Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Μνημείο στη μνήμη των θυμάτων στην κοιλάδα του Κλαυθμώνος


 Μνημείο  στη μνήμη των θυμάτων  στην κοιλάδα του Κλαυθμώνος 

   ΣΧΟΛΙΑ
            π. Νικοδήμου  Θεσσαλονίκη   1-3-2023 


 Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι στη Λάρισα και εν γένει στις μητροπόλεις της  Θεσσαλίας έχουν συντελεστεί  μεγάλα και τραγικά  εκκλησιαστικά σκάνδαλα από την διοικούσα Εκκλησία με την συνεργασία της Πολιτείας  όπως, η άδικη εκθρόνιση των τεσσάρων αγίων Επισκόπων των αντίστοιχων  θεσσαλικών πόλεων, ήτοι : του  ΘΕΟΛΟΓΟΥ Λαρίσης, του  Κωνσταντίνου Καρδίτσης, του Σεραφείμ Τρικάλων,  και του  Ηλία Βόλου. 
 Η κλοπή  στο προσκύνημα των  Τεμπών από τους αυλικούς του μοιχεπιβάτου της Λαρίσης,  εξέθεσε την εκκλησία εντός και εκτός των συνόρων. 
Το πρωτοφανές αιματοκύλισμα των Αγωνιζομένων Θεολογικών προκειμένου να επιβάλουν δια της βίας  τον μοιχεπιβάτη Ιγνάτιο στο θρόνο του Αγίου  Αχιλλίου.
Από τον διάδοχο του μοιχεπιβάτου, τον νέο φωστήρα,  ακολούθησε το κλείσιμο των Ι. Ναών, η επιβολή των  μασκών στη λειτουργική ζωή, η  παραχώρηση  των ναών ως  εμβολιαστικά κέντρα, η αποβολή των πιστών από τους Ναούς ως μολυσματικών λόγω κόβιντ 19. Τα γεγονότα αυτά στιγμάτισαν,   καταχωρήθηκαν στη συνείδηση των πιστών ως μη ευοίωνα. 
 
Για όσους δεν γνωρίζουν τα βαθύτερα των εκκλησιαστικών-πνευματικών θεμάτων  μπορεί να θεωρήσουν ότι αυτά είναι άσχετα...
Όπως επίσης, τι σχέση έχει το να έχεις πρωθυπουργό και  υπουργούς αφορισμένους ή μασόνους, όπως ο Καραμαλής υπουργός των μεταφορών, που απαγόρευσε την αφίσα του αγέννητου παιδιού ή σοδομιστές όπως στην Ουκρανία, Καναδά, Ολλανδία κ.α. 
 Ή τι σχέση έχουν οι συμμετέχοντες στα διονυσιακά -δαιμονικά καρναβάλια  μαγαρισμένοι  άρχοντες ; 
 Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι με συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο  εφόσον τα ανεχόμαστε. Νομίζω ότι εκεί στη Λάρισα τις συνέπειες αυτές τις γνωρίζουν καλύτερα...
                                          

=======================================================

Κύριε, στὴν κοιλάδα τῶν Τεμπῶν ἐκεῖ ποὺ σώπασαν οἱ λύκοι οὐρλιάζουν οἱ ἄνθρωποι.

Κύριε, Συγχώρεσέ μας καὶ μὴν ἐπιτρέψεις ἄλλη δοκιμασία...



Λυκούργος Νάνης  1 Μαρτίου 2023 




Να μας συγχωρήσει και να ανάψει μέσα μας τον πόθο της μετανοίας.
Όπως λέει και μία προσευχή του αγίου Γενναδίου του Σχολαρίου " δυνατός ει Κύριε και την προαίρεσιν ανάψαι και την σάρκα ενδυναμώσαι".
Τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν γύρω μας είναι καμπανάκια ή μάλλον καμπάνες, αφυπνιστικές προς αναστοχασμό , συναίσθηση της κραυγαλέας αποστασίας μας από την πηγή της ζωής και εν μετανοία και συντριβή καρδίας επιστροφής στον πατρικό οίκο.


Ας ευχηθούμε ο Κύριος να αναπαύσει τις ψυχές των κεκοιμημένων αδελφών μας, να παρηγορήσει τους οικείους τους και να μας οδηγήσει όλους στην εκζήτηση του ελέους και της πολυυμνήτου μακροθυμίας Του!

 38 νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων, 66 οι τραυματίες, 6 σε ΜΕΘ - Υπάρχουν αγνοούμενοι


Δημητριος Κ 1 Μαρτίου 2023 στις 11:34 π.μ.

ΚΑΤΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ! ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;;;;;


ΘΕΜΑ: Η επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στην Λάρισα προ λίγων ημερών και ο αφορισμός που είχε προηγηθεί
ΥΠΟΜΝΗΣΗ ΕΓΚΥΡΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ Κ.Μητσοτάκη κ.λ.π

"Όλοι οι Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και των λοιπών Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών δεσμεύονται από την επιβολή του υπόψη αφορισμού μέχρι της λύσεώς του από τον αφορίσαντα Μητροπολίτη και ως εκ τούτου υποχρεούνται, δυνάμει του 5ου κανόνα της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, να μην μεταδίδουν τη θεία κοινωνία και ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ "

Θεολογική τεκμηρίωση υπό το πρίσμα εκκλησιαστικού δικαίου ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ του Αμβροσίου κατά Πρωθυπουργού, Κεραμέως και Χαρδαλιά από τον Καθηγητή (επ.) του Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, θεολόγου κου Κυριάκου Κυριαζόπουλου.
 Ποιές είναι οι δεσμεύσεις για τους εκκλησιαστικούς παράγοντες ( των Επισκόπων της Εκκλησίας της Ελλάδος και των λοιπών αυτοκέφαλων ορθόδοξων εκκλησιών) που απορρέουν από την επιβολή του έγκυρου αφορισμού των ανωτέρω.
Πως λύεται ο έγκυρος αφορισμός.
https://www.romfea.gr/.../37428-einai-egkuros-o-aforismos...
Πόρισμα : ΣΕΛΙΔΑ 42
(ΣΥΝΟΛΟ 43 ΣΕΛΙΔΕΣ) /
Τι ανέφερε ο Άγιος Παΐσιος σχετικά
https://m.youtube.com/watch?v=jpy7W_9gxmE&feature=youtu.be
#ΘΕΟΛΟΓΙΑ #ΘΕΟΓΝΩΣΙΑ #ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙΝΟΜΟΙ
Σχετικά και στα σχόλια

--------------------------------



Ανώνυμος1 Μαρτίου 2023 στις 12:08 μ.μ.

Απίστευτο: Ο Κ.Μητσοτάκης θα εγκαινίαζε σήμερα ακόμα μία

 «εικονική πραγματικότητα» της κυβέρνησής του: Την τηλεδιοίκηση

 τρένων Β.Ελλάδος!


Άλλη μια επικοινωνιακή προεκλογική φιέστα είχε ετοιμάσει για

 σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία ματαιώθηκε λόγω της

 απίστευτης εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, η οποία φιέστα σύμφωνα

 με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες από το Μέγαρο Μαξίμου,

 αφορούσε επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κέντρο τηλεδιοίκησης

 – σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος!....