Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Για ποια Θρησκευτικά να αγωνισθούν οι μητροπολίτες μας αδελφοί μου! Έχουν άλλες προτεραιότητες και μάλιστα ανήμερα των αγίων Αποστόλων! Θεέ μου πού καταντήσαμε!

sinaylia kalamaria 32
Στον πανέμορφο αύλειο χώρο του Παλαιού Κυβερνείου, στο Παλατάκι της Καλαμαριάς, με τη σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, π. Ιουστίνου, έλαβε χώρα με καταπληκτική επιτυχία μια μεγάλη συναυλία, σταθμός για την Καλαμαριά.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς προσδίδοντας τον
τίτλο: «Που 'ναι τα χρόνια: ο Σταύρος Κουγιουμτζής ''ξεναγεί'' στην Καλαμαριά μέσα από τα τραγούδια του».
=
==========================================================================
{==ΦΩΤΟ απο Λάρισα
εκδήλωση Ιγνατίου Λάππα Λάρισα

εκδήλωση Ιγνατίου Λάππα ΛάρισαΠροσθήκη λεζάντας
εκδήλωση Ιγνατίου Λάππα Λάρισα
 ====================================================================}
Η συναυλία αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά την επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, του κ. Ιερωνύμου, στη Μητρόπολη Καλαμαριάς.
Η διακεκριμένη Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα της Μητροπόλεως, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου π. Θεοδώρου Τσαμπατζίδη, η λαμπρή παρουσία και συγκλονιστική ερμηνεία της ταλαντούχας ηθοποιού και τραγουδίστριας Μελίνας Μποτέλλη, ο εξαιρετικός τραγουδιστής Μανώλης Χατζημανώλης και το καλλίφωνο αηδόνι της χορωδίας, η
Ευγενία Ξεφτέρη, καθήλωσαν κυριολεκτικά τους παρευρισκόμενους με την εκπάγλου καλλονής και απαράμιλλης δεξιοτεχνίας ερμηνεία τους.
Στην εκδήλωση, τιμής ένεκεν, συμμετείχε και η σύζυγος του αειμνήστου Σταύρου Κουγιουμτζή, η κυρία Αιμιλία Κουγιουμτζή, στην οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης π. Ιουστίνος επέδωσε την Ανώτατη Τιμή της Μητροπόλεως εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο του αειμνήστου Καλαμαριώτη μουσικοσυνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή για την εν γένει αυτού προσφορά.
Η Αιμιλία Κουγιουμτζή με την ευγενική της ψυχή ανταποκρινόμενη δέχτηκε να τραγουδήσει, μετά από πολλά χρόνια, ένα από τα αγαπημένα της τραγούδια.
Η μουσική αυτή ξενάγηση διανθίστηκε με κείμενα των βραβευμένων λογοτεχνών Αγγελικής Στεργίου, Θεοδώρου Σαντά και Ευαγγελίας-Αγγελικής Πεχλιβανίδου, που ξεδίπλωσαν με συγκλονιστικό τρόπο την ιστορία της Καλαμαριάς.
Οι παρευρισκόμενοι στο κατάμεστο Κυβερνείο της Καλαμαριάς μεταφέρθηκαν νοερά στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βίωσαν οι πρόσφυγες, από τη μέρα του ξεριζωμού τους από τις αλησμόνητες πατρίδες, ως την εγκατάστασή τους στην περιοχή και τις άοκνες προσπάθειές τους για τη δημιουργία της νέας πατρίδας, της Καλής Μεριάς, που σήμερα, μετά τόσα χρόνια, δικαίως αποτελεί το καύχημα των κατοίκων της.
Επιπρόσθετα, η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό σκοπό· την ενίσχυση των πολλαπλών και πολυσχιδών δράσεων φιλανθρωπίας της Μητροπόλεως Καλαμαριάς, που εγκαινίασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και οι οποίες λαμβάνουν χώρα κυρίως μέσα τις νέες δομές του Προκοπείου Πολυδυνάμου Εκκλησιαστικού Κέντρου, όπως Κεντρικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό φαρμακείο, Νομική και ψυχολογική υποστήριξη απόρων, Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, Παραδοσιακών Οργάνων, Αρχαίας ελληνικής γλώσσας, Αγιογραφίας, Κατασκηνώσεις και άλλα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αυστρίας Αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη Ηρακλείου Κρήτης Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος, ο Γέροντας του Κελίου Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος, υπουργοί, πολιτικοί άρχοντες και εκπρόσωποι φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου που, παρά τον καύσωνα της ημέρας, κατέκλυσε τον αύλειο χώρο του Κυβερνείου. πηγή ρομφαία