Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Διαφθορείς της κοινωνίας υβρίζουν Ιεράρχη της Εκκλησίας που καλεί σε μετάνοια- Κλείστε επιτέλους τα απύλωτα στόματά σας.

 

Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς. [Ματθ. 7,6]

Κάθε φορά που πλήττεται ο τόπος από μία καταστροφή και βγαίνει ένας (στους χίλιους) άνθρωπος της Εκκλησίας να μιλήσει για πνευματικούς νόμους και μετάνοια, πετάγονται κάτι φρου φρου ψυχοπονιάρηδες της σκουληκιασμένης showbiz, ή κάτι ακαδημαϊκά ψευτοκουλτουριάρικα εθνομηδενίκια να τον χαρακτηρίσουν «φασίστα», «σκοταδιστή» και ό,τι άλλο ηλεκτρίζει την νεοταξική προοδευτίλα τους. Έχουν μάλιστα το θράσος αυτοί οι «κύριοι» και οι «κυρίες» που διαφθείρουν την κοινωνία και δη τη νεολαία, να διαλαλούν ότι μιλούν εκ μέρους αυτής και ότι «τα βάζουν» με κάποιο απάνθρωπο κατεστημένο.

Το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο το ξαναζήσαμε πρόσφατα όταν μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ο πρώην Μητροπολίτης Αιγειαλίας & Καλαβρύτων Αμβρόσιος έγραψε ένα άρθρο σχολιάζοντας την θλιβερή πολιτική κατάσταση του τόπου, το ξεπούλημα του ΟΣΕ και τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για να εστιάσει μετά, ως Ιεράρχης που είναι, στην πνευματική διάσταση του θέματος. Και έβαλε τον καλό λογισμό στους ανθρώπους, για να προβληματιστούνε και να συνετιστούνε, μήπως το τραγικό συμβάν είχε σχέση με την πλεονάζουσα αμαρτία κατά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και γενικώς «την αποστασίαν του συγχρόνου Έλληνα από την αγκάλην Του!». Στο αρκετά μεγάλο άρθρο του μάλιστα παρουσίασε την τραγική κατάσταση της κοινωνίας μας με παραδείγματα και έκρινε αυστηρά την διοικούσα Εκκλησία για την σιωπή της που δεν ορθώνει λόγο να σταματήσει την κατρακύλα του λαού.

Και οι γνωστές TRASH φυλλάδες πήρανε τα λόγια του Μητροπολίτη Αμβροσίου και τα πετσόκοψαν και βγήκε και ο Μικρούτσικος στο πρωινάδικο του alpha να βρίσει χυδαία τον Ιεράρχη και να τον αποκαλέσει «…θεομπαίχτη … σκοταδιστή, …μαύρο σκυλί του πολέμου που δεν σεβάστηκε την …συλλογική μας θλίψη… τον πόνο των οικογενειών…» για τους νέους που χάθηκαν.

Δεν τον έχρισε βέβαια κανείς τον Μικρούτσικο προστάτη των οικογενειών και της συλλογικής μας θλίψης. Και δεν μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί μία συζήτηση για τους πνευματικούς νόμους θα ήτανε ασέβεια προς τους γονείς. Για εκείνους που δεν πιστεύουν και δεν γνωρίζουν την Ορθόδοξη θεολογία ενδεχομένως να είναι. Για τους άλλους όμως; Ποια είναι η Καινούργιου και ποιοι είναι όλοι εκεί στο πρωινάδικο που θα απαγορεύσουν στους γονείς να ακούνε τον λόγο του Θεού από τα χείλη ενός Ιεράρχη; Λόγια που δεν θα τους συγχύσουν αλλά θα τους παρηγορήσουν. Λόγια που θα τους φέρουν κοντύτερα στην μετάνοια, στην Πρόνοια του Θεού και στην σωτήρια της ψυχής του παιδιού τους. Διότι ακόμη και μετά τον σωματικό θάνατο η φιλάνθρωπη Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει την ψυχή του κεκοιμημένου αλλά βοηθιέται πολύ περισσότερο όταν υπάρχει και η μετάνοια των οικείων του. Μετάνοια από την αμαρτία για την οποία απ’ ότι φαίνεται οι ψυχοπονιάρηδες του πρωινάδικου δεν γνωρίζουν. Αν κοιτάξουμε μάλιστα πόσες αμαρτίες καλλιεργούνται από τα πρωινάδικα θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στην παρακάτω λίστα.

-Εγωισμός
-Υπερηφάνεια
-Αιρέσεις
-Υποκρισία
-Καύχησις
-Οίησις
-Καλλωπισμός
-Φαντασία
-Πονηρία
-Ανθρωπαρέσκεια
-Φιλαργυρία
-Πλεονεξία
-Αδικία
-Σκληρότης
-Απιστία
-Δολιότης
-Πορνεία
-Ασελγεία
-Μοιχεία
-Αρσενοκοιτία
-Άσεμνη περιβολή
-Αναίδεια
-Παρθενοφθορία / παιδοφθορία
-Εκτρώσεις
-Απάτη
-Φιλονικεία
-Ζήλια
-Αχαριστία
-Στυκοφαντία / Διαβολή
-Χαιρεκακία
-Καταλαλιά
-Φιλονικεία
-Γαστριμαργεία
-Λαιμαργία
-Σπατάλη
-Κατάργηση νηστείας
-Ακηδία
-Ασωτία
-Λαγνεία
-Βλασφημία
-Αισχρολογία
-Αδιαφορία για την σωτηρία της ψυχής.

Να κάτσουνε οι «κύριοι» και οι «κυρίες» που θέλουν να έχουν και λόγο μέσα στην Εκκλησία να δούνε πόσες από τις παραπάνω αμαρτίες κάνουν κάθε μέρα μέσα από τις εκπομπές τους. Και το χειρότερο, τις μαθαίνουν και στους άλλους. Δηλητηριάζουν μια ολόκληρη κοινωνία και μετά έχουν το θράσος να μας λένε ότι μιλούν «για το καλό μας». Όταν η αμαρτία έχει γίνει μέρος της δουλειάς σου, πέτσα πάνω στο κορμί σου, δε μπορείς, δεν θέλεις να καταλάβεις ότι ο Θεός οργίζεται με την αμαρτία και όχι με το πλάσμα Του. Τον λες «κακό» και «σκληρό» τον Θεό διότι σε θίγει και σε ελέγχει η παιδαγωγία Του. Η λέξη αμαρτία είναι μάλλον ξένη στο δικό σου λεξιλόγιο, πόσο μάλλον η μετάνοια. Δεν φταίς όμως εσύ όσο φταίει ο ποιμένας που όρισε η Εκκλησία να σε βοηθήσει να το καταλάβεις. Διότι η αμαρτία είναι αυτή που απομακρύνει τον άνθρωπο από τον Θεό, όχι ο βιολογικός του θάνατος.

Το «δικό του δόγμα» θέλει να φτιάξει ο Σεβασμιώτατος πρώην Καλαβρύτων ή μήπως ο Μικρούτσικος θέλει να φτιάξει έναν Θεό που θα δικαιολογεί τις αμαρτίες του; Αυτές οι ύβρεις που απευθύνονται σε έναν Ιεράρχη της Εκκλησίας δεν είναι εμπρηστικές και διχαστικές μέσα στην κοινωνία και είναι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη; Ποιός έδωσε σε όλους εσάς το δικαίωμα να προκαλείτε σύγχυση για θέματα που προφανώς δεν γνωρίζετε; Τι θα λέγατε εάν κι εμείς κάναμε το ίδιο -και θα είχαμε κάθε λόγο να το κάνουμε- με αφορμή τις δικές σας καθημερινές ασχολίες; Που δηλητηριάζετε συστηματικά την κοινωνία με τα σκουπίδια σας και καταστρέφετε ολόκληρες γενιές ανθρώπων, το μέλλον της Πατρίδας μας;

Είπε ένα σωστό όμως ο Μικρούτσικος ότι «αυτήν την στιγμή πολιτικός κόσμος, κοινωνικός κόσμος, οικονομικός κόσμος, ιδεολογικός κόσμος περνούν μια τεράστια κρίση για το πόσο αξιόπιστοι είναι…». Θα συμφωνήσουμε. Μόνο που στην συνείδηση της αφυπνισμένης μερίδας του Ελληνικού λαού κρίση περνάνε και τα διαφθορεία της τηλεκόλασης τα οποία αυτός υπηρέτησε ολόκληρη την ζωή του. Μήπως να το ξανασκεφθεί και να μην βγάζει βολικά τον εαυτόν του έξω από το κάδρο της κρίσεως;

Τέλος, κρίση περνάει και η διοικούσα Εκκλησία, η οποία στην πλειονότητά της έχει δυστυχώς πέσει στην αίρεση του Σεργιανισμού, ακολουθώντας τα βήματα της Εκκλησίας της Ρωσσίας επί αθεϊστικού Σοβιετικού καθεστώτος. Σήμερα αναπόφευκτα την κρίση του πολιτικού κόσμου την περνάει και η διοικούσα Εκκλησία, η οποία στην πλειονότητά της συνεργάζεται και συμβαδίζει αδιάκριτα με τις εκάστοτε εκκλησιομάχες κυβερνήσεις. Η αρρωστημένη αυτή σχέση που προκάλεσε τεράστιο κακό στους Έλληνες πολίτες αποκαλύφθηκε όσο ποτέ άλλοτε κατά την εξέλιξη της σχεδιασμένης, «πανδημίας» του κορωνοϊού.

Ο πρώην Καλαβρύτων δεν εκφράζει δημόσια αυτήν την συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοικούσας Εκκλησίας. Ο Λαρίσης Ιερώνυμος όμως που έσπευσε να δικαιώσει τους κατήγορους στο πρωινάδικο και να αναιρέσει τον λόγο του πρώην Μητροπολίτη την εκφράζει.

«Από τους αιώνες ακούμε τις φωνές σπουδαίων ανθρώπων του ίδιου του Θεού, του Προφήτη Ησαΐα ή του Αποστόλου Παύλου, οι οποίοι στα ίδια κείμενα πολλές φορές με τις ίδιες λέξεις αναρωτιούνται τις έγνων νουν Κυρίου; δηλαδή ποιός ξέρει πως σκέφτεται ο Θεός; Ποιός μπήκε στο μυαλό του Θεού για να μας πει πως σκέφτεται ο Θεός και πως αποφασίζει; Άρα η ερμηνεία των γεγονότων με κριτήριο άλλα πράγματα πολλές φορές μήπως είναι και μία ιδιότυπη βλασφημία στο Πρόσωπο του Θεού; Καταλαβαίνουμε τον Θεό πως αποφασίζει, τί σκέφτεται και τον ερμηνεύουμε εμείς οι άνθρωποι; Είναι μάλλον μία υπέρβαση των δικών μας δυνατοτήτων και των ορίων. Από την άλλη πάλι ο ίδιος ο Χριστός όταν ήταν εις την γη είπε ότι ου θελήσει θέλω τον θάνατο του αμαρτωλού ως το επιστρέψαι και ζην αυτόνΔεν πρόκειται να επιβάλω ως τιμωρία τον θάνατο σε κανέναν γιατί τους περιμένω όλους να μετανοήσουν και να έλθουν προς εμένα. Αν λοιπόν κάποιον τον χαρακτηρίσουμε αμαρτωλό, είναι δεδομένο ότι ο Θεός θα τον περιμένει να επιστρέψει και να μετανοήσει και τιμωρίες θανάτου δεν υπάρχει περίπτωση να επιβάλλει. Έπειτα εμείς είμαστε σε μία Εκκλησία που λέμε ότι αν χαθεί όλη η Καινή Διαθήκη και σωθεί η Παραβολή του Ασώτου αρκεί ο άνθρωπος να καταλάβει το μήνυμα του Χριστού. Η Παραβολή του Ασώτου υιού κανονικά θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Παραβολή του αναμένοντος πατρός. Ένας πατέρας που περιμένει το παιδί του που φεύγει μακριά και όταν επιστρέφει ούτε το κατσαδιάζει, ούτε το τιμωρεί. Το αγκαλιάζει, το αναδεικνύει, το αποκαθιστά στην αρχαία δόξα, το συγχωρεί. Αυτό είναι το πρότυπο του Θεού Πατέρα που έχουμε και πιστεύουμε και λατρεύουμε.»

Και ακολουθεί η μαινόμενη Καινούργιου απαιτώντας την καθαίρεση του πρώην Αιγειαλίας και Καλαβρύτων!! Τι άλλο θα δούμε!!. Ο δε Λαρίσης Ιερώνυμος που φόρεσε την πολιτικά ορθή στολή του μετριοπαθή πήρε τα εύσημα όλης της παρέας για τα γλυκά παραμύθια που τους είπε. Και γιατί να μην πάρει τα εύσημα; Εδώ τους είπε ότι ο Θεός θα τους περιμένει για πάντα μέχρι να μετανοήσουν! Δηλαδή, δεν ξέρω, 100, 200 χρόνια και βάλε! Και αν χαρακτηριστούν αμαρτωλοί, γιατί μπορεί και να μην είναι: «Αν λοιπόν κάποιον τον χαρακτηρίσουμε αμαρτωλό, είναι δεδομένο ότι ο Θεός…»! Γι’ αυτό οι λυκοποιμένες μας θέλουν χαζεμένους και ακαλλιέργητους, και κυρίως αναλφάβητους από την γλώσσα του Ευαγγελίου, την γλώσσα μας. Για να χάφτουμε με την πρώτη οποιαδήποτε αυτοσχέδια ανοησία μας πλασάρουνε.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης επικαλέστηκε την ευχή που ακούγεται την Κυριακή της Συγχωρήσεως (Τυρινής)


Σὺ γὰρ εἶπας Κύριε· »Οὐ θελήσει θέλω τὸν θάνατον τοῦ ἁμαρτωλοῦ ὡς τὸ ἐπιστρέψαι καὶ ζῆν αὐτὸν»

που σημαίνει:  Δεν θέλω το θάνατο του αμαρτωλού, αλλά την μετάνοια και ζωή του.

Ο Μητροπολίτης όμως έδωσε την εξής τραβηγμένη ερμηνεία. Ότι ο Χριστός λέει: Δεν πρόκειται να επιβάλω ως τιμωρία τον θάνατο σε κανέναν γιατί τους περιμένω όλους να μετανοήσουν και να έλθουν προς εμένα. !!!

Είναι όμως έτσι; Η ευχή αυτή είναι παρμένη από τον Προφήτη Ιεζεκιήλ και από εκεί μπορούμε να κατανοήσουμε την ερμηνεία.

Όπως:

εἰπὸν αὐτοῖς· ζῶ ἐγώ, τάδε λέγει Κύριος, οὐ βούλομαι τὸν θάνατον τοῦ ἀσεβοῦς ὡς τὸ ἀποστρέψαι τὸν ἀσεβῆ ἀπὸ τῆς ὁδοῦ αὐτοῦ καὶ ζῆν αὐτόν. ἀποστροφῇ ἀποστρέψατε ἀπὸ τῆς ὁδοῦ ὑμῶν· καί ἱνατί ἀποθνήσκετε, οἶκος Ἰσραήλ; (Ιεζ. 33,11)

Είπε λοιπόν εις αυτούς· ορκίζομαι, λέγει ο Κυριος, ότι δεν θέλω εγώ τον θάνατον του ασεβούς, όσον θέλω να επιστρέψη και να απομακρυνθή ο ασεβής από τον αμαρτωλόν του δρόμον και να ζήση ευτυχής. Παρετε, λοιπόν, την απόφασιν και σεις οι Ισραηλίται να απομακρυνθήτε πλέον από την αμαρτωλόν οδόν σας. Διατί, ω Ισραηλίται, να αποθνήσκετε εξ αιτίας των ανομιών σας; (Ερμηνευτική απόδοση Ιωάννη Θ. Κολιτσάρα)

Όπως:

μὴ θελήσει θελήσω τὸν θάνατον τοῦ ἀνόμου, λέγει Κύριος, ὡς τὸ ἀποστρέψαι αὐτὸν ἐκ τῆς ὁδοῦ τῆς πονηρᾶς καὶ ζῆν αὐτόν; (Ιεζ. 18,23)     

Μήπως, τάχα, εγώ θέλω τον θάνατον του αμαρτωλού, λέγει ο Κυριος, όπως και όσον θέλω και επιθυμώ να απαρνηθή αυτός τον αμαρτωλόν τρόπον τη ζωής, να επιστρέψη εν μετανοία προς εμέ, δια να ζήση επί μακρόν(Ερμηνευτική απόδοση Ιωάννη Θ. Κολιτσάρα)

