Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Λάρισα: Σε δικαστική δίνη τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ράπτου . "Σαλταδόροι, ανθρωποφύλακες", "επίδοξοι σφετεριστές"και "νταβέλιδες" ...Στη διαμάχη αυτή πόσο είναι η εκκλησία αναμεμιγμένη;;;

 

Eκπαιδευτήρια Ράπτου: 

Σε δικαστική δίνη τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ράπτου της Λάρισας

Στη διαμάχη αυτή είναι και η

 εκκλησία αναμεμιγμένη;;;

Η ιστορική ιδιοκτήτρια του σχολείου

 Μαίρη Ράπτου

Ο Νίκος Ράπτης


Σε δικαστική δίνη τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ράπτου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΠΡΟΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ 

* ΑΓΩΓΕΣ, ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 

* ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

* ΑΓΩΓΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΩΡΗΘΕΙΣΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΜΑΙΡΗ ΡΑΠΤΟΥ

 Δημοσίευση: 24 Δεκ 2021
Σε δικαστική δίνη τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ράπτου

Με την απόλυση του Νίκου Ράπτη, άλλοτε διευθύνοντα συμβούλου των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ράπτου και από τη θέση πλέον του εκπαιδευτικού, με απόφαση της προέδρου Μαίρης Ράπτου γιγαντώθηκε χθες η αντιπαράθεση των δύο πλευρών και στενών συγγενών, εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει -και μάλιστα άμεσα σύμφωνα με εκτιμήσεις- αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα των εκπαιδευτηρίων που διαθέτει τρία σχολεία (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), στα οποία φοιτούν εκατοντάδες Λαρισαίοι μαθητές.

