Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

– Αλώθηκε η Εκκλησία μας από τους Οικουμενικούς

d47

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
p. Aug.+Mitrop. Ambros..
Epistol. Ambroshttp://www.triklopodia.gr/%CE%BF
Ως προπέτασμα καπνού θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μέρος των όσων έγραψα στην “Τσουκνίδα” του Σαββάτου 1η Ιουλίου 2017, στο σημερινό μου άρθρο! Όταν φίλος αναγνώστης μετά από συνάντηση που είχαμε και αφού διάβασε τα όσα είχα γράψει, μου έδωσε τις δυο επιστολές που θα σας γνωρίσω παρακάτω, δημοσιεύοντας πρώτα για μια φορά ακόμα το μέρος του κειμένου μου κατά την 1η Ιουλίου:
«Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, επειδή τάχατες σηκώνει “μπαϊράκι” ή άλλως, σηκώνει ανάστημα κατά της καθεστηκυίας πολιτικής τάξεως!
Μου σφύριξαν λοιπόν, πως προαλείφεται το έδαφος της διαδοχής του! Έτσι, “καλλιεργείται” το κατάλληλο κλίμα για να έχει ευτυχή κατάληξη η άνωθεν εντολή!
Λέγεται, πως ο “εκλεκτός” είναι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος! Ναι, ο “τηλεοπτικός” Μητροπολίτης, αφού είχε την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής “Αρχονταρίκι”, από το 1992 -2011…
Όμως, το ισχυρό backup της διαδοχής είναι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας – Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνος Γαβριήλ!
Ο Μητροπολίτης που η ενθρόνισή του έγινε, επί των ημερών στην Πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά, στις 10 Οκτωβρίου 2014, στα 38 του χρόνια!
Ακούγεται, πως ήταν επιλογή του Αντώνη Σαμαρά! Που όμως, αποδέχτηκε και η “αριστερά”! Γι΄ αυτό και την ενθρόνιση την “τίμησε” με την παρουσία του και ο “πολύς” και στενός συνεργάτης του μετέπειτα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς»!
Η επιστολή του μακαριστού κυρού Αμβροσίου…
Στις 12 Μαίου 1999 ο μακαριστός Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Αμβρόσιος έστειλε επιστολή στον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο!
Καθηκόντως λαμβάνω το θάρρος να επιστήσω αδελφικώς την προσοχήν σας επί σοβαρωτάτου δογματικού και κανονικού ζητήματος, το οποίον αν δεν αντιμετωπισθή ευθαρσώς σήμερον, ενδέχεται να έχει θλιβερωτάτας συνεπείας δι΄ όλους τους ορθοδόξους λαούς, αλλ’ ειδικώτερον απειλεί να καταρρακώσει το κύρος της Εκκλησίας της Ελλάδος επί παγκοσμίου επιπέδου. Πρόκειται διά την δραστηριότητα της νομιζομένης ορθοδόξου νεολαίας “Σύνδεσμος”, η οποία οργανώνει εις την θεόγνωστον επαρχίαν σας Διεθνές Συνέδριον Ορδοδόξων δημοσιογράφων την προσεχή Κυριακήν 16/5/99. Υπάρχουν δυστυχώς σοβαρώτατα στοιχεία τινά των οποίων θέτω συνημμένως εις την διάθεσίν σας αποδεικνύοντα ευχερώς ότι ο “Σύνδεσμος” ανήκει: εις Συνομοσπονδίαν Διεθνών Παραθρησκειακών Οργανώσεων, χρηματοδοτουμένων με κολοσσιαία ποσά από πολυεθνικά Ιαπωνικά, Αμερικανικά και Βρετανικά Τραστς και Οργανώσεις Κατασκοπείας αποβλεπούσας εις διείσδυσιν και παραπλάνησιν θρησκειών και εκκλησιών ανά τον κόσμον προς επίτευξιν παγκοσμίου θρησκευτικού συγκρητισμού.
Η Παπική Εκκλησία αντελήφθη ενωρίς τον κίνδυνον και απεσύρθη ευθύς αμέσως της παταγώδους αποτυχίας που εσημείωσεν η Πανθρησκειακή εκδήλωσις εις Ασσίζην της Ιταλίας το 1986, απαγορεύουσα συνάμα εις τα μέλη της πάσαν ανάμιξιν εις χρηματοδοτικά προγράμματα των ως άνω Διεθνών Οργανώσεων.
Αδελφικώς ποιούμαι έκκλησιν προς την αγάπην σας, όπως μελετήσει εμβριθώς το συνημμένον υλικόν, εξ ου συνάγεται ότι ο “Σύνδεσμος” εργάζεται μεθοδικότατα εις τας ανά τον κόσμον ορθοδόξους Εκκλησίας και Ιεράς Μονάς και υπό το πρόσχημα οικολογικής ανανεώσεως προπαγανδίζει πανθρησκειακούς συγκρητιστικούς στόχους και αποκτά πληροφορίας πολυτίμους εις τας Δυτικάς Μυστικάς Υπηρεσίας, δια την εσωτερικήν κατάστασιν των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Την προσεχή Κυριακήν ο “Σύνδεσμος” θ’ αποπειραθή να “φακελλώση” ηλεκτρονικώς όλους τους δημοσιογράφους που θα εξαπατηθούν και θα μετάσχουν εις το εν Βόλω και Αθήνας Συνέδριον, με σκοπόν την περαιτέρω παρακολούθησίν των και την άσκησιν επιρροής εις το έργον των εκ μέρους Δυτικών και Άπω-ανατολικών μυστικών πρακτόρων. Πιστεύω ακραδάντως ότι η αρχιερατική Σας συνείδησις δεν θα ανεχθή οιανδήποτε ανάμειξιν της Ιεράς Μητροπόλεως Σας και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος γενικώτερον εις τοιάυτην υπονομευτικήν δια το μέλλον της Ορθοδοξίας και της χώρας μας απόπειραν, καθ’ ήν στιγμήν μάλιστα απειλητικά νέφη πολέμου και ανεκφράστων συμφορών πλήττουν την ευρυτέραν γεωγραφικήν περιοχή μας, εκπορευόμενα από τους ιδίους ακριβώς ζοφώδεις κύκλους οι οποίοι χρηματοδοτούν και τον “Σύνδεσμον”, υπαγορεύοντες ούτω λεπτωμερώς τας δραστηριότητας του.
Η απάντηση του Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνατίου…
…δόθηκε στις 20 Μαίου 1999 και σας την παραθέτω αυτούσια:
Έλαβα την από 12/5/1999 σταλείσα επιστολήν Σας και επιθυμώ να Σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την αγάπη Σας. Εύχομαι ο αναστάς και αναληφθείς Κύριος να Σας δίδη δύναμη ώστε θεοφιλώς να ποιμαίνετε την θεόσωστον επαρχίαν Σας επ΄ αγαθώ της Αγίας μας Εκκλησίας.
Εμελέτησα μετά πολλής προσοχής την επιστολήν Σας και το συνοδευτικόν αυτής υλικόν και χαίρομαι για τον προβληματισμό και την ειλικρινή αγωνία Σας για το μέλλον της Ορθοδοξίας. Επιθυμώ να Σας διαβεβαιώσω ότι διακατέχομαι από την ίδια ειλικρινή αγωνία και εγώ και προσπαθώ με τις πράξεις μου και τις πρωτοβουλίες μου να φανώ, όσο αυτό είναι δυνατόν, άξιος της αποστολής και της διακονίας που μου ενεπιστεύθη η Εκκλησία μας, και θα ήθελα να γνωρίζετε ότι όλες οι ενέργειές μου σ’ αυτό κατατείνουν.
Θα μου επιτρέψετε να μην συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις Σας σχετικά με τον Σύνδεσμο, τόσο εξ ιδίας πείρας, μια και εχρημάτισα αντιπρόεδρος του επί πλείστα έτη, όσο και επειδή γνωρίζω τα πρόσωπα που διακονούν αυτήν την όμορφη προσπάθεια και σήμερα.
Εξ όσων γνωρίζω ο Σύνδεσμος ουδέποτε υπήρξε μέλος κανενός Οργανισμού, οιασδήποτε φύσεως. Εξάλλου, ακόμη και στις Οικουμενικές Συνάξεις που μετέχει, ακολουθεί την Ορθόδοξη πρακτική των χωριστών δηλώσεων.
