Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ουγκάντα: Σαρωτική νομοθεσία κατά των ομοφυλόφιλων – 10 χρόνια κάθειρξη σε όσους συνάπτουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις

Ουγκάντα: Σαρωτική νομοθεσία κατά των ομοφυλόφιλων 

– 10 χρόνια κάθειρξη σε όσους συνάπτουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις

Τριάντα χώρες της Αφρικής απαγορεύουν τις σχέσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων





Το κοινοβούλιο της Ουγκάντα ψήφισε σαρωτική νομοθεσία κατά των ομοφυλοφίλων που προτείνει σκληρές κυρώσεις για σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων και ποινικοποιεί οποιονδήποτε προσδιορίζεται ως LGBTQ.

Ενώ περισσότερες από 30 αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουγκάντα, απαγορεύουν ήδη τις σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων, ο νέος νόμος που ψηφίστηκε την Τρίτη φαίνεται να είναι ο πρώτος που απαγορεύει και την ταυτοποίηση απλώς ως λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανσέξουαλ και queer (LGBTQ).

«Τα ναι το έχουμε», είπε η πρόεδρος της Βουλής Ανίτα Ανέτ Αμόνγκ μετά την τελική ψηφοφορία, προσθέτοντας ότι «το νομοσχέδιο πέρασε σε χρόνο ρεκόρ».

Οι νομοθέτες τροποποίησαν σημαντικά τμήματα του αρχικού νομοσχεδίου, με όλους του βουλευτές να τοποθετούνται υπερ του νομοσχεδίου και μόνο ενός κατά.

Οι υποστηρικτές της σκληρής νομοθεσίας λένε ότι είναι απαραίτητο να τιμωρηθεί ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων LGBTQ, οι οποίοι απειλούν τις παραδοσιακές αξίες στο συντηρητικό και θρησκευόμενο έθνος της Ανατολικής Αφρικής.


Η νομοθεσία θα σταλεί τώρα στον Πρόεδρο Yoweri Museveni για να υπογραφεί σε νόμο.

Ουγκάντα: Σαρωτική νομοθεσία κατά των ομοφυλόφιλων – 10 χρόνια κάθειρξη σε όσους συνάπτουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις – Pronews.gr