Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΛΗΟΦΙΛΟ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΚΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΜΑΚΑΡΙΕ, Ποτε δεν το περιμενα εσυ να γινης δεσποτης. Το πώς εγινες, το γνωριζουμε ολοι μας πολύ καλα. Κριμασιν οις οιδε Κυριος……  

Ο ταπεινος πατηρ Φωτιος, εσπευσε και υπερασπιστηκε την Πιστι των Πατερων μας, με σοβαροτατες, για τον ιδιο, συνεπειες, θυσιαζοντας γι αυτην τα παντα. Όμως εσυ ο μορφωμενος, όπως εγκαυχασαι, δεν ακους έναν αμορφωτο, δεν υποτασσεσαι σε έναν ταπεινο λευιτη, καθησες και του εγραψες δυο εγγραφα, εκβραζοντας ολοκληρο το μενος σου και την απυθμενη κακια σου.

                              Σουρωτη Θερμης Θεσσαλονικης 13.7.2017
Προς τον πατερα Μακαριον Φιλοθεου επισκοπον

Εις Σιδηροκαστρον.
Αγαπητε και σεβαστε (για το φρικτο αξιωμα σου) παληοφιλε πατερα Μακαριε Φιλοθεου. Θα μου επιτρεψεις με την ευχη σου, να σου μιλησω, μετα από πολλα πολλα χρονια, στα ισια, φιλικα, απλα και ανθρωπινα, ακομα και ολιγον τι ….εριστικα!!! όπως παληα στο οικοτροφειο της Αποστολικης Διακονιας της Αθηνας.

Αφησες την Κυπρο, αδελφε και την Αθηνα και  ηρθες και εγκατασταθηκες σαν δεσποτης πλεον στο Σιδηροκαστρο Σερρων εδώ και 15 χρονια. Ποτε δεν το περιμενα εσυ να γινης δεσποτης. Το πώς εγινες, το γνωριζουμε ολοι μας πολύ καλα. Κριμασιν οις οιδε Κυριος…… Μακαρι να φανης ανταξιος του αξιωματος που καταφερες να λαβης γιατι ο σημερα εορταζων πατηρ Παϊσιος ειδε την Κολασι γεματη από κληρικους, παπαδες και δεσποταδες.

Όμως, όμως, κατά διαστηματα, τι βλεπω και τι ακουω; Βλεπω στα μιντια και ακουω για σενα να πρωτοστατης σε διαφορα ….κατορθωματα, π.χ. για ένα μοναστηρι 60 μοναζουσων του Σιδηροκαστρου που ερημωσε και διαλυθηκε ή για καποιες φιλοπατριαρχικες δηλωσεις σου στα μιντια των κοσμικων και ασχετων θλιβερων δημοσιο-καφρων της ταλαιπωρης πατριδας μας  που …ψοφουν για σκανδαλοθηρικες ειδησεις.

Επισης, εμαθα ότι συμμετειχες αγαλλομενω ποδι, στην θλιβερη συναξι του Κολυμπαριου της Κρητης σαν κανονικο αυτης μελος αλλα χωρις δικαιωμα ψηφου. Και παρα ταυτα, εξαναγκασθηκες  και εσυ να υπογραψης οσα ειπωθηκαν εκει και οσα καταγραφηκαν σαν πρακτικα της συναξεως.

Πρακτικα πραγματικα διαβολικα. Πρακτικα φρικτα και πρωτοφανη. Που ξεσηκωσαν ανεμους και θυελλες, αστραπες και βροντες, πλημμυρες και πνιγμους και καταποντισμους και όλα αυτά προμηνυεται να επαυξηθουν και να γινουν ολο και σφοδροτερα. Ηθελα ναξερα εφερες καποια αντιρρησι εσυ προσωπικα, στα όλα ελεχθησαν εκει μεσα; Από οσο ξερουμε, οχι μονο δεν αντιλογησες και δεν αντεδρασες, αλλα ελαφρα τη καρδια και μαλλον ενθουσιωδως, υπεγραψες την εκκλησιοποισι των Αιρεσεων, επειδη αυτό σου ζητησε να πραξης ο Αιρεσιαρχης του Φαναριου. Και ερχεται το πρωτο ερωτημα: Είναι δυνατον, εσεις οι αρχιερεις, να κανετε ότι θελει εκεινος και ότι επιτασσει εκεινος, σαν πιστα και αφωσιωμενα …κοπελια του;

Όμως, μετα από όλα αυτά τα τρομερα και φοβερα, ιδιαιτερα οσα υπεγραψες και εσυ προσωπικα στο Κολυμπαρι της Κρητης, …..ιδου αιφνιδιος κεραυνος εν αιθρια!!! Καλεισαι από τους πρωτους να υποστης ταλαιπωριαν λογω της ελλειψης σωφρονος ορθοδοξου σκεψεως από την πλευρα σου. Ενας ταπεινος και απλοϊκος λευϊτης σου, επαψε το μνημοσυνο σου, διοτι στην Αμερικανοκινητη συναξι του Κολυμπαριου, δεν υπεραμυνθηκες της ορθοδοξου Πιστεως και εκκλησιοποιησες, δηλαδη βεβαιωσες προφορικα αλλα και ενυπογραφα ότι οι Αιρεσεις αποτελουν εκκλησιες. Τι είναι αυτό που διεπραξες, πατερα Μακαριε;  Γιατι δεν διαχωρισες την θεσι σου, απο εκεινη εκει την …χαβρα των Οικουμενιστων, όμως ουτε και  μεχρι σημερα το επραξες; Αρα συμφωνεις με ολη σου την καρδια στα οσα υπεγραψες και συνεχιζεις μαλιστα να υπεραμυνεσαι ολων αυτων των απαραδεκτων που συνεβησαν εκει και εχουν αναστατωσει ολοκληρο τον ορθοδοξο κοσμο και όχι μονο στην Ελλαδα αλλα και σε αλλα κρατη και σε άλλες ορθοδοξες εκκλησιες.

Πατερ Μακαριε, αυτή η πεισματικη και η υπεροπτικη στασι σου, να μην μετανοεις γι αυτά τα αιρετικα και απαραδεκτα που υπεγραψες, αλλα και να μην δινης λογαριασμο σε κανενα, αλλα ουτε να δινης το δικαιωμα σε κανενα, ουτε στον κληρο της μητροπολεως Σιδηροκαστρου, ουτε στον πιστο λαο, να σκεπτωνται ελευθερα και ορθοδοξα και να εχουν το δικαιωμα της γνωμης των στα ζητηματα της Πιστεως, αλλα τα θελεις να είναι …..προβατα αβουλα και απραγα μεσα στην Εκκλησια, ενώ αποτελουν την ΣΥΝΕΙΔΗΣΙ της Εκκλησιας κατά την συνοδο των πατριαρχων του 1848 και αυτο σε αφηνει εκθετο, υπολογο, και ….μαλλον υποδικο. Αυτή η ελλειψι αυτογνωσιας που θα μπορουσε να σε συνεφερει για να αισθανθης τι εγκλημα διεπραξες κατα της Πιστεως των Ορθοδοξων και η εμφανης και δεδηλωμενη υπεροψια σου, σε μετετρεψε σε …θηριο ανημερο και ωρμησες επανω στον αξιο αγωνιστη λευϊτη σου και θελεις να τον …ξεσκισης κυριολεκτικα επειδη τολμησε να σε ελεγξη για όλα αυτά και ιδιαιτερα γιατι τολμησε και αμφισβητησε την …ορθοδοξια σου!!!!

Εχω στα χερια μου δυο εγγραφα σου, απευθυνομενα στον σεβαστο και αξεπαινο Αγωνιστη πατερα Φωτιο Τζουρα, που με τις τελευταιες του πραξεις απεδειξε ότι αγαπαει περισσοτερο από σενα τον Χριστο μας και την Πιστι Του. Ναι αυτό, δυστυχως για σενα,  είναι μια πολύ μεγαλη αληθεια, αλλα η αυτοκρατορικη μιτρα και η πατεριτσα που ανεπιτρεπτα φορας, σε τυφλωνουν και δεν σε αφηνουν αυτό να το δης και να το κατανοησης.

Πατερα Μακαριε, όταν χειροτονηθηκες επισκοπος δεν ορκιστηκες ότι θα υπερασπιζεσαι πρωτα και παντου και παντοτε, ότι υπο παντων επιστευθη; Δηλαδη την Ορθοδοξη Πιστι που μας παρεδωσε ο Ιδιος ο Θεος σαν το Πολυτιμοτερο Αγαθο; Και εθεσε σαν Φυλακες και Φρυκτωρους εσας τους Επισκοπους και τους κληρικους και τους μοναχους  να την προσεχετε και να την φυλασσετε, σαν το ….Χρυσομαλον Δερας; Όμως, εκει στο Κολυμπαρι, προδοθηκε η Πιστι. Και εσενα προσωπικα, ενώ σου δοθηκε η ευκαιρια να πης τα πρεποντα και τα δεοντα και να υπερασπισθης την Ορθοδοξη Πιστι και να μην δεχθης να γινη η αναμειξι και η επιμολυνσι Της με τις Αιρεσεις, δεν το επραξες αυτό, το παρελειψες και πειθαρχησες στον Αρχιαιρεσιαρχη Βαρθολομαιο που σας υποχρεωσε να δεχθειτε να υπογραψετε την ΤΑΥΤΙΣΙ και ΕΞΟΜΟΙΩΣΙ των Αιρεσεων με την Εκκλησια.

Και ετσι, πατερα Μακαριε, εγινες ηθικος αυτουργος του ξεπουληματος Της. Δεν είναι δυνατον, πατερ, δεν ειχατε το δικαιωμα να ταυτισετε τις Παμπαλαιες Σατανικες Αιρεσεις της Ιστοριας που μπασταρδεψαν και παραμορφωσαν το προσωπο του Χριστου και του Αγιου Του Ευαγγελιου και με την  Αγια και Αμολυντη Εκκλησια του Χριστου. Είναι απλο, πολύ απλο και αυτό το απλο το καταλαβαινουν ολοι οι νουν εχοντες και ιδιαιτερα οι νουν Χριστου εχοντες και εν τοις στερνοις αυτων τον Χριστον κατεχοντες.

Και ξαφνικα  εμφανισθηκε ο ….αγραμματος, όπως προκλητικα το διακηρυξες, απλοϊκος λευίτης σου και υψωσε το αναστημα του μπροστα σου, σηκωσε το δακτυλο του  και σε ηλεγξε και σου ζητησε να ανακαλεσης την υπογραφη σου, πραγμα που δεν το επραξες και μαλλον παραμενεις ενας αμετανοητος στις απαραδεκτες το ολιγωτερον, αποφανσεις της συναξεως της Κρητης. Και  εχεις το θρασος να γραφης στον πατερα Φωτιο ότι, «ουδεποτε αρνηθηκα την Ορθοδοξιαν μου, την πιστιν μου και την παραδοσιν μου. Εδωσα στην μητροπολι τα παντα. Δεν προδωσα τιποτα από οσα μου εμπιστευθηκε η Εκκλησια μας. Όμως ….ομως, ειμαι και ευπειθης στον πατριαρχη ….».

Εδω είναι το προβλημα, πατερ Μακαριε, ότι εισαι ευπειθης και πειθαρχικος στον πατριαρχη και δεν ευπειθησες και δεν πειθαρχησες στον Θεο και δεν υπερασπισθηκες την Πιστι του Κυριου Ημων Ιησου Χριστου, αλλα την ταυτισες και την εκανες ΕΝΑ με τις Αιρεσεις που μισει και απεχθανεται οσο τιποτα άλλο ο Θεος.

Ο ταπεινος πατηρ Φωτιος, εσπευσε και υπερασπιστηκε την Πιστι των Πατερων μας, με σοβαροτατες, για τον ιδιο, συνεπειες, θυσιαζοντας γι αυτην τα παντα. Όμως εσυ ο μορφωμενος, όπως εγκαυχασαι, δεν ακους έναν αμορφωτο, δεν υποτασσεσαι σε έναν ταπεινο λευιτη, καθησες και του εγραψες δυο εγγραφα, εκβραζοντας ολοκληρο το μενος σου και την απυθμενη κακια σου. Περαν των πολλων αλλων απαραδεκτων που αναφερεις στα εγγραφα σου αυτά, εδωσες ιδιαιτερη βαρυτητα στον μισθο που λαμβανε ως εφημεριος και  εφθασες στο σημειο να επιμετρησεις οσα χρηματα πηρε συνολικα τα 12 χρονια της εφημεριας του. Γιατι το εκανες αυτό, πατερ; Για να αποδειξης, τι; Ποιο εγκλημα βγαινει από την συνολικη καταγραφη τους; Με αυτά τα χρηματα ζουσε την οικογενεια του, ποιο είναι το κακο;

Εσυ, πατερ Μακαριε, υποτιθεται ότι εισαι ενας καλογηρος και ωρκιστηκες ισοβια ακτημοσυνη, ετσι δεν είναι και αρα μπορεις να ζησης μονο με …εληες και ψωμι. Εσυ στα 15 χρονια που ….υπηρετεις …ΣΑΝ ….ΕΙΛΩΤΑΣ!!!!!, όπως ακουστηκε να λες εσυ ο ιδιος στην τηλεορασι, ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΑΣ το πανελληνιο, ποσα χρηματα εισεπραξες από το Ελληνικο δημοσιο όλα αυτά τα χρονια; Ποσες εκατονταδες χιλιαδες πηρες; Kαι αυτα τα πηρες επαξια; Τα εργασθηκες; Μπορεις να μας τα ανακοινωσης να τα δουμε; Ποσα εισεπραξες από άλλες πηγες και από τα αγια μυστηρια; Από το εμποριο του κηρου και αλλων εκκλησιαστικων αντικειμενων, που θα αξιζε να γινη καποιος εξονυχιστικος ελεγχος από το ΣΔΟΕ; ΄Η μηπως θαθελες να σου πω και για τα προγραμματα του ΕΣΠΑ που μαθαινω ότι και εκει αναμιγνυεσαι; Εσυ, λοιπον, ποσα πηρες; Μετρησες τα δικα σου ποσα ηταν; Και ετσι απλα και φιλικα και συναδελφικα, σε ρωτω, πληρωνεσαι και οταν γυριζεις στις πολλες φιεστες και στα πολλα πολλα πανηγυρια για τα οποια εχεις ιδιαιτερη αρεσκεια και προτιμησι; Εκει πας για ….μπουγιο, για διασκεδασι, για …φιγουρα  και για καλο φαϊ. Πληρωθηκες και για τις μερες αυτες; Και σε ποιον εδωσες καποιον λογαριασμο; Ποιος σε ηλεγξε ποτε; Εδωσες στον φτωχο λαο της περιοχης Σιδηροκαστρου, όπως τον χαρακτηριζεις, έναν, εστω και έναν μεχρι σημερα, εδώ και 15 χρονια, έναν λεγω, απολογισμο για να δη και να χαρη την …αφιλοχρηματια του  …ειλωτα!!!!! επισκοπου του!!!!;;;


Ο γενναιος λευϊτης πατηρ Φωτιος, θυσιασε θεσι, θυσιασε χρηματα, θυσιασε ανεσι, εμεινε παμπτωχος και χωρις δεκαρα στην τσεπη, αλλα και το σπουδαιοτερο ολων, ηθελημενα στερειται τελειως και αυτην την συνταξι του, αφου είναι νεωτατος ακομα και δεν συμπληρωσε τα αναλογα ενσημα για να μπορει να διεκδικησει εστω και την κατωτατη συνταξι.  Μενει αοικος, ασκεπης, αμισθος, γυμνος και παμπτωχος στους πεντε δρομους.