Η κρίση στη σχέση των δύο πλευρών, σοβούσε από τις αρχές του φθινοπώρου με αγωγές και εξώδικα, για να κορυφωθεί χθες, καθώς κοινωνοί της έγιναν και επίσημα οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι έλαβαν μια λιτή, ενημερωτική επιστολή από την ιδιοκτήτρια των Εκπαιδευτηρίων με την οποία γινόταν γνωστή η αποπομπή του ανιψιού.
Επιστολή στην οποία σημειωνόταν πως «η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου, σας ενημερώνει ότι ο κ. Νίκος Ράπτης δεν διατηρεί πλέον μετοχική ή διοικητική ή υπαλληλική σχέση με τα Εκπαιδευτήρια.
Παρακαλείσθε εφεξής να απέχετε από οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του» κατέληγε η επιστολή της Μ. Ράπτου που ευχήθηκε στους γονείς «καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!».
Επιστολή που προκάλεσε την αντίδραση του Νίκ. Ράπτη, ο οποίος σε μια μακροσκελή ανάρτηση χθες, σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook), απέδωσε την αποπομπή του σε «ορισμένους σαλταδόρους, επίδοξους σφετεριστές της περιουσίας μας» υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «την έστρεψαν επιτήδεια εναντίον μου, εκμεταλλευόμενοι αναίσχυντα τα προβλήματα του γήρατος, που φυσιολογικά έχει η Μαίρη Ράπτου στο 88ο έτος της ζωής της».
Χθες κοινοποιήθηκε στον κ. Ράπτη η καταγγελία της σύμβασης εργασίας που διατηρούσε (ως εκπαιδευτικός) την τελευταία περίπου δεκαετία με τα Εκπαιδευτήρια, εξέλιξη που αποτελεί, την κορυφή του παγόβουνου, στην αντιπαράθεση των δυο πλευρών.
Αφού είχε προηγηθεί εξώδικη δήλωση βεβαίωση της οικειοθελούς αποχώρησης, αλλά πολύ σοβαρότερα χαρακτηρίζονται από νομικούς τα όσα προηγήθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- μεταξύ των οποίων εξώδικα, ασφαλιστικά μέτρα, αγωγή ανάκλησης μετοχών, ενώ εκκρεμεί και διαχειριστικός έλεγχος. Αντιπαράθεση που θα διαιωνιστεί στις δικαστικές αίθουσες.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ
Το πρώτο από τα δικαστήρια προσδιορίστηκε για τις 4 Φεβρουαρίου του 2022, μετά και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Νίκ. Ράπτης, ζητώντας (και δικαστικά πλέον) να γίνει γενική συνέλευση μετόχων, με δεδομένο ότι στις 27 Δεκεμβρίου λήγει η θητεία του Δ.Σ.
Να διευκρινιστεί πως στις 14 Δεκεμβρίου η πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας μια πολυσέλιδη αγωγή σε βάρος του Νίκ. Ράπτη με την οποία ζητά την ανάκληση των δωρηθεισών μετοχών.
«ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑ»
Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως στην ανάρτηση με την οποία ο κ. Ράπτης δημοσιοποίησε χθες την αντιπαράθεση, ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος των εκπαιδευτηρίων αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «συμβαίνει υπερβολικά συχνά στις ελληνικές επιχειρήσεις. Μόλις βρήκαν ευκαιρία, ορισμένοι «σαλταδόροι», επίδοξοι σφετεριστές της περιουσίας μας και αδιάφοροι κατεδαφιστές του Έργου της δεσποινίδος Μαίρης Ράπτου -και εμού την τελευταία εικοσαετία- την έστρεψαν επιτήδεια εναντίον μου, εκμεταλλευόμενοι αναίσχυντα τα προβλήματα του γήρατος, που φυσιολογικά έχει η Μαίρη Ράπτου στο 88ο έτος της ζωής της.
Όλο αυτό το διάστημα, από τον Μάιο 2021 που εκδηλώθηκε η επίθεση, αγωνίστηκα να διασώσω τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου / Mary Raptou School και το Έργο της θείας μου. Η διάκριση όμως δεν είναι εθελοτυφλία, ούτε η ηρεμία φυγομαχία. Έφτασε η ώρα να ενημερώσω όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου και μου εμπιστεύθηκαν τη μόρφωση και την αγωγή των παιδιών τους για τα τεκταινόμενα στο σχολείο μας.
Το (συνημμένο) μήνυμα που απεστάλη στους εκπαιδευτικούς είναι ψευδές και συκοφαντικό ως προς τα δύο σκέλη του.
Είμαι νόμιμος κάτοχος του 52% των μετοχών και μου συμπαρίσταται η αδελφή μου Μαρία, κάτοχος άλλου 2%. Ζητώ πλέον με ασφαλιστικά μέτρα να συγκληθεί επιτέλους Γενική Συνέλευση Μετόχων, κάτι που οι ανθρωποφύλακες της θείας μου επίμονα και αντικανονικά αρνούνται από τον Αύγουστο.
Ζητώ εδώ και μήνες -και το κάνω πάλι από αυτό το βήμα- από τους» (σ.σ. αναφέρει τα ονόματα) «που εισήλθαν στο Δ.Σ. των Εκπαιδευτηρίων για να διευκολύνουν τη λειτουργία του και για να εκφράζουν τη θέληση της μετοχικής του πλειονοψηφίας, να παραιτηθούν αμέσως, διευκολύνοντας, έστω την υστάτη στιγμή, τις εξελίξεις και παύοντας να κατεδαφίζουν το Έργο των Εκπαιδευτηρίων και να ζημιώνουν την περιουσία μου.
Φυσικά είμαι μέλος του Δ.Σ των Εκπαιδευτηρίων. Ως προς το τρίτο σημείο, τη διακοπή της εργασιακής σχέσης μου με τα Εκπαιδευτήρια, οι ανθρωποφύλακες της θείας μου επιχείρησαν με ψεύδη (όπως ότι δεν εμφανίστηκα ποτέ στο σχολείο από την 1η Σεπτεμβρίου, κάτι που εκατοντάδες μπορούν να διαψεύσουν) να με εμφανίσουν ως… παραιτηθέντα. Στην πρώτη τους έννομη προσφυγή εναντίον μου οι ισχυρισμοί τους αντικρούστηκαν από τις διοικητικές αρχές και αναγκάσθηκαν να καταγγείλουν εκείνοι τη σύμβαση της συνεργασίας μας, σήμερα, 23/12.
Ελπίζω οι ανθρωποφύλακες να έρθουν είς εαυτόν. Η δικαστική διαμάχη που ξεκίνησαν θα είναι μακρά και θα ηττηθούν. Θύμα της δεν θα είναι τα έννομα δικαιώματά μου και η περιουσία μου.
Θύμα της θα είναι η κοινωνική τους υπόσταση, καθώς είναι φανερό πως εκμεταλλεύονται αλύπητα έναν αδύναμο άνθρωπο για να του υφαρπάξουν ό,τι μπορούν, αδιαφορώντας εάν τον καταδικάζουν σε ένα τέλος γεμάτο μοναξιά, απελπισία, οργή και πόνο!
Θύμα της θα είναι επίσης η εργασία των πολλών δεκάδων συνεργατών μας και η μόρφωση των 1.200 μαθητών μας. Από την πλευρά μου θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να διασώσω ό,τι μπορώ από την υστεροφημία της θείας μου και από το Έργο της» καταλήγει ο κ. Ράπτης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Σε δικαστική δίνη τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ράπτου (eleftheria.gr)

=====================================================================

Ραγδαίες εξελίξεις και ανατροπές στα “Εκπαιδευτήρια Ράπτου”: Ανακλήθηκαν πληρεξούσια, παραιτήθηκαν δικηγόροι

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου λίγα 24ωρα μετά και την εισαγγελική παρέμβαση. Καταλυτικά για τη διαμόρφωση νέων συνθηκών φαίνεται πως λειτούργησε η απόφαση της προέδρου των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, Μαίρης Ράπτου, να ανακαλέσει πληρεξούσια που αφορούσαν προηγούμενες εντολές της, μεταξύ των οποίων και ο ορισμός δύο συνηγόρων της οι οποίοι παραιτήθηκαν πλέον.

Οι δύο συνήγοροι αποδέχθηκαν την ανάκληση και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», «παραιτήθηκαν από κάθε ιδιότητα που τους συνδέει με την υπόθεση» και στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησαν μάλιστα χθες την απόφασή τους στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας, το Δικαστήριο που εξέτασε τα ασφαλιστικά μέτρα προχθές 4 Φεβρουάριου.

Η εξέλιξη προκάλεσε αλλαγές στο επίμαχο νέο 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χθες παραιτήθηκε και τρίτο μέλος, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι το Δ.Σ., με τη σύνθεση όπως αυτή είχε δημοσιευθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2021 στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) του Επιμελητηρίου Λάρισας, δεν υφίσταται πλέον.

Οι αποφάσεις των τελευταίων ωρών είναι βέβαιο πως θα δρομολογήσουν εξελίξεις, η έκβαση των οποίων θεωρείται πρόωρο να προσδιοριστεί αυτήν την ώρα, με δεδομένο μάλιστα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες πτυχές της υπόθεσης. Προς το παρόν η πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου ανακάλεσε την πληρεξουσιότητα σε πρώην πλέον εντολοδόχους διαμορφώνοντας ένα νέο περιβάλλον, ενώ μερικές ημέρες νωρίτερα ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων και ανιψιός της, Νίκος Ράπτης, είχε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον των Εκπαιδευτηρίων.

Αναφορά που, ως γνωστόν, προκάλεσε την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλή, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα, ενώ αναμένεται να κληθούν προς εξέταση μάρτυρες προς απόδειξη τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα και στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα, παρουσία μάλιστα γονέων μαθητών του σχολείου. Ασφαλιστικά, στο πλαίσιο των οποίων εξετάστηκε η αίτηση που κατέθεσε ο Νίκ. Ράπτης κατά των Εκπαιδευτηρίων, ζητώντας να γίνει Γενική Συνέλευση μετόχων και να διοριστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά μάλιστα και τον ορισμό νέας διοίκησης, από τη σύνθεση της οποίας έμεινε εκτός ο ανιψιός. Στο πλαίσιο των Ασφαλιστικών Μέτρων εξετάστηκε επίσης και αίτηση της Μαίρης Ράπτου κατά του Νίκ. Ράπτη με αφορμή το ύψος των μετοχών.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

======================================================

Οργή γονέων: Ωμή παρέμβαση παραγόντων της Εκκλησίας και πολιτικών κύκλων στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου της Λάρισας! Εισαγγελική παρέμβαση για να αποκατασταθεί η ομαλότητα. (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Οργή γονέων: Ωμή παρέμβαση παραγόντων της Εκκλησίας και πολιτικών κύκλων στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου της Λάρισας! Εισαγγελική παρέμβαση για να αποκατασταθεί η ομαλότητα. (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) (241.gr)

10 Φεβρουαρίου 2022

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν, όπως μας κατήγγειλαν γονείς μαθητών, στο ιστορικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου» στη Λάρισα. Μετά το δικαστήριο της περασμένης Παρασκευής και τις εκτιμήσεις των περισσότερων ότι θα αποκατασταθεί η ομαλότητα, η ιδιότυπη συμμαχία επιχειρηματικών, εκκλησιαστικών και πολιτικών παραγόντων που στοχεύει στην ιδιοκτησία του εκπαιδευτηρίου (και που στη δικαστική διαμάχη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν τόλμησε να στείλει ούτε έναν μάρτυρα!) προέβη εχθές σε μια ωμή παρέμβαση, ώστε να προλάβει εξελίξεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση (και το φωτογραφικό υλικό) που λάβαμε, ομάδα ανθρώπων μεταξύ των οποίων ήταν (δυστυχώς) ο Μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Κατσαρός, μετέβη στο σχολείο προκειμένου να επηρεάσει καταστάσεις, μετά τη διαφαινόμενη νομική ήττα. Πρόκειται για μια άνευ προηγούμενου, στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση, κατάσταση που εύλογα προκαλεί ανησυχία στους γονείς αλλά και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα υφίστανται αδιανόητες πιέσεις. Είναι, δε, θλιβερό η τοπική Εκκλησία – πάντοτε σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν γονείς -  να εμφανίζεται ως συμμέτοχος σε επιχειρηματικά παιχνίδια και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει η – πάντοτε καλά ενημερωμένη – ιστορική εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία», προκλήθηκε εισαγγελική παρέμβαση για όσα συμβαίνουν στο σχολείο. Ευχόμαστε ειλικρινά η παρέμβαση της δικαιοσύνης να βοηθήσει προκειμένου να σταματήσει η έκρυθμη κατάσταση στο σχολείο, να αποκατασταθεί η ηρεμία και το αρμονικό εκπαιδευτικό κλίμα και να συνεχίσουν τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου την πετυχημένη πορεία τους στο χρόνο παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

==========================================
=================================================
Ωμή παρέμβαση παραγόντων της Εκκλησίας και πολιτικών κύκλων στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου της Λάρισας10.02.2022 
Ωμή παρέμβαση παραγόντων της Εκκλησίας και πολιτικών κύκλων στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου της Λάρισας | Alfavita




Νέα καταγγελίες γονέων και της ΟΙΕΛΕ για την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο - Παρενέβη εισαγγελέας


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν, όπως κατήγγειλαν γονείς μαθητών στην ΟΙΕΛΕ, στο ιστορικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου» στη Λάρισα.


Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, ένα μήνα περίπου πριν και μετά από δεκάδες καταγγελίες τρομοκρατημένων εκπαιδευτικών, η Ομοσπονδία είχε εκδώσει ανακοίνωση για την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό αυτό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της περιφέρειας.


Όπως είχε γνωστοποιήσει τότε η ΟΙΕΛΕ «η εμπλοκή επιχειρηματιών και ανθρώπων που ισχυρίζονταν ότι εκπροσωπούν την Μητρόπολη Λάρισας στο σχολείο έχει επιβάλει ένα άνευ προηγούμενου κλίμα τρομοκρατίας με διοικητικές αλλαγές, με δυσμενείς μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις, με εκφοβισμούς, με παρακολούθηση λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Είχε πληροφορηθεί επίσης από γονείς «ότι προετοιμάζεται αύξηση διδάκτρων, γεγονός που εντείνει ακόμη περισσότερο την αγωνία ότι η ''νέα τάξη πραγμάτων'' στο σχολείο έχει ως στόχο να απομυζήσει πόρους, φυσικά εις βάρος των γονέων και των μαθητών και τελικά της ίδιας της βιωσιμότητας ενός σχολείου που μέχρι πρότινος έσφυζε από οικονομική και εργασιακή υγεία».