Όπως:

καὶ ὁ ἄνομος ἐὰν ἀποστρέψῃ ἐκ πασῶν τῶν ἀνομιῶν αὐτοῦ, ὧν ἐποίησε, καὶ φυλάξηται πάσας τὰς ἐντολάς μου καὶ ποιήσῃ δικαιοσύνην καὶ ἔλεος, ζωῇ ζήσεται καὶ οὐ μὴ ἀποθάνῃ. [Ιεζ. 18,21)

Εάν όμως ο αμαρτωλός μετανοήση και αποστροφή όλας τας αμαρτίας, τας οποίας διέπραξε, και προσπαθήση να τηρήση όλας τας εντολάς μου και να εφαρμόση δικαιοσύνην και έλεος, θα μακροημερεύση και δεν θα τιμωρηθή με πρόωρον θάνατον. (Ερμηνευτική απόδοση Ιωάννη Θ. Κολιτσάρα)

Από που προκύπτει αυτή η ερμηνεία που έδωσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης; Στο παραπάνω βλέπουμε μία αιτιατή σχέση αμαρτίας και θανάτου. Το πως ακριβώς θα ενεργήσει ο Θεός από εκεί και πέρα, το τί θα επιτρέψει ο Κύριος να πραγματοποιηθεί στην κάθε περίπτωση από τις πράξεις που έχει δρομολογήσει ο ίδιος ο άνθρωπος είναι δικό Του θέμα. Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο Μητροπολίτης Λαρίσης ότι δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του Θεού. Δεν ισχύει όμως όταν το χρησιμοποιούμε βολικά για να κάνουμε πως δεν βλέπουμε αυτά που λέει η Αγία Γραφή για την παιδαγωγία του Θεού μέσα στην ιστορία. Ξέρουμε από τους Προφήτες και τους Πατέρες της Εκκλησίας ότι ο Καλός Θεός επεμβαίνει στην ανθρωπότητα, άλλες φορές διακριτικά άλλες πιο δυναμικά για να παιδαγωγήσει το πλάσμα Του, πάντα μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας που του έχει δώσει και που δεν θέλει να παραβιάσει. Και τέτοια τρομερά γεγονότα όπως αυτό που συνέβη στα Τέμπη δεν αφορούν μόνο τα θύματα και τις οικογένειές τους, αφορούν όλους μας. Υπάρχει αυτή η συλλογική ευθύνη, όχι μόνο στο πώς ενεργούμε σε αυτόν τον κόσμο, ποιούς ψηφίζουμε, αλλά κυρίως στο πνευματικό επίπεδο, στην σχέση μας με τον Θεό, σε σημείο που να λέει ο Κύριος ότι αν υπήρχαν 5 – 20 εγώ θα έσωζα ολόκληρη την πόλη, θα έσωζα ολόκληρο τον λαό.

Γιατί λύσσαξε ο διάολος επειδή εμφανίστηκε ένας άνθρωπος να υπενθυμίσει στους Έλληνες τους πνευματικούς νόμους και τον δρόμο της μετάνοιας;

Τα Σόδομα και Γόμορρα;
Ο κατακλυσμός του Νώε;
Δεν τιμωρεί παιδαγωγικώς ο Θεός;

Γράφει ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος: «Στήν ἐποχή τοῦ Προφήτου Ἱερεμίου ὁ Θεός ἀπεφάσισε νά τιμωρήση τούς Ισραηλίτας πολλές φορές καί ὁ ῾Ιερεμίας παρακαλοῦσε τόν Θεό νά λυπηθῆ τό πλάσμα του, τόν λαό του, καί νά μή τούς τιμωρήση, γιά τίς ἁμαρτίες τουΜιά φορά ὅμως λέγει τοῦ Ἱερεμίου θά τήν καταστρέψω τήν ῾Ιερουσαλήμ. ῾Ο ῾Ιερεμίας τότε ἄρχισε νά παρακαλῇ· Θεέ μου μή τήν καταστρέψης καί μή τούς τιμωρήσης…, ἀλλ’ ὁ Θεός τοῦ εἶπε· μή μέ παρακαλᾶς δέν σέ ἀκούω, θά τήν παραδώσω εἰς τούς Βαβυλωνίους, πού ἤδη εἶχαν πλησιάσει τήν ῾Ιερουσαλήμ. Τότε λέει ὁ ῾Ιερεμίας στόν Θεό· πῶς εἶναι δυνατόν νά μποῦνε μέσα οἱ ἐχθροί πού εἶναι ἰσχυρά τά τείχη; Εγώ θά ἀνοίξω τίς πόρτες, ἀπήντησε ὁ Κύριος, γιά νά μποῦν. Εάν δέν τήν παραδώσω ἐγώ δέν μπαίνουν, ἀλλά ἐγώ θά τήν παραδώσω… Αὔριο τό πρωΐ νά καθίσης σέ ἕνα ὑψηλό μέρος καί θά ἰδῆς πῶς θά τήν παραδώσω… Καί εἶδε ἕνα ῎Αγγελο πού ἐπῆγε καί ἄνοιξε τήν ἀνατολική θύρα καί ἐπῆρε τά κλειδιά, κατόπιν στήν Δυτική, Νότιο καί Βόρειο καί τά ἐτοποθέτησε κάτω ἀπό μιά πέτρα, λέγοντας: Δέξου πέτρα τά κλειδιά τῆς πόλεως αὐτῆς τῆς ἁμαρτωλοῦ καί νά τά φυλάξῃς ἕως ὅτου ἐπιστρέψουν οἱ αἰχμάλωτοι, καί κατόπιν ἐφώναξε ὁ ῎Αγγελος· Εἴσελθε ἡ δύναμις τῶν Χαλδαίων, καί ἐμπῆκαν οἱ ἐχθροί μέσα, ἔσφαξαν καί ἐρήμωσαν καί ἐπῆραν πολλούς αἰχμαλώτους καί μαζί μέ αὐτούς καί τόν Ἱερεμίαν. Δι’ αὐτό λέει ὁ ῞Αγιος Χρυσόστομος ὅτι, ὅταν αἱ ἁμαρτίαι τῶν ἀνθρώπων εἶναι πολλαί καί εὑρίσκωνται μέσα εἰς τούς ἁμαρτωλούς καί δίκαιοι ὁ Θεός μαζί μέ τούς ἁμαρτωλούς, καμμιά φορά, παίρνει καί δικαίους…»

Λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Στην περίπτωση της Αντιό­χειας που σείσθηκε από σεισμό, ο Θεός έδειξε αισθήματα φιλόστορ­γης μητέρας, η οποία πολλές φορές, όταν κλαίει αδικαιολόγητα το μωρό της που θηλάζει, θέλουσα να του κό­ψει αυτή τη συνήθεια, κουνάει δυ­νατά το κρεββατάκι του, όχι για να το βλάψει, αλλά για να φοβερίσει το νήπιο. Έτσι και ο Κύριος του σύμπαντος τραντάζει την οικουμένη που κρατεί στα χέρια Του, όχι για να καταστρέψει, αλλά για να επαναφέρει στο δρόμο της σωτηρίας τα ά­τακτα παιδιά Του. (Εις τον άγιον Βάσσον 1 MG 50, 121)

Ποιός λοιπόν έχει υποπέσει σε μία ιδιότυπη βλασφημία στο Πρόσωπο του Θεού; Ο πρώην Μητροπολίτης Αιγειαλίας & Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος ρωτάει μήπως η τραγωδία στα Τέμπη ήλθε ως παιδαγωγική τιμωρία για την αμαρτία που ξεχείλισε σε όλη την Ελλάδα απ’ τα καρναβάλια, ή μήπως ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Χριστός είπε ότι «δεν επιβάλει ως τιμωρία τον θάνατο σε κανέναν»; Ποιός τελικά ομιλεί σα να βρίσκεται μέσα στο μυαλό του Θεού και ποιός όχι; Ποιός κινείται μέσα στο πνεύμα της Εκκλησίας των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων και ποιός πρωτοτυπεί με δικές του ωραιοποιημένες και απατηλές φαντασιώσεις; Ποιός μεταπατερικός οικουμενιστής αγαπούλης οδηγεί το ακατήχητο ποίμνιο στην απώλεια για να είναι αρεστός στην αντίχριστη πολιτική ορθότητα και ποιός υπενθυμίζει την παιδαγωγία του Θεού για την μετάνοια του λαού;

«Ἀρχή σοφίας φόβος Κυρίου» (Ψαλμ. 110, 10).

