Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Πάνδημο το «αντίο» στη Μαίρη Ράπτου. Η οργή των Λαρισαίων απέτρεψε την παρουσία του Δεσπότη στην εξόδιο ακολουθία και έτσι διασώθηκε η ιερότητα της τελετής.


Πάνδημο το «αντίο» στη Μαίρη Ράπτου – Συγκίνηση και θλίψη στο ύστατο χαίρε της Δασκάλας της Λάρισας (φωτο – βίντεο)

Πλήθος Λαρισαίων, οι αρχές του τόπου, απλός κόσμος, αλλά κυρίως οι αγαπημένοι της μαθητές, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, απευθύνουν το τελευταίο «αντίο» το μεσημέρι της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ιερό  Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στη δασκάλα της καρδιάς τους, τη Δασκάλα της Λάρισας, την Μαίρη Ράπτου η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία με μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση από όλους για την απώλεια της Μαίρης Ράπτου.

Πολλά τα πρόσωπα του πολιτικού κόσμου που έδωσαν το παρόν στην κηδεία της αγαπημένης Δασκάλας. Δεν τέλεσε τελικά την εξόδιο ακολουθία ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος ύστερα από τα χθεσινά επεισόδια στο Διαχρονικό Μουσείο όπου παραβρέθηκαν γονείς των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων, με το κλίμα να είναι τεταμένο ανάμεσα στον Σεβασμιότατο και τους γονείς.

Απουσίαζε επίσης ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στις Βρυξέλλες και εκπροσωπήθηκε στην κηδεία από μέλος του πολιτικού του γραφείου.

Δείτε τα βίντεο με τους επικήδειους λόγους:

Δείτε βίντεο από την εξόδιο ακολουθία:

Δείτε φωτογραφίες:

 πηγή: Πάνδημο το «αντίο» στη Μαίρη Ράπτου – Συγκίνηση και θλίψη στο ύστατο χαίρε της Δασκάλας της Λάρισας (φωτο - βίντεο) – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Ο μητροπολιτικός ιερός ναός του Αγίου Αχιλλίου κατακλύστηκε από τον κόσμο που συνέρρευσε για να απευθύνει το ύστατο χαίρε στη Μαίρη Ράπτου.

Συγγενείς, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και απλοί Λαρισαίοι που ήθελαν να της αφήσουν ένα λουλούδι και να της ευχηθούν «καλό ταξίδι».

Η νεκρική πομπή την οποία ακολουθεί πλήθος Λαρισαίων, θα καταλήξει στο Παλαιό Κοιμητήριο όπου και θα γίνει ο ενταφιασμός δίπλα στην οικογένειά της, τον πατέρα της, τη μητέρα της και τη γιαγιά της.

=============================

Κατά την έξοδο από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου οι παρευρισκόμενοι έψαλαν «Χριστός Ανέστη», «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» και τον Εθνικό Ύμνο.

====================================

Μαίρη Ν. Ράπτου (1934 – 2022): H μεγάλη Δασκάλα της Λάρισας (φωτ.)

Η διαδρομή της μεγάλης Δασκάλας της Λάρισας μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό, όπως δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της larissanet.


Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET