Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΈΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Τα 10 χρόνια κάθειρξη στον Μαρτίνη και τη σύζυγο, στις 15.05.2019, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αμελητέα, για να γίνει πρόεδρος

Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 15.05.2019.

Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Ανδρέα Μαρτίνη και τη σύζυγό του για την υπόθεση της μίζας ύψους 3,1 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τους δύο κατηγορούμενους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού, αναγνωρίζοντάς τους ωστόσο το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Το δικαστήριο χορήγησε στους κατηγορούμενους και αναστολή, αφήνοντας τους ελεύθερους με την επιβολή ωστόσο περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα.

Ο τρίτος κατηγορούμενος της υπόθεσης, επιχειρηματίας Δημήτρης Καμπής κρίθηκε αθώος για την υπόθεση.

Η κατηγορία σε βάρος του πρώην προέδρου του Ερυθρού Σταυρού και της συζύγου του, αφορά μίζα που έλαβε από το 1998 έως το 2003 για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με την γερμανική εταιρεία «Hospitalia International», για νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Ο 76χρονος κατηγορούμενος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας λίγο αργότερα.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι λοιπόν η νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου. Πώς την παρουσιάζουν όμως τα ΜΜΕ και έχουν ξεχάσει τις καταγγελίες και την καταδίκη;

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου ήταν πάντα δίπλα σε παιδιά που έχουν ανάγκη και γενικότερα δίπλα στον άνθρωπο και η διαδρομή της και οι πράξεις της το επιβεβαιώνουν αυτό περίτρανα.

Είναι πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» και μάλιστα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου από το 1983.

Από μικρή έδειξε ότι θέλει να βοηθάει με κάθε τρόπο τον συνάνθρωπο

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου γεννήθηκε στην Αθήνα και ένιωσε από πολύ μικρή την ανάγκη να βοηθάει τους συνανθρώπους της με όποιον τρόπο μπορεί. Μάλιστα ως παιδί βοηθούσε την μητέρα της, Αλίκη Βεκρή στα ετήσια μπαζάρ, που έκανε το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, στο οποίο η Αλίκη Βεκρή ήταν δραστήριο μέλος. Άνθρωπος που ήθελε να βοηθάει τον συνάνθρωπο ήταν και πατέρας της, Σωκράτης.

Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Μαρτίνη και μάλιστα όπως λένε όσοι τους γνωρίζουν καλά το ζευγάρι κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι ο ένας βρήκε το άλλο του μισό στον άλλο.

Η στιγμή που την συγκλόνισε!

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου ήταν πάντα δίπλα στους ανθρώπους με ανάγκη, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 βίωσε μια στιγμή που την συγκλόνισε και την έκανε να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με την προσφορά στον συνάνθρωπο. Την περίοδο εκείνη γνώρισε μια μητέρα που μεγάλωνε μόνη της ένα παιδί με σύνδρομο Down, τον Γιώργο.

Η γνωριμία τους και η ιστορία αυτή την έκαναν να ασχοληθεί με ακόμα μεγαλύτερο πάθος με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη.

Η συνάντηση αυτή οδήγησε την Αλεξάνδρα Μαρτίνου στη δημιουργία του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά». Και δεν έμεινε εκεί. Το 1996 δημιούργησε το ίδρυμα «Μαζί για το Παιδί», που έχει ως σκοπό τη βοήθεια παιδιών και οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και υγείας… είδατε η φιλανθρωπία και η… προνοητική καλή μας υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, που έθεσε σε εφαρμογή τη διάταξη που η ίδια εισηγήθηκε και ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2022 (άρθρο 67 Ν. 4921/2022)! Με τη διάταξη αυτή επιτρέπεται η προσωρινή αλλαγή της διοίκησης ιδιωτικών προνοιακών φορέων σε περίπτωση που υποβαθμίζεται σημαντικά η εύρυθμη λειτουργία τους… στο άψε σβήσε όλα βρε! Ή έχεις κράτος και κυβέρνηση ή έχεις… συμπληρώστε ελεύθερα!

Το άγαλμα του διαβόλου στο Π. Φάληρο έγινε… Διοικητής του Αγίου Όρους!

Ο διοικητής του Αγίου Όρους που διορίστηκε στα τέλη Αυγούστου του 2019 από τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη είναι ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνης, ο άλλος αδελφός εκ των τριών που δώρισε το άγαλμα του σατανά στο Π. Φάληρο… όλοι άγιοι χορηγοί!

Τα 10 χρόνια κάθειρξη στον Μαρτίνη και τη σύζυγο, στις 15.05.2019, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αμελητέα, για να γίνει πρόεδρος | agrinioreport

============================================

 =================================================

Το δημοσίευμα κάνει το γύρο του διαδικτύου-διατηρούμε κάθε επιφύλαξη, εκφράζουμε εντονότατες επιφυλάξεις, γι'αυτό και τα ερωτηματικά που βάζουμε. 

Προφανώς πρόκειται για ανυπόστατες πληροφορίες. 

Μάλλον τα έχει μπερδέψει ο Δαβίλας που έχει κάνει την ανάρτηση στο προφίλ του εδώ