Σε αυτό το πλαίσιο, την Παρασκευή διεξήχθη στη Λάρισα δικαστική διαδικασία για το ιδιοκτησιακό ζήτημα του σχολείου.

Σήμερα, η ΟΙΕΛΕ επανέρχεται με νέες καταγγελίες γονέων που κάνουν λόγο για ωμή παρέμβαση παραγόντων της Εκκλησίας και πολιτικών κύκλων στα Εκπαιδευτήρια.


Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία «μετά το δικαστήριο της περασμένης Παρασκευής και τις εκτιμήσεις των περισσότερων ότι θα αποκατασταθεί η ομαλότητα, η ιδιότυπη συμμαχία επιχειρηματικών, εκκλησιαστικών και πολιτικών παραγόντων που στοχεύει στην ιδιοκτησία του εκπαιδευτηρίου (και που στη δικαστική διαμάχη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν τόλμησε να στείλει ούτε έναν μάρτυρα!) προέβη εχθές σε μια ωμή παρέμβαση, ώστε να προλάβει εξελίξεις».

«Σύμφωνα με την ενημέρωση (και το φωτογραφικό υλικό) που λάβαμε, ομάδα ανθρώπων μεταξύ των οποίων ήταν (δυστυχώς) ο Μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Κατσαρός, μετέβη στο σχολείο προκειμένου να επηρεάσει καταστάσεις, μετά τη διαφαινόμενη νομική ήττα.

Πρόκειται για μια άνευ προηγούμενου, στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση, κατάσταση που εύλογα προκαλεί ανησυχία στους γονείς αλλά και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα υφίστανται αδιανόητες πιέσεις. Είναι, δε, θλιβερό η τοπική Εκκλησία – πάντοτε σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν γονείς - να εμφανίζεται ως συμμέτοχος σε επιχειρηματικά παιχνίδια και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει η – πάντοτε καλά ενημερωμένη – ιστορική εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία», προκλήθηκε εισαγγελική παρέμβαση για όσα συμβαίνουν στο σχολείο. Ευχόμαστε ειλικρινά η παρέμβαση της δικαιοσύνης να βοηθήσει προκειμένου να σταματήσει η έκρυθμη κατάσταση στο σχολείο, να αποκατασταθεί η ηρεμία και το αρμονικό εκπαιδευτικό κλίμα και να συνεχίσουν τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου την πετυχημένη πορεία τους στο χρόνο παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.

================================================

=========================================


Θρίαμβος για το Νίκο Ράπτη -αναλαμβάνει πρόεδρος των εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου μετά τη δικαστική νίκη
Θρίαμβος για το Νίκο Ράπτη -αναλαμβάνει πρόεδρος των εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου μετά τη δικαστική νίκη | Ειδήσεις, νέα για ΛΑΡΙΣΑ | Θεσσαλία Τηλεόραση (thessaliatv.gr)
Συγκροτήθηκε νέο διοικητικό συμβούλιο



24.03.2022 | 13:07

Eπανέρχεται στην προηγούμενη θέση του ο Νίκος Ράπτης, κερδίζοντας τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη και αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου.

Στη γενική συνέλευσην συμμετείχαν όλοι οι μέτοχοι και εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία.

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Μαίρη Ράπτου και μέλη η Μαρία Ράπτου (αδερφή του Νίκου) , ο Ηρακλής Γερογιώκας και ο Παναγιώτης Ιωαννίδης.

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν η Άννυ Αρχιμανδρίου και η Πόπη Κουρσούμη.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Νίκος Ράπτης από την πρώτη στιγμή κατέχοντας το 51% των μετοχών είχε ζητήσει να αναλάβει την προεδρία, αλλά η προσωρινή διοίκηση επιχείρησε να τον απκλείσει με ασφαλιστικά μέτρα, αλλά τελικά από τη δικαστική διαμάχη βγήκε δικαιωμένος
================================================================================

Επανεξέταση του φάκελου των “Εκπαιδευτηρίων Ράπτου” διέταξε η Κεραμέως – Κραυγή αγωνίας από τους εκπαιδευτικούς

Να επανεξεταστεί ο φάκελος των εκπαιδευτήριων Ράπτου σχετικά με τις προϋποθέσεις λειτουργίας ζήτησε συμφώνα με ασφαλείς πληροφορίες του onlarissa.gr, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χθες, από την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, οι παρατηρήσεις που είχαν γίνει κατόπιν ελέγχου στα ιστορικά Εκπαιδευτήρια της Λάρισας, έχουν διευθετηθεί από την διοίκηση τους.

