελλάδα την ίδια.
αλονίκης και από εκεί σε Αττική (κυρίως) για μόνιμη εγκατάσταση.


Οι εκδρομείς-εισβολείς μουσουλμάνοι στο σύνολό τους απλώς περνούν σε χαλαρούς ρυθμούς το ποτάμι και στη συνέχεια κατευθυνόμενοι αρχικά στη Θεσσαλονίκης και από εκεί σε Αττική (κυρίως) για μόνιμη εγκατάσταση.
=================================================================
Σχετικά
Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το Υποβρύχιο S-113 "ΠΡΩΤΕΥΣ" | Pentapostagma

Την ίδια ώρα «επαγρυπνούσες» «Αρχές» σταματούν στα αεροδρόμια τους αλλοδαπούς που έχουν εισβάλλει στην χώρα για να μην διαφύγουν στο εξωτερικό.

Σε μια Ελλάδα η οποία καταρρέει οικονομικά εξαιτίας της κρίσης στην ενέργεια για να είναι με «την σωστή πλευρά της ιστορίας» και δημογραφικά είναι μάταιο πλέον να συζητάμε για βελτίωση ή όχι της κατάστασης. Η ζημιά που έχει προκληθεί πλέον ανεπανόρθωτη και είναι μη αναστρέψιμη.

Τ

Και όταν οι αρχές «ασφάλειας» δεν τους σταματούν στα σύνορα οι Σκοπιανοί τους επιστρέφουν. Όπως αναφέρουν βουλγαρικά ΜΜΕ οι Αρχές των Σκοπιων σταμάτησαν 142 αλλοδαπούς προερχόμενοι από την Ελλάδα. Μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής της Γευγελής για να επαναπροωθηθούν ως συνήθως πισω στη χώρα μας.

Από τον Ιανουάριο 11.000 αλλοδαποί έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα, χωρίς φυσικά να υπάρξει καμία αντίδραση από την κυβέρνηση, αφού αυτό που την ενδιαφέρει είναι η ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ.


17.09.2022 |
Έβρος: Καταρρέει το σύστημα ασφάλειας- Εκατοντάδες οι αλλοδαποί μουσουλμάνοι που περνούν καθημερινά το ποτάμι – Pronews.gr





Ανάστατος όλος ο Έβρος! Σε συναγερμό και οι Βούλγαροι

 για το “καραβάνι” χιλιάδων Σύριων από την Αν. Θράκη




Συνέχεια ΕΔΩ: 

===================================================================

Το εγκληματικό λάθος στρατιωτικής & πολιτικής ηγεσίας με την απόσυρση των BMP-1 από τα νησιά & την αντικατάστασή τους με Μ1117
«Καμπανάκι» οι «εύκολες» αεροφωτογραφίες των Τούρκων από τη μεταφορά των Μ1117 σε Λέσβο και Σάμο


Συνέχεια ΕΔΩ: 
Το εγκληματικό λάθος στρατιωτικής & πολιτικής ηγεσίας με την απόσυρση των BMP-1 από τα νησιά & την αντικατάστασή τους με Μ1117 – Pronews.gr

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος | email: andreopoulos@pronews.gr
26.09.2022 | 

Το λάθος της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας να αποσύρουν τα BMP-1 από τα νησιά του Αιγαίου και να τα αντικαταστήσουν με τροχοφόρα αναγνωριστικά Μ1117, είναι το λιγότερο εγκληματικό.


Η απόσυρση των BMP-1 ήδη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των νησιών σε ό,τι αφορά τις αντι-αποβατικές επιχειρήσεις.

Καταρχάς δεν ισχύει το αφήγημα ότι θα αντικατασταθούν τα ΒΜΡ-1 από γερμανικά Marder, καθώς αυτά θα πάνε στον Έβρο και στα νησιά στέλνουν αναγνωριστικά M1777 που δεν είναι εξοπλισμένα για αντι-αποβατικές επιχειρήσεις και δεν είναι ΤΟΜΠ για να μπορούν να μεταφέρουν μία ομάδας μάχης Πεζικού ενώ ο οπλισμός τους είναι στην καλύτερη περίπτωσή ένα αυτόματο βομβιδοβόλο των 40 χλμ!

Το συγκεκριμένο είναι για συγκεντρώσεις Πεζικού και όχι για αντι-αποβατική χρήση.

Τα Μarder ποτέ η Γερμανία δεν θα επέτρεπε να αναπτυχθούν στα νησιά, καθώς η Γερμανία θεωρεί τα ελληνικά νησιά ως «αποστρατιωτικοποιημένα».

Πέραν αυτού τα Marder διαθέτουν πυροβόλο των 30 χλστ. σαφώς υποδεέστερο του πυροβόλου των 73 χλστ. που διαθέτουν τα BMP-1.

Oι Πολωνοί πάντως ασκούνται με τα ΤΟΜΑ BWP-1 (πολωνική έκδοση των BMP-1) τόσο σε ασκήσεις διάβασης ποταμού αλλά και αντιαποβατικών ενεργειών.


Συνεπώς το κενό στα νησιά δεν έχει αναπληρωθεί και δεν μπορεί να συγκριθεί το θωρακισμένο «αυτοκίνητο» M1117 με το ερπυστριοφόρο που έχει πυροβόλο των 73 χλστ. και το συζυγές των 7,62 και το οποίο εξαπέλυε κατευθυνόμενα βλήματα-ρουκέτες με φονική ακτίνα 4,5 χλμ.

Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι δώσαμε λαβές στους Τούρκους να μιλούν για στρατιωτικοποίηση.

To τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων δημοσιεύει φωτογραφίες προϊόν κατασκοπείας από UAV (ως πότε θα πετούν ελεύθερα;) υποστηρίζοντας ψευδώς, φυσικά, ότι «τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατιωτικοποιημένα» (τα ίδια νησιά που απειλεί με απόβαση και κατάληψη).

Το τρίτο είναι ότι με το να μην καταρρίπτουμε τα τουρκικά UAVπου κόβουν βόλτες πάνω από τα νησιά και βγάζουν συνεχώς φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας και κανείς δεν τα καταρρίπτει έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Αν ήταν οπλισμένα θα γινόταν μακελειό και κανείς δεν θα τα είχε δει.

Θα βύθιζαν και τα πλοία και θα διέλυαν τα οχήματα και το λιμάνι και θα έκαναν και απόβαση αφού πρώτα διέλυαν τα στρατόπεδα για να αποβιβαστούν χωρίς προβλήματα.

Η ευκολία με την οποία τα τουρκικά drones πετούν πάνω από ελληνικό έδαφος και κάνουν ότι θέλουν είναι χαρακτηριστική.

============================================

Οι ΗΠΑ μπλόκαραν την μεταφορά των τ/θ αναγνωριστικών οχημάτων M1117 στα νησιά του Αιγαίου! – Όλη η ανακοίνωση

Με ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «άναψε κόκκινο» με τα τα λόγια «Τώρα δεν είναι ώρα για ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ»

Το ερώτημα είναι: Έστω ότι οι πολιτικοί κάνουν το παιχνίδι τους (προσωπικό, οικονομικό κλπ.) και η συγκεκριμένη κυβέρνηση ακόμα περισσότερο.

Δεν σκέφθηκε κανείς από την στρατιωτική ηγεσία τι θα συνέβαινε με την απόσυρση των BMP-1 από τα νησιά και την δυσκολία αντικατάστασής τους;

================================
=======================
Αντί κε Φλώρε, αρχηγέ ΓΕΕΘΑ, να ενισχύετε την Ουκρανική Άμυνα, να αφοπλίζετε τα νησιά μας και να τους αποστέλλετε όπλα,  εκτελώντας εντολές άνωθεν, σφραγίστε τα σύνορά μας από την εισβολή των ορδών των  λαθρο-εποικιστών για να  πιστέψουμε ότι εννοείτε τα συνθήματά σας και τιμάτε το μέγιστο αξίωμά σας.

 ΓΙΑΤΙ κε αρχηγέ, οι φρουροί των συνόρων μας είναι απρακτούντες  θεατές της αθρόας εισβολής του εχθρού   που μας παραβιάζει την Εθνική μας κυριαρχία;;;; 
 Πόσο ακόμη θα επιτρέψετε να  ταπεινωθεί η πατρίδα μας;;;
Οι ήρωές μας θα σας ζητήσουν λόγο για το αίμα με το οποίο πότισαν τον τόπο μας για την ελευθερία μας.