Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Αναίρεση του αστείου ισχυρισμού ότι ο Πατριάρχης είναι αφοσιωμένος στα δίκαια του Ελληνισμού και της Πίστεως!


Το αληθινό πρόσωπο του «Πατριάρχη του γένους»

2017-07-24_193344.png
Α΄. Ο Πατριάρχης, επανειλημμένα, έχει εκφράσει το θαυμασμό του για τον σφαγέα του μικρασιατικού ελληνισμού, Κεμάλ Ατατούρκ.
   Έχει και τη φωτογραφία του πάνω από το γραφείο του!1
   Επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος έχει επισκεφθεί δύο φορές το σπίτι-μουσείο του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, υπογράφοντας με θερμά λόγια το βιβλίο επισκεπτών! Την τελευταία φορά, μάλιστα, έγραψε: «Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του[!;], ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του, όσο περνάει ο χρόνος, να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας»!2 Για την κίνησή του αυτή πήρε τα εύσημα από την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ!3 (Ένα άλλο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Πατριάρχης ταυτίζει τον Αλλάχ με τον Τριαδικό Θεό μας!)

Β΄. Στην επίσκεψή του, το 2009, στα κεντρικά γραφεία της Coca Cola, στις Η.Π.Α., απευθυνόμενος στον, τουρκικής καταγωγής πρόεδρό της, τού είπε, με χαρά: «Σήμερα είναι η γιορτή της πατρίδας μας, της Τουρκίας».4

Γ΄. Το 1991, επισκεπτόμενος μια περιοχή της Τουρκίας, φέρεται να δήλωσε ότι «οι δύο λαοί ―ελληνικός και τουρκικός― ζούσαν αρμονικά για 400 χρόνια, μέχρι τη στιγμή που κάτι ξυπόλυτοι ξεσηκώθηκαν το 1821»!5 Τη φρικτή αυτή δήλωση, τη μετέδωσαν, τότε, μόνο δυο μικρές εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας (ίσως, γιατί οι μεγάλες είναι του «συστήματος») και την επαναδιατύπωσε το 2010 και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, χωρίς να τύχει διάψευσης από το Πατριαρχείο6.
Δ΄. Το Σεπτέμβριο του 2008 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.7 Αυτό που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση είναι ότι δεν είπε ούτε μία λέξη για τα δικαιώματα του Ελληνισμού στην Κύπρο και στην Κωνσταντινούπολη!
   Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης μέσω επιστολής που απέστειλε στον κ. Βαρθολομαίο εξέφρασε την βαθιά απογοήτευσή του. Τού έγραφε: «Τίποτα δεν είπατε για το διωγμό του Πατριαρχείου, την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία ή για τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου και τη βεβήλωση εκατοντάδων χριστιανικών ορθόδοξων εκκλησιών στα Κατεχόμενα. Γι’ αυτά τα θέματα πολλοί από εμάς τους ευρωβουλευτές κάνουμε συνεχώς καταγγελίες στο Ευρωκοινοβούλιο. Κατά πόσο τώρα θα γίνουμε πιστευτοί όταν εσείς, μια καθ’ όλα αρμόδια προσωπικότητα, επιλέξατε να μην τα θίξετε ούτε καν ακροθιγώς;»8
   Ο Κύπριος ευρωβουλευτής στην επιστολή του έγραφε πως κατανοεί ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φοβάται τυχόν αντιδράσεις των Τούρκων, αλλά υπογράμμισε ότι έχει την εντύπωση πως «οι πραγματικοί πνευματικοί ηγέτες της Ορθοδοξίας έλεγαν πάντοτε την αλήθεια χωρίς δισταγμό και φόβο. Φαίνεται ότι έκανα λάθος» τόνισε ο κ. Ματσάκης και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι οι πνευματικοί ηγέτες έγιναν σήμερα κι αυτοί διπλωμάτες πολιτικοί. Κατά την διάρκεια της ομιλίας σας στο Ευρωκοινοβούλιο ούτε λίγο ούτε πολύ πλέξατε το εγκώμιο της “πατρίδας” σας, όπως αποκαλέσατε με έμφαση την Τουρκία»!9


Ε΄. Την ίδια χρονιά, τo 2008, ο κ. Βαρθολομαίος είχε δηλώσει, μετά τη συνάντησή του με αμερικανό πρεσβευτή, ότι «το Πατριαρχείο και οι Η.Π.Α. υπηρετούν τις ίδιες αξίες και ιδανικά!».10 Δημόσια ομολογία ότι το σβησμένο Φανάρι υπηρετεί τα σχέδια της Νέας Τάξης! Μάλιστα, η δήλωση αυτή σατιρίστηκε από τον γνωστό κωμικό Λάκη Λαζόπουλο!11 Γίναμε ρεζίλι στους κοσμικούς! Συνεπώς, αυτό που καταλογίζουν οι φιλοπατριαρχικοί σε όσους διαμαρτύρονται κατά του Οικουμενισμού, ότι δήθεν «διασύρουν τα ηγετικά πρόσωπα της Εκκλησίας» δεν ευσταθεί. Αυτοί γελοιοποιούνται από μόνοι τους. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Ο «Πατριάρχης του Γένους» είναι το μεγαλύτερο όνειδος της Εκκλησίας μας!

ΣΤ΄. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο προκαθήμενος του σβησμένου Φαναρίου, αναφερόμενος στην συνάντηση του Πάπα με τον Πατριάρχη της Ρωσίας στην Κούβα, επιτέθηκε ανοιχτά κατά του Πούτιν, προειδοποιώντας, μάλιστα, τον αγαπημένο του «αδελφό», Πάπα Φραγκίσκο, να… προσέχει τους Ρώσους για να μην… γίνει δεκανίκι τους!12 Απίστευτο! Για μια ακόμη φορά, ο δυστυχής Πατριάρχης μας συντάχθηκε με την πλευρά των εχθρών του Χριστού και της Ορθοδοξίας! Αντί να υποστηρίξει την ομόδοξη Ρωσία, τη μοναδική χώρα που προβάλλει αντίσταση στη Νέα Τάξη (που μετέτρεψε τη Δύση σ’ ένα απέραντο πνευματικό νεκροταφείο), προσπαθεί να «προστατεύσει» ποιόν; Τον αιρεσιάρχη Πάπα! Την παμπόνηρη αλεπού της Ρώμης!


Ζ΄. Στην πρόσφατη, δήθεν, «Μεγάλη και Αγία Σύνοδο», που έγινε στην Κρήτη, ο Πατριάρχης είχε ως σύμβουλο μια… πράκτορα της CIA, κάποια κυρία Ελισάβετ Προδρόμου!13 Τυχαία όλ’ αυτά; Μάλλον όχι. Ο κ. Βαρθολομαίος φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός της Νέας Τάξης και του Σιωνισμού, γι’ αυτό και προβάλλεται συνεχώς από τα διεθνή και εγχώρια Μ.Μ.Ε.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:
1. www.dimitrisvlaikos.com/wp-content/uploads/2015/06/Patriarch-Bartholomew_1.jpg 2. «Βαρθολομαίος: Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Κεμάλ – Τι έγραψε ο Πατριάρχης στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου» www.tsantiri.gr/ellada/bartholomaios_o_theos_na_anapauei_tin_psuchi_tou_kemal__ti_egrapse_o_patriarchis_sto_biblio_episkepton_tou_mouseiou/ και η φωτογραφία της αφιέρωσής του: https://1.bp.blogspot.com/utMfbnvVAPE/Vz3chz7fdZI/AAAAAAAAcdQ/IZ5PkQf1ISI6ZcP9R7GoXiLBcuOdt8n8QCLcB/s1600/bar80lomaios-kemal.jpg 3. «ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ HURRIYET – Τους χαροποίησαν οι δηλώσεις Βαρθολομαίου για Κεμάλ» http://www.triklopodia.gr/efsima-apo-tin-hurriyet-tous-charopiisan-i-dilosis-vartholomeou-gia-kemal/ 4. «ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Σήμερα είναι εθνική εορτή της πατρίδας μας, της Τουρκίας» http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2009/11/blog-post_153.html και το σχετικό βίντεο: Lhttps://www.youtube.com/watch?v=zc-8yXf6fc 5. Δημοσιεύθηκε από τις εφημερίδες «Αυριανή» της 26ης Οκτωβρίου 1991 καί «Ελεύθερη Ώρα» της 30ής Οκτ. 1991. 6. Η διαδικτυακή ανάρτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων έγινε στις 31 Ιαν.2010. http://impantokratoros.gr/D10BE1AC.print.el.aspx 7. Ο Οικ. Πατριάρχης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο [24.9.2008] https://www.youtube.com/watch?v=kFUSmS7NjcQ 8. «Στριμώχνει» τον Πατριάρχη ευρωβουλευτής. http://www.espressonews.gr 9. Βλέπε παραπομπή 8 10. «Ο “Πράσινος” Πατριάρχης ξεσπαθώνει… υπέρ των Αμερικανών» https://theamapati.wordpress.com/2008/05/21/210508b/ 11. Από την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιούς» https://www.youtube.com/watch?v=uKz3CcEC9Ig 12. «Αήθης Επίθεση του ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ στον Πρόεδρο της Ρωσίας, ΒΛΑΔΙΜΗΡ ΠΟΥΤΙΝ!» http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/02/blog-post_539.html#ixzz4Pun9ICkG 13. «Η CIA καθοδηγεί την Σύνοδον της Κρήτης;» από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος», 27/05/2016 http://aktines.blogspot.gr/2016/05/cia.html