Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Στρατηγός Ζιαζιάς: Σκοπιανοί στη Φλώρινα, οι Πρέσπες και ο βαθύς ύπνος της Αθήνας


“Δυστυχως η αδιανόητη πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Φλωρίνης, επικυρώνοντας την αναγνώριση του σωματείου «ψευδομακεδονικής» γλώσσας εντός Ελληνικού εδάφους, δημιουργεί μείζον εθνικό θέμα (φωτο- απόφαση πρωτοδικείου Φλώρινας). Η αρχική αναγνώριση είχε γίνει από το Πρωτοδικείο Φλώρινας με σχετική απόφαση στις 27 Ιουλ. 2022 με την οποία είχε εγκρίνει την ίδρυση σωματείου που είχε στόχο τη «διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» και την «υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

“Για την παραπάνω απόφαση η εισαγγελία Πρωτοδικών Φλώρινας άσκησε ανακοπή στις 29 Δεκ. 2022. Παρά την εν λόγω ενέργεια η τελική απόφαση ήταν η επικύρωση του σωματείου. Μία οδυνηρή εξέλιξη που θέτει υπό αμφισβήτηση όχι μόνο τα εθνικά μας δίκαια, αλλά τα ίδια τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ανοίγοντας κερκόπορτα για την δημιουργία «μειονοτικού ζητήματος».

“Οι προηγούμενοι κυβερνώντες υπό την πίεση του ξένου παράγοντα και με ελαφρά την καρδιά, με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρέδωσαν αμαχητί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σλάβους των Σκοπίων και τους επιτρέψαν να οικειοποιούνται την ελληνική ιστορία μας, ενώ αυτοί έχουν αποποιηθεί τη σλαβική τους ιστορία και επαίρονται διεθνώς ότι αποτελούν χώρα με κατοίκους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

“Οι τωρινοί κυβερνώντες, οι οποίοι προεκλογικά διατείνονταν ότι θα πάνε να διαπραγματευτούν την Συμφωνία των Πρεσπών και θα την έκαναν εθνικώς καλύτερη, προχώρησαν σε άλλο ένα εθνικό και πολιτιστικό ατόπημα, καθώς όχι μόνο επικύρωσαν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, τηρώντας και υπερασπίζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά επέτρεψαν να ιδρυθεί κέντρο διδασκαλίας της ανύπαρκτης «μακεδονικής» γλώσσας μέσα στην Ελλάδα , συγκεκριμένα στην ευαίσθητη περιοχή της Φλώρινας όπου δρουν φιλοσκοπιανές ομάδες.

“Το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα εγγράφηκε και εγκρίθηκε επίσημα ως μη κυβερνητική οργάνωση από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδος. Οι επιδιώξεις του «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» μεταξύ των άλλων είναι, η «μακεδονική γλώσσα» να εισαχθεί ως ξεχωριστό μάθημα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας, να ιδρυθούν τμήματα σε αυτά τα πανεπιστήμια, στα οποία θα γίνεται εκμάθηση της συγκεκριμένης γλώσσας, να αναγνωριστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως μειονοτική γλώσσα και να προστατευτεί ως τέτοια, να γίνεται χρήση αυτής της γλώσσας στη χώρα μας από Έλληνες πολίτες οι οποίοι θα αναφέρουν τα ονόματά τους αλλά και τα τοπωνύμια στην σλαβική τους μορφή, μάλιστα θέλουν να γίνει και ψηφιακή βάση δεδομένων των τοπωνυμίων σε αυτή τη σλαβική γλώσσα (την μαϊμού μακεδονική) και με αυτό τον τρόπο να υπάρξει περαιτέρω αφελληνισμός των συγκεκριμένων περιοχών.

“Γενικά η κυρία προσπάθεια , η φιλοδοξία του «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» είναι η αναγνώρισης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα …..μια προσπάθεια που επι χρόνια επιχειρούν να επιτύχουν οι Σκοπιανοί χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα μέχρι τώρα . Δυστυχως όμως με την έγκριση ίδρυσεως του «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» δίνουμε στους Σκοπιανούς και όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πατήσουν «πόδι» στην περιοχή της Μακεδονίας αναγνωρίζοντας την «μακεδονική» γλώσσα και συνεπώς και κάποια… «μακεδονική» μειονότητα.
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στην Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονική» καθορίστηκε ως η επίσημη γλώσσα των Σκοπίων με αναφορά ότι έχει σλαβική προέλευση και δεν έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας αλλά αυτά στην πράξη δεν γίνονται ποτέ.

Από την στιγμή που δόθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «μακεδονική» γλώσσα, παραδόθηκαν τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας σε κάποιους οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα λένε πως είναι οι απευθείας διάδοχοι του αρχαίου ελληνικού βασιλείου . Κανείς δεν θα θυμάται σε δύο δεκαετίες ότι η Συνθήκη των Πρεσπών λέει πως η γλώσσα των Σκοπιανών είναι σλαβικής προέλευσης. Η Συμφωνία των Πρεσπών τελικά αναγνωρίζοντας τους Σκοπιανούς ως «Μακεδόνες», τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τη βουλγαρική γλώσσα τους ως «μακεδονική» επιτρέπει μελλοντικές διεκδικήσεις των γειτόνων μας σε βάρος της Χώρας μας καθώς ζούμε πλέον σε ενα ρευστό γεωστρατηγικό περιβάλλον και οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί αλλαζουν ημέρα με την ημέρα …………….

“Και εδώ γεννάται ένα ερώτημα , που είναι όλοι αυτοί που από εξέδρας αλάλαζαν για την Μακεδονία; Έχουν σιγήσει και «υμνολογούν» τους κυβερνώντες για μια θέση στον δημόσιο κορβανά. Δυστυχώς ορισμένοι χρησιμοποίησαν το Μακεδονικό ζήτημα περισσότερο για ίδιον όφελος, ΖΑΖΙΑΣγια προσωπική προβολή ,παρά για υπεράσπιση και ενημέρωση του λαού μας για την ιστορική αλήθεια που αλλοίωσαν οι Σκοπιανοί. Όλοι αυτοί έγιναν υπερασπιστές και θιασώτες του σημερινού πολιτικού συστήματος και τα δεινά για την Μακεδονία έχουν ξεκινήσει και κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα μας οδηγήσουν”.

defence-point.gr

Στρατηγός Ζιαζιάς: Σκοπιανοί στη Φλώρινα, οι Πρέσπες και ο βαθύς ύπνος της Αθήνας - Ορθόδοξος Τύπος (orthodoxostypos.gr)