Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Επίθεση με δακρυγόνα σε ιερείς και πιστούς από υποστηρικτές του σχισματικούς Επιφανίου της Ουκρανίας---Ξυλοδαρμός ιερέων, λιντσάρισμα αρχιερέα

 

Δίνουμε φωνή στους χωρίς φωνή:

Όταν κοιτάς τι συμβαίνει στην Ivano-Frankivsk, θέλεις να φωνάξεις – Βαρθολομαίε Κωνσταντινουπόλεως, Θεόδωρε Αλεξανδρείας, Ιερώνυμε Αθηνών, Γεώργιε Κύπρου – ΠΟΙΟΝ αναγνωρίζετε ως «Εκκλησία»; ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ; ΣΕ ΠΟΙΟΝ αφήνετε στους ναούς και στα μοναστήρια σας;

Επίθεση με δακρυγόνα σε ιερείς και πιστούς από υποστηρικτές της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Τραγικές στιγμές βίωσαν σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 κληρικοί και πιστοί στην περιοχή του Ιβάνο-Φρανκίφσκ της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα υποστηρικτές της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Μητροπολίτη Επιφανίου, κατέλαβαν δια της βίας τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Κυρίου.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο δίκτυο Telegram, φαίνεται οι υποστηρικτές της ΑΕΟ να σπάνε τις πόρτες του Ναού και να ψεκάζουν με δακρυγόνα τους ιερείς και τους πιστούς.

Από την επίθεση τραυματίστηκε και διεκομίσθηκε στο νοσοκομείο ο Πρωτοσύγκελλος της Επαρχίας, καθώς και κληρικοί που υπέστησαν εγκαύματα από τα χημικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επίθεση δεν γλίτωσε και ο Επίσκοπος Νικήτας, ο οποίος από τα χτυπήματα που δέχθηκε έπεσε στο έδαφος χωρίς να υπάρξει περαιτέρα ενημέρωση για την κατάστασή του.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Καθεδρικός Ναός ήταν η τελευταία εκκλησία που δεν είχε έρθει στα χέρια της ΑΕΟ, αφού πήραν δια της βιας 40 ναούς και 4 μοναστήρια.

https://www.youtube.com

Γραφείο ρεπορτάζromfea.gr

ΑΚΤΙΝΕΣ: Επίθεση με δακρυγόνα σε ιερείς και πιστούς από υποστηρικτές της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας (aktines.blogspot.com)

==================================================================

Ουκρανία_Ξυλοδαρμός ιερέων, λιντσάρισμα αρχιερέα και δηλητηρίαση με αέρια πιστών στην εκκλησία της Γεννήσεως του Χριστού στην Ivano-Frankivsk της Ουκρανίας από τραμπούκους του χριστιανο-ναζιστικού καθεστώτος!

Στις 28 Μαρτίου, επιθετικοί ριζοσπάστες κατέλαβαν τον καθεδρικό ναό της Επισκοπής Ivano-Frankivsk της UOC. Νέοι άντρες έριξαν αέρια σε ιερείς και πιστούς στην εκκλησία της Γεννήσεως του Χριστού. «Τέτοιες ενέργειες είναι απολύτως παράνομες, αποτελούν εκδήλωση επιθετικότητας, διάκρισης εναντίον πολιτών της Ουκρανίας με βάση τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Σήμερα, στο Ivano-Frankivsk, παρατηρήσαμε μια κατάσταση όπου οι κρατικές αρχές το μετέδωσαν ανοιχτά, προκλητικά ζωντανά ακόμη και στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνοντας ότι η νομοθεσία της Ουκρανίας καταπατείται πλήρως, ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες των Ουκρανών πολιτών δεν έχουν νόημα. Στην Ουκρανία, η ελευθερία της ελευθερίας της συνείδησης και των θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν είναι σεβαστή εντελώς για χάρη των ριζοσπαστικών νέων ανθρώπων», είπε ο επίσκοπος.Καταληψίες άθεοι που δεν ξέρουν τι είναι το Ευαγγέλιο και δεν ξέρουν Ποιος είναι ο Χριστός. Παρεμπιπτόντως, ανάμεσα στους δαιμονισμένους υπήρχαν πολλοί «ιερείς» του UGCC. Ο Νικίτα, Επίσκοπος Ιβάνο-Φρανκίβσκ είναι ζωντανός μετά την επίθεση που δέχθηκε εντός του ναού από τους μπράβους τραμπούκους του Αβάπτιστου Σιωνιστή Ζελένσκι. Όσο για την τύχη του γραμματέα της μητρόπολης, αναφέρεται ότι νοσηλεύεται. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι επιτιθέμενοι ήρθαν με γκαζάκια και δηλητηριάζουν τους Ουκρανούς που προστατεύουν τον ναό.

 Μασκοφόροι Εισβολείς στο ναό της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ivano-Frankivsk. Στον τελευταίο ελεύθερο Ορθόδοξο ναό της επισκοπής. Έσπασαν την παλινή πόρτα ενώ στον ναό υπήρχαν πσιτοί και πλήθος στο προαύλιο. Παρακρατικοί και ασφαλίτες του Ζελένσκι έπνιξαν στα χημικά το εσωτερικό του ναού για να εκκενωθεί δια της βίας και να τον καταλάβουν για λογαριασμό του.. Φαναριώτη….Ζελένσκι….

 

Δίνουμε φωνή στους χωρίς φωνή:

Όταν κοιτάς τι συμβαίνει στην Ivano-Frankivsk, θέλεις να φωνάξεις – Βαρθολομαίε Κωνσταντινουπόλεως, Θεόδωρε Αλεξανδρείας, Ιερώνυμε Αθηνών, Γεώργιε Κύπρου – ΠΟΙΟΝ αναγνωρίζετε ως «Εκκλησία»; ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ; ΣΕ ΠΟΙΟΝ αφήνετε στους ναούς και στα μοναστήρια σας;

https://romioitispolis.gr/oykrania_xylodarmos-iereon-lintsarisma-archierea-kai-dilitiriasi-me-aeria-piston-stin-ekklisia-tis-genniseos-toy-christoy-stin-ivano-frankivsk-tis-oykranias-apo-trampoykoys-toy-christiano-nazistikoy-k/