Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Καθηγούμενος Λαύρας προς τις αρχές: Θα σταθούμε μέχρι το τέλος


Μητροπολίτης Παύλος (Λέμπεντ). Φωτογραφία: στιγμιότυπο οθόνης του καναλιού YouTube της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου29 Μάρτιος  Ταϊσία Λαζαρένκο
Μητροπολίτης Παύλος (Λέμπεντ). Φωτογραφία: στιγμιότυπο οθόνης του καναλιού YouTube της Λαύρας των 
Σπηλαίων του Κιέβου

Ο Μητροπολίτης Παύλος έκανε λόγο για νέες προσπάθειες των αρχών να τον εμπλέξουν σε συνωμοσία κατά της Εκκλησίας με αντάλλαγμα την παράταση της παραμονής των αδελφών στη Λαύρα.

Ο Μητροπολίτης Παύλος (Λέμπεντ), Καθηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, ενημέρωσε ότι η αίτηση στην οποία, εκ μέρους των αδελφών, ζήτησε να δοθεί στους μοναχούς και τους πιστούς ευκαιρία να γιορτάσουν το Πάσχα στο μοναστήρι, παρέμεινε αναπάντητη.

«Ωστόσο, τις προάλλες μου προτάθηκε και πάλι να συνωμοθώ κατά της Εκκλησίας, αλλά απάντησα σταθερά ότι αυτό δεν θα συμβεί. Τότε ένας από τους ανθρώπους που ήταν εκεί είπε στον διευθυντή του μουσείου: "Άραγε ο υπουργός Πολιτισμού δεν πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του στην παραμονή των μοναχών στη Λαύρα για άλλον ενάμιση μήνα», είπε ο επίσκοπος.

Έγινε γνωστό ότι οι αρχές ασκούν πιέσεις στους δικαστές, με αποτέλεσμα ο τρίτος κιόλας δικαστής αρνείται να δικάζει τη μήνυση που κατέθεσαν οι δικηγόροι για να αποτρέψουν την έξωση των μοναχών από τη Λαύρα. Ως προς αυτό, ο Μητροπολίτης Παύλος απηύθυνε έκκληση στις αρχές ζητώντας να σταματήσουν οι πιέσεις στο δικαστήριο και οι πιέσεις στους πιστούς.

«Δεν μπορούν να υπάρξουν συμβιβασμοί σε θέματα πίστης. Θα σταθούμε μέχρι το τέλος, ο νόμος είναι με το μέρος μας», είπε ο Καθηγούμενος.

Σας θυμίζουμε ότι η Λαύρα κατέθεσε μήνυση κατά των ενεργειών του Υπουργείου Πολιτισμού στην καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης.