Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Το Δαιμονικό Κοράνι στα Ελληνικά έφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κω!


Το Κοράνι στα Ελληνικά έφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κω

 

Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Ένα προκλητικό δώρο και μια απροκάλυπτη παραδοχή “ταρακούνησαν” το νησί…

Κατά την ολιγόλεπτη στάση του, καθ’οδόν για την κηδεία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου,  τον  Πατριάρχη υποδέχθηκαν θερμά ο οικείος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο παρεπιδημών στην Κω Μητροπολίτης Άγκυρας κ. Ιερεμίας, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές, ο Ιμάμης Κω, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, και ελάχιστοι πιστοί.


Δεν είναι στις προθέσεις μας να σταθούμε στην τραγικότητα των συμμετεχόντων άρον άρον σε μια αστραπιαία επιχείρηση εθιμοτυπικής παρουσίας η οποία, ενώ διήρκησε λίγα λεπτά, προβλήθηκε από τα τοπικά μέσα σε ένα βίντεο που συνολικά αγγίζει τα 15 λεπτά. Ωστόσο είναι τραγικό, όταν είσαι υποχρεωμένος (είτε για λόγους ψηφοθηρικούς οι πολιτικοί άρχοντες είτε από φόβο προς τον οικείο Επίσκοπο ο κλήρος) να υποδεχθείς  Οικουμενικό Πατριάρχη και να πεις όλα εκείνα τα κολακευτικά λόγια η αλήθεια των οποίων είναι εντελώς σχετική και σαφώς μακράν της πίστεως. 

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε το δώρο εθιμοτυπίας που επέλεξε ο Πατριάρχης να δωρίσει στον Ιμάμη Κω! Του δώρισε, λοιπόν, το Κοράνι με μετάφραση στην Ελληνική. Γι’ αυτή την κίνηση δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα. Εκείνο που ήταν προκλητικότατο στη συνέχει  είναι η αποκάλυψη του Αγκύρας Ιερεμία πως την σχετική έκδοση έχει πραγματοποιήσει το  Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ στη Γενεύη της Ελβετίας.   

 Δείτε το σχετικό  ντοκουμέντο (σημ:πριν δοθεί το δαιμονικό κοράνι φρίξαμε με τους οσφιοκάμπους ρασοφόρους,  μασκοφόρους ...μπίτ μυαλό !)

 

  • 15/4/2013 Ο νεοχειροτονημένος Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρωνείας Παντελεήμονας, 26 Μαρτίου 2013 και ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο στα γραφεία της Μουφτείας. 
  • 18/4/2012 ήταν η σειρά του Πατριάρχη Ιεροσολύμων να δωρίσει Κοράνια. Στο πρίγκιπα της Ιορδανίας Εμίρ Γάζη και στον Μουφτή της Αιγύπτου Αλί Τζούμαση Τζαμάκ. Μάλιστα στον πρίγκιπα δόθηκε Κοράνι «εξ ελεφαντοστούν» και στον Μουφτή πλακέτα «μετ’ επιγραφής χωρίων του Κορανίου»..
  • Το Οκτώβριο του 2009 ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, βρισκόμενος στην Ατλάντα της Αμερικής, έκανε δώρο ένα Κοράνιο στον πρόεδρο της Coca Cola, το οποίο αποκάλεσε μάλιστα, «Άγιο Κοράνι» και ιερό βιβλίο «των αδελφών μας» των μουσουλμάνων. Στην ομιλία του είπε τα εξής: «Αξιότιμοι Μουχτάρ και Δάφνη Κεντ [ο μουσουλμάνος Πρόεδρος της Coca Cola και η σύζυγός του]…. Αγαπητέ φίλε Μουχτάρ… γνωρίζουμε πως οι ηρωικές προσπάθειες των γονιών σου χάριν των εβραίων κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δεν βασίζονταν σε κάποια θρησκευτική κοσμοαντίληψη, αλλά στο σφαιρικό όραμα της αγάπης για όλους τους ανθρώπους και της αξίας κάθε ανθρώπινης ζωής….. Έχω ένα μικρό αναμνηστικό. Μικρό και σπουδαίο. Αναμνηστικό για την Δάφνη και τον Μουχτάρ. Αυτό είναι το Άγιο Κοράνιο. Το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων αδελφών μας».
  • 9/11/2009 Λίγες ημέρες αργότερα, ο Πατριάρχης έδωσε και πάλι ένα Κοράνι ως “δώρο” στον πρόεδρο του Μουσουλμανικού Συμβουλίου του Καυκάσου Allahshukur Pasha-zade για την 60η επέτειο. Το Κοράνι δόθηκε στον Σείχη ενώπιον των αντιπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, του Βατικανού, και ισλαμικών κοινοτήτων από όλο τον κόσμο, σε μια «σεμνή τελετή» που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Gulistan στο Μπακού.
  • Οι παπικοί Φραγκολατίνοι είναι όμως πιο… προχωρημένοι.
    • Το 1999 (πριν τον Πάπα) ο καθολικός ιερέας George Marovitch, μπροστά στα έκπληκτα μάτια χριστιανών και μουσουλμάνων, προσκύνησε το Κοράνι κατά την πρώτη ημέρα του εορτασμού του Ραμαζανιού στην Κωνσταντινούπολη.
    • Το 1999 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ δεν αρκέστηκε στο να δωρίσει ή να διαβάσει το Κοράνι. Έκανε κάτι ασύλληπτο. Το πήρε και το φίλησε!  
  • 11/02/2010 Και μία αντίδραση: Η επιστολή του Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημου Πετρόπουλου: 