Και όχι μονον, πατερα Μακαριε. Υπαρχει και μια άλλη σκληρη σκληροτατη πραγματικοτητα. Κουβαλαει στους αδυναμους και ασθενικους ωμους του (ειναι φιλασθενος εδώ και χρονια) και τα δυο ανηλικα παιδια του, που εσυ λιγο οψιμα εμφανιζεσαι να τα σκεφτεσαι και να ενδιαφερεσαι ταχα γι αυτά!!!  Ας δουμε όμως πως το γραφεις: Θα ηθελα να προστατευσω τα παιδια σου παση θυσια…αλλα….αρκει να ενεργησεις προς τουτο και εσυ…

Τι εννοεις αραγε; Αυτος παυει το μνημοσυνο σου και τον απειλεις, μαλιστα σαν πρωτη απειλη, ότι θα τον αφησεις χωρις μισθο και χωρις δεκαρα για να τα ….ταϊση; Τι παραλογισμος είναι αυτος; Μεχρι σημερα δεν τοκανες και δεν τα προστατεψες, θα το κανης τωρα που θα του κοψης και την μισθοδοσια; Πως και τινι τροπω; Πολλα περιεργα και ασαφη και τρελλα μας λες, πατερ αγιε.  

Τον κατηγορεις πως με τον χωρισμο του, δεν σου παρεδωσε το πετραχηλι του. Και τι θα ετρωγαν τα παιδια του εάν σου παρεδινε το πετραχηλι του;

Θα τον διοριζες στα κηροπλαστεια και τις άλλες εμπορικες …δωσοληψιες της μητροπολεως; Τους λογους του χωρισμου του, δεν τους γνωριζεις; Ποιος του εδωσε το διαζυγιο; Εσυ δεν του το εδωσες; ΄Η τα γραφεια της μητροπολεως σε εξαπατησαν; Αρα, πατερ Μακαριε, τους λογους τους γνωριζες και τους γνωριζεις εσυ πολύ καλα, αλλα και ολος ο κοσμος της περιοχης, αφου εσυ ο ιδιος του το εδωσες το διαζυγιο. Εάν ηταν υπαιτιος, γιατι  δεν ζητησες τοτε το πετραχηλι του, αν εκρινες ότι υπαιτιος του χωρισμου είναι ο ιδιος; Κι όμως αυτό το γεγονος που αποδεικνυει ότι ο λευϊτης σου αυτος, είναι περισσοτερον ολων αξιεπαινος το εκμεταλλευεσαι για να κανης και τον εξυπνο και τον κακο και τον εμπαθη. Κριμα, πατερ Μακαριε, κατι τετοιες στιγμες δειχνουμε ή το μεγαλειο μας ή την αθλιοτητα μας. Και λυπουμαι γιατι εδώ εμφανιζεσαι να επιλεγης το δευτερο. Αν κανω λαθος θελω να μου το πης.

Διαβαζοντας, λοιπον, τα δυο κειμενα σου, εκπληττομαι και τον νουν καταπληττομαι, τρανως και μεγαλως, στα οσα εις αυτά καταγραφονται.

Μολις πληροφορηθηκες την αποτειχισι από σενα του πατρος Φωτιου, ωργισθης αποτομως και ανεπιτρεπτως και ευθυς αμεσως …επεβης του αρματος του «νεφεληγερετου Δια» και εξ αρχης απειλεις …θεους και δαιμονες. Και πες μου τι άλλο να αναφερω, ποσο να προχωρησω και τι να πρωτοαναλυσω; Βλεπω να πνεεις μενεα και να εκπεμπεις αστροπελεκια και αρχιζεις αμεσως να επιβαλης ποινες και να προσπαθεις να κατασκευασεις κατηγοριες εωλες, αστηρικτες και φανταστικες.

Πατερα Μακαριε, φρονιμα. Μεχρι χθες ησουνα ενας θεολογακος και τιποτα περισσοτερο. Και ξαφνικα εγινες - όπως εγινες - δεσποτης. Ευκολα, πολύ ευκολα εξαπτεσαι ενώ πανω από όλα για να διοικησεις χρειαζεται ψυχραιμια και συνεσι. Εσεις οι αρχιερεις, ποιοι νομιζετε ότι ειστε; Μου δινετε την εντυπωσι, ότι δεν αισθανεστε απλα σαν αυτοκρατορες ( όπως ντυνεστε), αλλα σαν …θεοι επι της γης. Διακονος του Ιησου Χριστου του Ναζωραιου εισαι, δεν το σκεπτεσαι; Οι εξαψεις σου, δεν σε αφηνουν να σκεπτεσαι φρονιμα και ορθα. Αναδειχθηκες, όπως αναδειχθηκες επισκοπος, με πρωτη υποχρεωσι σου να υπερασπιζεσαι την Ορθοδοξη Πιστι. Και αυτό εσυ μεχρι σημερα ουδεποτε το επραξες, αν και γεμισε η Εκκλησια με Αιρετικους που μολυνουν τους επισκοπικους θρονους. Ασφαλως τους γνωριζεις; Θελεις να σου τους απαριθμησω; Πρωτος και καλυτερος φιγουραρει στον υψηλοτερο θρονο για να τον βλεπουμε ολοι, αυτος τον οποιον καθημερινα μνημονευεις. Το ονομα του, πατριαρχης Βαρθολομαιος. Δεν παρακολουθεις οσα συνεχως

