Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "Απαιτούμε άμεση άρση των τιμωρητικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους"



ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "Απαιτούμε άμεση άρση των τιμωρητικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους"

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προκαλεί έκπληξη η απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτική εβδομαδιαία διενέργεια εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου των μη εμβολιασμένων εκπαιδευτικών και κάλυψη του κόστους με δική τους δαπάνη.
Όταν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας εισέρχεται ελεύθερα στα σχολεία, τα διαγνωστικά τέστς και η χρήση μάσκας είναι προαιρετικά, τα επιβεβαιωμένα περιστατικά μπορούν να επιστρέφουν στα σχολεία μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών ακόμη κι αν ο διαγνωστικός έλεγχος είναι θετικός, οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό, τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό περιορίζονται ή καταργούνται, δεν είναι κατανοητή η σκοπιμότητα της απόφασης για υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο των μη εμβολιασμένων εκπαιδευτικών.
Η χρήση του εμβολιασμού σαν μέσου για την αντιμετώπιση της πανδημίας φαίνεται να μετατρέπεται σε μέτρο για τιμωρητικές αποφάσεις, κοινωνικό διαχωρισμό και όξυνση διχαστικών πρακτικών. Αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε την απόφαση για υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο των ανεμβολίαστων σαν προσπάθεια επιβολής της συμμόρφωσης και εξουδετέρωσης κάθε μορφής αντίδρασης.
Καλούμε την κυβέρνηση αφού λάβει υπόψη ότι οι τιμωρητικές ρυθμίσεις στον εκπαιδευτικό χώρο προσωρινά μόνο αποτελέσματα έχουν, να άρει την παράδοξη απόφαση που προκαλεί οικονομική αφαίμαξη και ψυχική ταλαιπωρία στους συναδέλφους μας.