Τω Οικουμενικώ Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίω

«Ότι ουκ αστεία η οδός σου εναντίον μου» (Αριθμ. κβ΄32-33).

Πατέρα μας σωθείη.

Αν και μικρός, αμαθής και ελάχιστος, Σας αποστέλλω από την Πόλιν του Πρωτοκλήτου μερικά αντίτυπα Καινής Διαθήκης, διά να τα προσφέρετε, όπου ανάγκη εστιν αντί του κορανίου! Εις Υμάς Δέσποτα άνωθεν εδόθη ο Σταυρός, η Αγία Γραφή και το Τρικέρι – οποία τιμή! – διά να αγιάζετε και φωτίζετε τον κόσμον με το φώς της Τρισηλίου Θεότητος. Δυστυχώς, όμως, η κατάπτυστος πράξις Σας, Σας απεγύμνωσε της χάριτος της Παναγίας Tριάδος και Σας απέρριψεν εκ του θρόνου της συνειδήσεως των πιστών. Διά τούτο εν δάκρυσιν, οιμωγές και θρήνεσιν γονυπετείς και από καρδίας δεόμεθα εκτενώς δι’ Υμάς την σωτήριον μετάνοιαν και την ανάνηψίν Σας.

Δεχθήτε παρακαλώ τον υιϊκόν δίκαιον έλεγχον ως εκείνον της όνου του Βαλαάμ και μη με αιτιάσθε. Αηδιασμένος και έγκλειστος ευρισκόμενος πλέον και εν προσευχή σχολάζων στρέφω τα δακρύβρεκτα βλέμματά μου τω Αιωνίω Δεσπότη και δικαιοκρίτη Θεώ ημών, τω δυναμένω ημάς και Υμάς σώσαι και εκ βάθους καρδίας ολοφυρόμενος αναβοώ: Στήριξον Ορθοδοξία την Εκκλησίαν Σου Χριστέ και σώσον ημάς της αιωνίου κολάσεως. Διά δε τον σκανδαλισμόν των ψυχών των πιστών – και μόνον – μη νομίσητε ότι θα εκφύγετε της ράβδου και της οργής Κυρίου (πράγμα που απευχόμεθα), όμως «ήδη η αξίνη προς την ρίζαν των δένδρων κείται» (Λουκά γ΄9).

Ελάχιστος εν ιερομονάχοιςΑρχιμανδρίτης Νικόδημος Πετρόπουλος, Προϊστάμενος Ιερού ναού Αποστόλου Παύλου Πατρών “.

Καλή Μετάνοια!

πηγή