λεγει και πραττει εδώ και 25 χρονια που μεθοδευμενα και σχεδιασμενα, ελαβε τα ηνια του Οικουμενικου πατριαρχειου; Ποτε ηνοιξες το στομα σου για να τον ελεγξης στα οσα ανορθοδοξα λεγει αυτος κατά τακτα διαστηματα και εκβραζει του ερκους των οδοντων του και δημιουργει κρισιν συνειδησεως σε πολλους και αποτελει σημερα τον Μεγαλο πειρασμο της Εκκλησιας; Κατά τα αλλα διαμαρτυρεσαι που σε ελεγχει ο απλοϊκος λευϊτης σου;

Πες μου, πατερ αδελφε, εξεφρασες ΠΟΤΕ εστω και μια διαφωνια στα οσα εκεινος λεγει και πραττει ανελλιπως και εχουν καταγραφει και εχουν κατασκανδαλισει συμπαντα τον Ορθοδοξον κοσμον;

Με εντυπωσιαζει ιδιαιτερα που επανερχεσαι και ξαναμιλας για τον μισθο που εσυ υπογραφεις για να παιρνη ο απλοϊκος σου εφημεριος. Δεν μου λες, πατερ, δικα σου είναι αυτά τα χρηματα που λαμβανουν οι ιερεις σου; Την τσεπη σου αδειαζεις και όλο το περιεχομενο της το σκορπας στους αδυνατους και στους πτωχους και εσυ ζεις με ….ελιες και ψωμι, σαν καλογηρος που εισαι και ωρκιστηκες ακτημοσυνη;

Καπου γραφεις και για την ολιγογραμματια του πατρος Φωτιου ενώ εσυ εισαι μορφωμενος και με τιτλους και με πτυχια. Παντως θα τολμουσα να σου πω ότι στα εγγραφα σου υπαρχουν αρκετα ασυγχωρητα ορθογραφικα και συντακτικα λαθη, που αποκαλυπτουν καχεκτικη μορφωσι, αλλα το αφηνω για να το αναλυσω άλλη φορα. Ευχομαι όμως αφου συνελθης, να ….ανακρουσης πρυμναν και να μην με αναγκασης να αποκαλυψω και αυτην την εικονα σου.

Ειδα και το δευτερο εγγραφο σου, που αποτελει το κατηγορητηριο που προσαπτεις στον γενναιο πατερα Φωτιο Τζουρα. Γραφεις ότι θα τον δικασης βασει του Κατοχικου νομου 5383/1932.  Αληθεια, πατερ Μακαριε, είναι δυνατον, εσεις οι αρχιερεις να συνεχιζετε να δικαζετε ακομα και σημερα βασει αυτου του αδικου, εξωφρενικου, κυριολεκτικα τερατωδους νομου; Ελεγε ο αειμνηστος πατηρ Αυγουστινος ο Νεοχρυσοστομος επισκοπος της Φλωρινας: Με αυτόν τον νομο ….ουδε Σκυθαι και Σαυρομαται (βαρβαρικοι λαοι), δικαζουν. Τοσο τερατωδης είναι. Και όμως αυτόν τον νομο βρηκατε και χρησιμοποιειτε οι αρχιερεις για να δικασετε τους πραγματι ειλωτες κληρικους σας. Και ετσι ακολουθειτε και εφαρμοζετε το λεγομενο ….Κυκλωπειον δικαιον.

Ρε, πατερ Μακαριε, αληθεια Θεον δεν φοβαστε, ανθρωπους δεν ντρεπεσθε; Πως τολματε και δικαζετε με έναν νομο που ο ιδιος ο επισκοπος είναι ο διωκτης, ο ιδιος ο κατηγορος, ο ιδιος είναι ο εισαγγελεας, ο ιδιος είναι ο δικαστης, ο ιδιος διοριζει τους συνδικαστες υφισταμενους της προτιμησεως του και ο ιδιος βγαζει τις αποφασεις και καταδικαζει τον κατηγορουμενο κληρικο; Ποιος θα ακουση αυτά τα εξωφρενικα και αδιανοητα που εφαρμοζετε με τον νομο 5383/1932 και δεν θα εκραγη από θυμο και αγανακτησι;

Και αυτό λεγεται δικαστηριο; Και μαλιστα αρχιερατικο;Μαλλον με Καρμανιολα μοιαζει και με ΣΦΑΓΕΙΟ!!!! 
Ξεχνατε το ΤΡΟΜΕΡΟ Ματθ. 5,20; « Λεγω γαρ Υμιν ότι εάν μη περισσευση η Δικαιοσυνη Υμων πλειον των γραμματεων και Φαρισαιων, ου μη εισελθητε εις την Βασιλειαν των Ουρανων». Τοσο μεγαλο είναι το παραπτωμα αυτό ώστε, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, αποκλειεσθε από την Βασιλεια των Ουρανων. Ένα τετοιο δικαστηριο θα στησετε για να δικασετε και τον Αγωνιστη κληρικο σας πατερα Φωτιο Τζουρα; Δεν γνωριζετε ότι δεν μπορειτε να τον δικασετε παρα μονο βασει του ΙΕ΄Κανονα της Πρωτοδευτερας συνοδου, τον οποιο και κατά γραμμα εφηρμοσε και ο οποιος όχι απλα τον αθωωνει, αλλα και τον επαινει και τον στεφανωνει, αφου  «και της πρεπούσης τιμής τοις ορθοδόξοις αξιωθήσονται. Ου γαρ Επισκόπων, αλλά ψευδεπισκόπων και ψευδοδιδασκάλων κατέγνωσαν και ου σχίσματι την ένωσιν της Εκκλησίας κατέτεμον».

Και αφου, πατερ Μακαριε, εφαρμοσετε το …..Κυκλωπειο δικαιο, μετα ….χωρις κανενα ελεγχο συνειδησεως ….θα πατε να κοινωνησετε το σωμα και το αιμα του Χριστου, του οποιου την Πιστι ατιμασατε; Και τι θα λαβετε; Δεν φοβαστε μηπως λαβετε κριμα και κατακριμα; Αληθεια ξερετε τι κανετε, πατερ Μακαριε; 
Πολύ θα ηθελα να σε ακουγα να λες, αυτά που ειπε άλλος συναδελφος σου: Αναρωτηθηκε και ειπε, γιατι να τον διωξω τον πατερα που επαψε το μνημοσυνο μου; Μηπως γινω θεομαχος; Μηπως εκεινος (παρομοια περιπτωσι κληρικου που επαψε το μνημοσυνο του), αρεσει στον Θεο με αυτό που κανει εκεινος και όχι εγω; Δεν το γνωριζετε ότι ετσι εκφρασθηκε εκει στην Κεφαλλονια ο νεος σεμνος και ευλαβης μητροπολιτης της; Και χαρηκε και τον καμαρωσε και τον επηνεσε παν στομα και πασα γλωσσα ορθοδοξου, αυτόν τον αξιεπαινο και θεοχαριτωτο επισκοπο, το ονομα Δημητριος.

Και δεν μου λες, πατερ Μακαριε. Με τι κατηγοριες θα τον δικασης; Ειδα να αραδιαζεις τεσσερα χαρακτηριστικα …παραπτωματα!!!
Σχισμα, απειθεια της προϊσταμενης αρχης, σκανδαλισμο των πιστων, και εξυβρισι και συκοφαντια.


Όταν ειδα αυτές τις κατηγοριες σκεφτηκα ότι εκανες καποιο λαθος που τις εστειλες στον πατερα Φωτιο. Εκανες λαθος παραληπτη και τοστειλες σε λαθος διευθυνσι και σε λαθος κληρικο.