Όσο για τα οικονομικά του, γνωρίζω εξ ιδίας πείρας ότι πάντοτε ήσαν πενιχρά και γι’ αυτό και ζητά την φιλοξενία από τις περιοχές που οργανώνει προγράμματα, ακριβώς διότι δεν είναι σε θέση από μόνος του να ανταποκριθεί στο κόστος της φιλοξενίας και των ταξιδιών.
Θεωρώ πως δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συγκρητιστική προπαγάνδα στο Σύνδεσμο, όταν όλα του τα προγράμματα φιλοξενούνται στις Ορθόδοξες Εκκλησίες, ενώ ακόμη και οι οικολογικές δραστηριότητές του πραγματοποιούνται σε ορθόδοξα Μοναστήρια, όπως στο Άγιον Όρος, στη Μονή Γαλατάκι Ευβοίας, στην Ι.Μ. Βαλαάμ στη Ρωσία. Ακόμη, η συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα προγράμματα που αναφέρετε στην επιστολή σας τι άλλο παρά εχέγγυο αποτελεί για να μην έχουμε επιφυλάξεις ως προς το ορθόδοξο των προγραμμάτων του Συνδέσμου.
Τέλος θα ήθελα να Σας υπενθυμίσω ότι κι εσείς πήρατε μέρος στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στην Μόσχα το 1992, εκπροσωπώντας τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, και μάλιστα υποσχεθήκατε ενώπιον της 50μελούς ελληνικής αντιπροσωπείας γραμματειακή υποστήριξη και οικονομική βοήθεια. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, αν κι εσείς δεν πιστεύατε στον Ορθόδοξο ιεραποστολικό χαρακτήρα του Συνδέσμου!
Θέλω να πιστεύω πως οι θέσεις που εκφράστηκαν στην επιστολή Σας οφείλονται σε λανθασμένη ερμηνεία κάποιων στοιχείων, απ΄ όπου πουθενά δεν συνάγεται ότι ο Σύνδεσμος εξαγοράσθηκε το 1980 από ξένες υπηρεσίες.
Είμαι βέβαιος πως δεν υπήρξα Αντιπρόεδρος ενός οργανισμού εξαγορασμένου από αλλότριους φορείς, αλλά αγωνίστηκα και αγωνίζομαι με αδελφούς εν Κυρίω για να λάμψη το φώς ημών έμπροσθεν των ανθρώπων!
Είμαι στη διάθεσή Σας, για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και είμαι βαθειά πεπεισμένος πως και στο Συνέδριο που φιλοξενήθηκε στην Μητρόπολη Δημητριάδος, αλλά και σ’ όλα τα προγράμματα του Συνδέσμου, εκτός από την ευλογία των Ορθοδόξων Εκκλησιών ανά τον κόσμο, υπάρχει και η ευλογία του Θεού!
Διαφωνούμε Σεβασμιότατε!
Αντιλαμβάνεσθε για το πώς καλύπτονται κάτω από το χαλί ανησυχίες με αποδείξεις μη Οικουμενιστών Μητροπολιτών που θέλουν Αυτοκέφαλη και Ανεξάρτητη την Ελλαδική Εκκλησία;;
Αντιλαμβάνεσθε πώς έχει γεμίσει η Εκκλησία μας από Μητροπολίτες φανατικούς εκφραστές του Οικουμενισμού;; Πού υποστηρίζουν την Πανθρησκεία και την Ένωση με την Παπική Εκκλησία;;
Ας μας επιτρέψει λοιπόν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, να διαφωνήσουμε οριζοντίως και καθέτως μαζί του, μόνο και μόνο, από τη στιγμή που λέει στην επιστολή προς τον μακαριστό Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης: Ακόμη, η συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα προγράμματα που αναφέρετε στην επιστολή σας τι άλλο παρά εχέγγυο αποτελεί για να μην έχουμε επιφυλάξεις ως προς το ορθόδοξο των προγραμμάτων του Συνδέσμου.
Όχι Σεβασμιότατε! Για μας δεν είναι εχέγγυο η συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο “Σύνδεσμο”! Όπως και η δική σας άλλωστε!
Γι΄ αυτό πιστεύουμε, ότι ναι, μπορεί να είσθε ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας!!