Ωστόσο, δεν έγινε ποτέ νέα αυτοψία για να διαπιστωθεί η εξάλειψη των εκκρεμοτήτων.

Αντιθέτως, χωρίς να έχει γίνει επανέλεγχος αποφασίστηκε η ανάκληση της άδειας των Εκπαιδευτήριων.

Αυτό, ως γνωστόν, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του διευθύνοντα συμβούλου, Νίκου Ράπτη, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές ακόμη και για πολιτικές παρεμβάσεις, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται ζήτημα για την λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων.

Όπως όλα δείχνουν είναι δεδομένο και θέμα ημερών, να ανακληθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε εκατοντάδες οικογένειες μαθητών της Λάρισας.

Την ίδια ώρα την αγωνία τους για τις εξελίξεις εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί στα Εκπαιδεύτρια Ράπτου.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

Αξιότιμη κυρία υπουργέ,

Εμείς οι εκπαιδευτικοί των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου στη Λάρισα θα θέλαμε να εκφράσουμε την κραυγή αγωνίας μας με αφορμή την απόφασή σας να άρετε την άδεια λειτουργίαςτου σχολείου μας μόλις ένα μήνα πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Το σχολείο μας, το πιο παλιό Ιδιωτικό σχολείο της πόλης μα και το μεγαλύτερο της ευρύτερης περιφέρειας της Θεσσαλίας, λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1957 επί 7 δεκαετίες και μεταλαμπαδεύει όχι μόνο ύψιστου επιπέδου μόρφωση στη νεολαία της πόλης μας,αλλά και τη γαλουχεί  με τις αξίες και τα ιδανικά της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας. Στις δύσκολες εποχές που η νεολαία αποζητά ηθικά ερείσματα, το σχολείο μας αποτελεί μία ακάματα δραστήριαόαση εκπαίδευσης, ηθικών αξιών και πολιτισμού για τηΛάρισα και την ευρύτερη περιοχή.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις άριστες επιδόσεις των μαθητών μας σε κάθε βαθμίδα και ιδιαίτερα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και την τεράστια επιστημονική και κοινωνική προσφορά των αποφοίτων μας ανά τις δεκαετίες, μας κάνει κι εμάς τους εκπαιδευτικούς υπερήφανους που εργαζόμαστε στο σχολείο αυτό.

Άλλωστε, είναι ένα εκπαιδευτήριο που όχι μόνο σέβεται και τηρεί τους νόμους,αλλά εκτιμά και αναγνωρίζει το έργο μας έμπρακτα, παρέχοντάς μας αρτιότατες εργασιακές συνθήκες και οικονομικές απολαβές.

ΖΗΤΟΥΜΕ να ανακληθεί η απόφαση της άρσης λειτουργίας του σχολείου μας και να γίνει επανέλεγχος των υποδομών! Η διοίκηση του σχολείου μας διαβεβαιώνει ότι γίνονται τα αδύνατα δυνατά, για να αποκατασταθούν τυχόν αβλεψίες ή ανεπάρκειες στις σχολικές εγκαταστάσεις. Θεωρήστε αυτονόητο ότι και εμείς εκλαμβάνουμε ως πρώτιστο καθήκον την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών μας αλλά και τη δική μας, προκειμένου να επιτελούμε απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό μας έργο.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να επαναξιολογήσετε με κάθε δυνατό τρόπο την απόφασή σας αυτή που θέτει σε ομηρία 150 οικογένειες εργαζομένων και 1200 οικογένειες μαθητών της πόλης μας. Η πάντα άρρηκτα ενωμένη εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας αυτή τη στιγμή αγωνιά και ζητά να μη διασαλευτεί η μόρφωση των μαθητών μας και η εργασιακή μας ασφάλεια.

Με εκτίμηση,

Οι εκπαιδευτικοί του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ  ΜΑΙΡΗΣ Ν.ΡΑΠΤΟΥ».