Εγω, διαβαζοντας τις κατηγοριες αυτές, ακριβως αυτές, σκεφτηκα ότι θα επρεπε να τις αποδωσης στον εαυτο σου. Σε ΕΣΕΝΑ τον επισκοπο Μακαριο Φιλοθεου.

ΕΣΥ, εισαι αυτος που δημιουργησε ΣΧΙΣΜΑ μεσα στην Εκκλησια με οσα υπεγραψες στο Κολυμπαρι και εισαι υποδικος για προκλησι πραγματικου σχισματος.

ΕΣΥ, απειθησες και καταφρονησες την Προισταμενην σου εκκλησιαστικην αρχην, που είναι ο Κυριος Ιησους Χριστος και ακουσες και πειθαρχησες  σε άλλη προϊσταμενη αρχη, στον Αιρεσιαρχη Πατριαρχη, που όχι μονο στο Κολυμπαρι, αλλα και αλλαχου, οπου βρεθει και οπου σταθει, κηρυττει γυμνη τη κεφαλη, δημοσια και στεντορεια τη φωνη και με κάθε μηχανικο μεσο και με κάθε τροπο  αιρετικα πραγματα και Αιρεσεις πολλες και μεγαλες και τον θεοκαταρατο και λαομισητο Οικουμενισμο και την Πανθρησκεια του Αντιχριστου.

ΕΣΥ, επεφερες σκανδαλισμον στους πιστους της ενοριας των Αγιων Αποστολων του Σταυροδρομιου και γι αυτό ακριβως όταν μετεβης στον εσπερινο ΟΥΔΕΙΣ κατοικος του χωριου εισηλθε στον ναο, αλλα λογω του σκανδαλισμου που τον προκαλεσες απουσιασε και εκανες εσπερινο με τους παπαδες που εσυ ο ιδιος κουβαλησες. Αποδοκιμαστηκες πληρως, πατερ Μακαριε και αυτό συνεβη σε εσενα τον ιδιο, μπροστα στα ματια σου, αυτό ακομα δεν το χωνεψες;

Τελος ΕΣΥ, κατηγορεισαι και για εξυβρισι της Αγιωτατης Πιστεως των Ορθοδοξων και της Πατρωας Ευσεβειας, αφου εκει στο Κολυμπαρι  την εξομοιωσες με τις Αιρεσεις Απωλειας, που αιωνες τωρα στελνουν τους ανθρωπους στην Κολασι.

Επομενως πατερ Μακαριε, θα πρεπει το εγγραφο αυτό να σου το στειλη πισω ο πατηρ Φωτιος και να σου υπενθυμισει ότι ΕΣΥ εισαι ο κατηγορουμενος και οχι αυτος, εκανες λαθος και το εστειλες σε ξενο παραληπτη.

Πατερ Μακαριε, περιμενω να ηρεμησης και να συνελθης και να ορθοφρονησης.  Ακουσε τον παληοφιλο σου. Περιμενω να δειξης ότι λατρευης τον Φοβερον ΖΩΝΤΑ Θεο και όχι τους χωματενιους σκωληκανθρωπους, που σημερα ζουν και φθανουν στο σημειο να απειλουν, ενω αυριο θα πεθανουν.

Αλλωστε μας εφιστα ολους ο Κυριος δια των αποστολων Του, το :Πειθαρχειν δει Θεον μαλλον ή ανθρωποις; (Πραξ.5,29).

Και αυτό είναι μια ακομα κατηγορια εναντιον σου και σου την προσαπτω εγω αυτην την κατηγορια, ότι αντι να πειθαρχησης στον Θεο και στους Αγιους Του, πειθαρχησες στους ανθρωπους αυτης της γης και μαλιστα στους εχθρους Του, που ως λυκοι βαρεις και λυσσαλεοι επεβησαν αλλαχοθεν στην Μανδρα της Εκκλησιας Του και την λυμαινονται και την καταρριπτουν καταγης ως βοραν εις τους Χοιρους (Αιρετικους).

Με τον προσηκοντα σεβασμο

και την αδελφικη αγαπη μου 
Οδυσσεας Τσολογιαννης
τηλ. 6972-896024 http://apotixisi.blogspot.gr/