«Ὁ ἐπιβλέπων ἐπί τήν γῆν καί ποιῶν αὐτήν τρέμειν» (Ψαλμ. 103, 32).

«ὃν γὰρ ἀγαπᾷ Κύριος παιδεύει, μαστιγοῖ δὲ πάντα υἱὸν ὃν παραδέχεται» (Ἑβρ. 12, 6).

ὑποδείξω δὲ ὑμῖν τίνα φοβηθῆτε· φοβήθητε τὸν μετὰ τὸ ἀποκτεῖναι ἔχοντα ἐξουσίαν ἐμβαλεῖν εἰς τὴν γέενναν· ναί, λέγω ὑμῖν, τοῦτον φοβήθητε. (Λουκ. 12, 5).

Ένας άνθρωπος που γνωρίζει τί λένε οι Γραφές δεν θα πέσει πάνω στον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο να τον φάει αλλά θα τον ευχαριστήσει που υπενθυμίζει στο ποίμνιο την μετάνοια και το χρέος του για τις ψυχές που έφυγαν. Η Καινούριου, ο Μικρούτσικος και οι άλλοι στην εκπομπή που δεν ξέρουν τί λένε οι Γραφές θα πέσουν να τον φάνε. Ενδεχομένως να κάνουν και υπερβολές για να ανεβάσουν και την τηλεθέαση. Έχουμε και αυτό! Το χειρότερο όλων είναι ότι βγήκε μετά ο Λαρίσης Ιερώνυμος να υπογράψει την αμάθειά τους, να τους κρατήσει στον δρόμο της απώλειας, να διαστρεβλώσει τον λόγο του Θεού και να καλλιεργήσει περαιτέρω στην κοινωνία αυτήν την επαίσχυντη κουλτούρα όπου ο κάθε άσχετος μπορεί να επεμβαίνει και να κουνάει το δάχτυλο στην Εκκλησία. Και με κάτι τέτοιους δεσποτάδες που βγαίνουν στα κανάλια έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρείται εξωγήινος όποιος εκφέρει τον γνήσιο λόγο του Θεού. Ποιός τελικά θέλει καθαίρεση; Ποιός προκαλεί σύγχυση στον Ελληνικό λαό και οδηγεί στην απώλεια ψυχών; Ο πρώην Καλαβρύτων ή ο νυν Λαρίσης;

Εάν εμείς μετανοούσαμε καθημερινά, ελέγχαμε τα πάθη μας και με φωτισμένο νου πηγαίναμε στην κάλπη, δεν θα ψηφίζαμε αυτά τα σαρκοβόρα αρπακτικά που καταστρέφουν την Πατρίδα και μας οδηγούνε σε αργό θάνατο. Δεν θα παραμέναμε άπραγοι μπροστά στη νομιμοποίηση της αμαρτίας, της ανωμαλίας, των εκτρώσεων, μπροστά στην καταστροφή της Παιδείας και της οικογένειας, στην προδοσία της Πίστεως στο ξεπούλημα των ιερών και των οσίων. Ο Θεός που έχει και την τελευταία τρίχα της κεφαλής μας μετρημένη (Ματθ. 10,30) επέτρεψε να γίνει αυτό που οι ίδιοι οι άνθρωποι επέφεραν στους εαυτούς τους. Όχι άλλος ύπνος. Όχι άλλο κουκούλωμα. Στώμεν Καλώς, να αντιστρέψουμε την κατρακύλα που πήραμε.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ    Διαφθορείς της κοινωνίας υβρίζουν Ιεράρχη της Εκκλησίας που καλεί σε μετάνοια- Κλείστε επιτέλους τα απύλωτα στόματά σας. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ (wordpress.com)

«Τιμωρεί ο Θεός;» Μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος.

-https://www.youtube.com/watch?v=Qmq7xIGo15Y