Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Ποιοι κρύβονται πίσω από το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων της Μαίρης Ράπτου, εκ των καλυτέρων σχολείων της Ελλάδος, όταν πλήθος δημοσίων σχολείων δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προδιαγραφές, στελεχών και υποδομών;;


«Ράπτου γερά, θα μείνουμε ανοιχτά» – Λαοθάλασσα από γονείς και μαθητές στο κέντρο της Λάρισας (φωτό – βίντεο)

Νέα εντυπωσιακή σε μέγεθος και παλμό πορεία πραγματοποιείται το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Λάρισας από πλήθος γονέων, μαθητών αλλά και πολιτών που έσπευσαν να υποστηρίξουν τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου, στον υπέρ πάντων αγώνα που δίνεται για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Νωρίτερα στον αύλειο χώρο του σχολείου επί της οδού Καρδίτσης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση γονέων, ενώ όπως όλα δείχνουν την ερχόμενη Δευτέρα θα λάβει χώρα μεγάλη κάθοδος με λεωφορεία στην Αθήνα. Είναι η ημέρα που θα εκδικαστούν από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τα νέα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν κατά της διακοπής λειτουργίας του σχολείου.

Μικροί και μεγάλοι με πανό και συνθήματα, επιμένουν πως το δίκαιο είναι να συνεχίσει να λειτουργεί το ιστορικό σχολείο της Λάρισας. “Καμία δημοκρατία δεν κλείνει τα σχολεία”, “Νίκη (Κεραμέως) έλα στη Λάρισα”, “Ράπτου γερά θα μείνουμε ανοιχτά”, “δώστε λύση υπουργέ” ήταν μερικά από αυτά. Οι διαματυρόμενοι ξεκίνησαν από την οδό Καρδίτσης με κατεύθυνση προς το κέντρο μέσω της οδού Παπαναστασίου. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση και της αστυνομίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανιώτης / φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

πηγή:

«Ράπτου γερά, θα μείνουμε ανοιχτά» - Λαοθάλασσα από γονείς και μαθητές στο κέντρο της Λάρισας (φωτό - βίντεο) – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα