Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σουηδός πρωθυπουργός: «Όποιοι ιερείς δεν θέλουν να τελέσουν “γάμο” ομοφυλόφιλων, να βρούν άλλη δουλειά»

ΣΧΟΛΙΑ: Εκεί στην Λάρισα νομίζετε ότι κάποιοι ιερείς θα αρνιότανε να τελέσουν "γάμο" ομοφυλόφιλων;;;  "Το Σώτο"..."ο Πιγκουίνος" τι λέει;;; 

κ. Ιγνάτιε, θα τον μαζέψετε;;; Η  ΝΠ δεν τον ανέχεται άλλο το κατάλαβες  και οι λοιποί του περιβάλλοντός σου;;; 

==================================

Θαυμᾶστε τους!!! Καὶ στὰ δικά μας βεβαίως, γιατὶ κοντά εἴμαστε. Ἄλλως τε, ἀδελφὲς Ἐκκλησίες εἴμαστε, συμπροσευχόμαστε, συλλειτουργοῦμε, μιλᾶμε γιὰ κοινὴ Πίστη, διαγράψαμε Οἰκουμενικὲς Συνόδους καὶ Ἱεροὺς κανόνες, τοὺς κοινωνοῦμε καὶ μᾶς κοινωνοῦν, μπαινοβγαίνουν στὰ Ἱερά μας, μοιράζουμε Κοράνια γιὰ δῶρο καὶ διακηρύσσουμε ὅτι εἶναι τὰ βιβλία τῆς ἀγάπης καὶ τελειωμὸ δὲν ἔχει ὁ ξεπεσμός μας (κανεὶς δὲν μπορεῖ νὰ ἀμβισβητήσῃ τὸ παραμικρὸ ἀπ' ὅλα αὐτά. Ἀποδείξεις ὑπάρχουν ἀμέτρητες κι ἀτράνταχτες). Γυμνῇ τῇ κεφαλῇ πλέον. Ἐπισήμως. Κάποτε ὅμως, γρήγορα πιστεύω, θὰ ἔλθῃ ὁ... λογαριαμὸς καὶ τότε νὰ δοῦμε ποῦ θὰ πᾶνε ὅλα αὐτὰ καὶ ποῦ θὰ καταλήξουν οἱ κάθε λογῆς συνοδοιπόροι.
    Γιὰ ἄλλη μία φορὰ:

Ἤ ὑπακοῦμε, ὡς ὀφείλουμε, στοὺς Ἱερούς Κανόνες καὶ στοὺς Ἁγίους Πατέρες μας καὶ μιμούμαστε ἐν προκειμένῳ τὸν Ἅγιο Μᾶρκο τὸν Εὐγενικὸ,
ἤ γινόμαστε ἕνα μὲ τοὺς αἰρετικοὺς καὶ χάνουμε τὴν ψυχή μας μιὰ γιὰ πάντα.
ΝΑΘΑΝΑΗΛ

============================================


Οι ιερείς στην Εκκλησία της Σουηδίας πρέπει να τελούν «γάμους» ατόμων του ιδίου φύλου ή θα πρέπει να βρουν άλλη δουλειά, δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν στην σουηδική Kyrkans Tidning.


Συνέκρινε τους ιερείς που δεν επιθυμούν να κάνουν «γάμους» ομοφυλόφιλων με τις μαίες που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αμβλώσεις. Ένα σουηδικό δικαστήριο εξέδωσε πρόσφατα απόφαση κατά μιας μαίας που για χρόνια αγωνιζόταν να μην αναγκαστεί να βοηθά σε αμβλώσεις. Η μαία, Ellinor Grimmark, παρέπεμψε την υπόθεσή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι το κόμμα του εργάζεται για να διασφαλίσει ότι όλοι οι ιερείς της Εκκλησίας της Σουηδίας «θα παντρεύουν» ζευγάρια ομοφυλοφίλων


«Βλέπω παραλληλισμούς με τη μαία που αρνείται να κάνει εκτρώσεις», δήλωσε ο Löfven. «Εάν εργάζεσαι ως μαία, πρέπει να είσαι σε θέση να κάνεις εκτρώσεις, αλλιώς θα πρέπει να κάνεις κάτι άλλο. Είναι το ίδιο για τους ιερείς», που δεν θέλουν να διεξάγουν «γάμους» ομοφυλοφίλων.


«Η εκκλησία ως μια ανοιχτή δημοκρατική εκκλησία είναι μια οργάνωση που αντιπροσωπεύει την ισότητα των ανθρώπων», είπε. «Η εκκλησία θα είναι μια ενδιαφέρουσα αρένα για την κοινωνική δημοκρατία».


Η Εκκλησία της Σουηδίας επιτρέπει την ιεροσύνη των γυναικών. Η ομοφυλόφιλη επίσκοπος της Στοκχόλμης, η οποία είναι "παντρεμένη" με μια άλλη ιέρεια, δέχθηκε κριτική επειδή είπε ότι η εκκλησία πρέπει να αντικαταστήσει τους σταυρούς της με μουσουλμανικά σύμβολα.


Ο «γάμος» των ομοφυλόφιλων είναι νόμιμος στη Σουηδία από το 2009, και την ίδια χρονιά η Εκκλησία της Σουηδίας άρχισε να τον επιτρέπει. Περίπου το ήμισυ των επισκόπων της Εκκλησίας της Σουηδίας υπέγραψε μια επιστολή στην οποία καταδίκαζαν την εισαγωγή του «γάμου» ατόμων του ίδιου φύλου στην εκκλησία.


Η Σουηδία περιγράφει τον εαυτό της ως «μία από τις πιο gay-friendly χώρες στον κόσμο».


Το CBN και το SVT.se αναφέρουν ότι ο Löfven σκέφτεται η προθυμία να συμμετάσχει κάποιος σε "γάμους" ομοφυλόφιλων να πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για χειροτονία.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή