Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Βρώμικος πόλεμος των οικουμενιστών εναντίον του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας πίσω από την εκλογή του νέου Μητροπολίτου στο Σικάγο;



ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
«Η ταχεία εξάπλωση και επιρροή των μοναστηριών του Γέροντος Εφραίμ έχει φτάσει σε μία κρίσιμη φάση. Προσεγγίζει το σημείο της μη αναστρεψιμότητας
«Ο επόμενος Μητροπολίτης πρέπει να είναι πρόθυμος και ικανός να αντιμετωπίσει την επιρροή των Μοναστηριών του Γέροντος Εφραίμ ..»
                                                                     










                                                        ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
«Η ταχεία εξάπλωση και επιρροή των μοναστηριών του Γέροντος Εφραίμ έχει φτάσει σε μία κρίσιμη φάση. Προσεγγίζει το σημείο της μη αναστρεψιμότητας
«Ο επόμενος Μητροπολίτης πρέπει να είναι πρόθυμος και ικανός να αντιμετωπίσει την επιρροή των Μοναστηριών του Γέροντος Εφραίμ ..»
«Ο νέος Μητροπολίτης της Μητροπόλεως του Σικάγου, ή θα ανοίξει τον δρόμο της χαλιναγώγησής τους ή θα επιτρέψει σε αυτά τα μοναστήρια να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, καταστρέφοντας την πίστη μας και τις κοινότητές μας, και δημιουργώντας σοβαρές γεωπολιτικές και νομικές επιπτώσεις
[Elaine Jaharis]
 σ.σ. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν εκεί στο Σικάγο. Ξαφνικά, Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος βρέθηκαν ‘στα μαχαίρια’ με αφορμή την εκλογή ενός Μητροπολίτου. Οι πληροφορίες που δίνονται κάθε άλλο παρά ρίχνουν φως στην υπόθεση, ίσα ίσα μας μπερδεύουν περισσότερο. Μία όμως ανοιχτή επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, την Σύνοδο Επισκόπων και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, που δημοσιεύτηκε στα τέλη του Ιουνίου, ίσως και να σκιαγραφεί τους πραγματικούς λόγους αυτής της ωμής παρέμβασης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. 

Διότι σε αυτήν την υπόθεση κάποια πράγματα δεν βγάζουν νόημα, όπως, το που ακριβώς ωθείται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, μία από τις ‘προοδευτικές’ άλλωστε φωνές στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης, ή, το πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέρριψε τον κατάλογο των υποψηφίων που ο ίδιος είχε εγκρίνει λίγους μήνες πριν.
Η Αρχιεπισκοπή της Αμερικής που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα είναι ‘περικυκλωμένη’ από το Τάγμα του Βαρθολομαίου ή αλλιώς το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα, και από διάφορους χρηματοδότες οι οποίοι φαίνεται να έχουν στενότερες σχέσεις με το Φανάρι παρά με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Και όλοι αυτοί, Τάγμα και δωρητές, έχουν ένα κοινό πρόβλημα. Το πρόβλημά τους είναι ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας. Δεν αντέχουν τις διδαχές του, την Ορθόδοξη Παράδοση, την βιωματική Ορθοδοξία. Η πουδραρισμένη πνευματικότητά τους τα θεωρεί πρωτόγονα όλα αυτά. Δεν αντέχουν το γεγονός ότι ο Γέροντας Εφραίμ κερδίζει συνεχώς έδαφος στις καρδιές των Αμερικανών. Όποιος τον ακολουθεί είναι «φανατικός» σύμφωνα με αυτούς. Ο Γέροντας Εφραίμ «καταστρέφει την πίστη και την κοινωνία» διακηρύττουν, και προειδοποιούν ότι έχει δημιουργηθεί «μία Εκκλησία μέσα στην Εκκλησία» και πως αν δεν ελεγχθεί η δράση του σε λίγο καιρό η κατάσταση στην Αμερική θα είναι «μη αναστρέψιμη» και θα επιφέρει ακόμα και «σοβαρές γεωπολιτικές επιπτώσεις»!
Πως όμως όλα αυτά συνδέονται με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο; Σε ένα άρθρο του ο Θεόδωρος Καλμούκος (Theodore Kalmoukos), αρθρογράφος του Εθν. Κήρυκα επί των θρησκευτικών θεμάτων, τον οποίο κάποιοι βλέπουν ως άνθρωπο του Φαναρίου, σπεύδει να μας, ενημερώσει ότι «ο Εθνικός Κήρυξ έμαθε πως έχει δημιουργηθεί ένα φονταμενταλιστικό κίνημα στην Αρχιεπισκοπή, ονομαζόμενο ‘Εφραιμισμός’, το οποίο προέρχεται από τα μοναστήρια». «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο» λέει λίγο πιο κάτω, «έχει πλήρη επίγνωση των μοναστηριών και των διδασκαλιών τους. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο διαδίκτυο με ομιλίες του Γέροντα Εφραίμ οι οποίες είναι αρκετά αποκαλυπτικές όσον αφορά τις διδασκαλίες του, ακόμη και ‘τις προφητείες του’.» «Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος», μας λέει, «φαίνεται να είναι πλήρως ενημερωμένος .. αλλά, δυστυχώς, δεν δείχνει να είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει το ζήτημα.» «Δεν εφαρμόζονται καν οι Αρχιεπισκοπικοί Κανονισμοί που καθορίζουν την λειτουργία των μοναστηριών ..» συμπληρώνει. Αναφέρεται επίσης στο άρθρο ότι κάποτε με επίμονη πρωτοβουλία του Μάικλ Τζαχάρη [θα δείτε γι’ αυτόν περισσότερα στη συνέχεια] είχε συσταθεί μία ειδική επιτροπή για να διεξάγει ενδελεχή έλεγχο στα Μοναστήρια του Γέροντα Εφράιμ αλλά η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε διότι οι Μητροπολίτες δεν συνεργάστηκαν. Πολλοί ιερείς επίσης, μας λέει το άρθρο, έχουν επηρεαστεί από τον Γέροντα Εφραίμ και με τη σειρά τους επηρεάζουν τους ενορίτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το δημοσίευμα του Θεόδωρου Καλμούκου αναφέρονται τα ψηφίσματα της οικουμενιστικής φωλιάς Orthodox Christian Laity (Χριστιανοί Ορθόδοξοι Λαϊκοί) προς την Επαρχιακή Σύνοδο και την Σύνοδο των Επισκόπων, τα οποία τους καλούν να συμμορφωθούν με τους Αρχιεπισκοπικούς Κανονισμούς που σχετίζονται με την λειτουργία των Μοναστηριών.
Τα πράγματα δείχνουνε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θεωρείται υπεύθυνος για όλη αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός ανελέητου πολέμου εναντίον του Γέροντα Εφραίμ με πρώτο θύμα ίσως και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Ο λόγος; Ποιος άλλος από τον προφανή. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Η παρουσία του Γέροντα Εφραίμ όχι μόνο στερεώνει το ποίμνιο στην αληθινή Ορθοδοξία και στέκεται εμπόδιο στην αποδοχή των αποφάσεων της ψευδοΣυνόδου, αλλά κερδίζει συνεχώς νέο έδαφος. Έχουμε άλλωστε γευθεί και εδώ στην Ελλάδα παρόμοια ωμή παρέμβαση του Βαρθολομαίου εναντίον Μητροπολιτών, μοναχών και ιερέων που αντιστέκονται στην ψευδοΣύνοδο της Κρήτης.
Τους τελευταίους μήνες η γράφουσα παρατήρησε ότι οι οικουμενιστικοί κύκλοι που εργάστηκαν μεθοδικά για την πραγματοποίηση της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης, ανέσυραν από τα συρτάρια τους παλιά συκοφαντικά άρθρα εναντίον του Γέροντα Εφραίμ για να ‘ξαναζεστάνουν’ το θέμα. «Μοναστικό κίνημα προκαλεί νέα διαμάχη ..» λέει ένα άρθρο από το2011 δημοσιευμένο πάλι το 2017! Η ανοιχτή επιστολή όμως της Elaine Jaharis λίγες μόνο ημέρες πριν το ‘άδειασμα’ του Αρχιεπισκόπου Αμερικής από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αξίζει προσοχής και αυτό διότι αυτή η γυναίκα δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο.
Η Elaine Jaharis κηρύττει ανοικτό πόλεμο εναντίον του Γέροντα Εφραίμ, μιλάει εντελώς απαξιωτικά για το έργο του και ζητά την άμεση επέμβαση του νέου Μητροπολίτη. Στο άρθρο αναφέρεται το ιστορικό της: έχει υπηρετήσει ως μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου (2004-2017), ως πρόεδρος της Επιτροπής Ομάδων Νεολαίας (2012-2017), είναι ιδρύτρια του οργανισμού Πίστη: Δωρεά για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό [Faith: An Endowment for Orthodoxy and Hellenism ] και μέλος του οργανισμού Ηγεσία 100.
Με μία περαιτέρω έρευνα, για να κατανοήσω την βαρύτητα του λόγου της, κατέληξα στα εξής. Πεθερός της ήταν ο πρόσφατα αποθανών Michael Jaharis [Μάικλ Τζαχάρης], ‘κυνηγός’ του Γέροντα Εφραίμ, γνωστός μεγιστάνας δισεκατομμυριούχος που κοσμούσε τις λίστες του περιοδικού Forbes ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ. Ο Μάικλ είχε σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ήταν Άρχοντας του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ιδρυτής του προγράμματος Ηγεσία 100 και άλλα. Χαρακτηριζόταν από πληθώρα δραστηριοτήτων, δωρεές / συμμετοχές σε επιτροπές κλπ., μέχρι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση ήταν, ενώ το 2013 είχε δωρίσει σημαντικό ποσό στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πείνας και της φτώχιας, όπως και αργότερα για το ‘προσφυγικό’. Η περίπτωσή του είναι η κλασσική που ανθεί στις μέρες μας, ο ‘φιλάνθρωπος επιχειρηματίας’ που όλοι σέβονται και πάντα πρέπει να έχει δίκιο σε αυτά που λέει διότι πληρώνει. Μέχρι και οι αριστερές εφημερίδες εδώ στην Ελλάδα έκαναν γαργάρα τα περί ‘ταξικής ισότητας’ με τα οποία ζαλίζουν το πόμολο, και στην αναγγελία του θανάτου του αναφέρθηκαν στο πρόσωπό του με εγκωμιαστικό τρόπο.
Και μιας και μιλάμε για χρήματα, υπενθυμίζω ότι πρόσφατα ο οργανισμός Leadership 100 δώρισε 2.6 εκατομ. δολ. στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων. Ένα από αυτά ήταν το πρόγραμμα υποτροφιών στον ΟΗΕ το οποίο χειρίστηκε ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης από τη θέση του στο Γραφείο Διορθοδόξων, Οικουμενικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων, στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης είναι ένα από τα τρία πρόσωπα που πρότεινε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο προς επισκοποίηση. Είναι αυτός που λίγες ημέρες μετά τη λήξη της ψευδοΣυνόδου έδωσε ομιλία (μαζί με την Ελισάβετ Προδρόμου) στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.
***
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ (The National Herald)
Δημοσιεύεται απόOrthodox Christian Laity
της Elaine Jaharis
Ανοιχτή Επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, την Σύνοδο Επισκόπων και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο – Επιτροπή Διαβούλευσης.
Η επιλογή του επόμενου Μητροπολίτη του Σικάγου θα διαμορφώσει το μέλλον ολόκληρης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική – για καλύτερα ή χειρότερα. Δεν υπάρχει μέση οδός. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η παρούσα κατάσταση δεν είναι βιώσιμη. Αυτή η Μητρόπολη δεν μπορεί να επιβιώσει άλλο με ένα ακόμα «μια απ’ τα ίδια» ή με έναν «προσωρινό αντικαταστάτη».
Μια εμπνευσμένη επιλογή θα κατευθύνει την Μητρόπολη σε νέες κατευθύνσεις· θα αναζωογονήσει τους ρόλους επιστασίας· και θα αποκαταστήσει τη χαρά στη ζωή της Εκκλησίας που έχει τραυματιστεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια. Μια ακατάλληλη επιλογή θα καταδικάσει αυτήν την Μητρόπολη· θα επιταχύνει την πτώση της· και θα γίνει η αφετηρία μιας αλυσίδας γεγονότων τα οποία θα επηρεάσουν αρνητικά ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή, καθώς και το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως.
Ο επόμενος Μητροπολίτης πρέπει να είναι ένας στοργικός, ηθικός ποιμένας που νοιάζεται για το ποίμνιο που του έχει ανατεθεί, τόσο τους κληρικούς όσο και τους λαϊκούς. Πρέπει να έχει την ιδιοσυγκρασία, την σοφία και την διορατικότητα να ενώσει ένα διαιρεμένο και αποσυνδεδεμένο σώμα λαϊκών· να θεραπεύσει τις διαιρέσεις ανάμεσα στους κληρικούς, οι οποίοι υιοθετούν αντικρουόμενες απόψεις και θεολογίες.
Ο επόμενος Μητροπολίτης πρέπει να είναι πρόθυμος και ικανός να αντιμετωπίσει την επιρροή των Μοναστηριών του Γέροντος Εφραίμ στους κληρικούς και στις ενορίες της Μητροπόλεως του Σικάγου, τα οποία, επεκτείνουν την δράση τους πέρα ​​από τον παραδοσιακό ρόλο των Μοναστηριών ως μέρος της Εκκλησίας. Θα πρέπει να είναι πρόθυμος να επιβάλει σθεναρά τις υποχρεώσεις αυτών των μοναστηριών σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Αρχιεπισκοπής ή να τους αφαιρέσει την νομιμότητα που απορρέει από την υπαγωγή τους στο Ωμοφόριό του. Ο νέος Μητροπολίτης δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αγνοεί αυτό το κρίσιμο ζήτημα, την ώρα που οι ενέργειές του και οι αδράνειές του τα υποστηρίζουν. [σ.σ. τα Μοναστήρια]
Η ταχεία εξάπλωση και επιρροή των μοναστηριών του Γέροντος Εφραίμ έχει φτάσει σε μία κρίσιμη φάση. Προσεγγίζει το σημείο της μη αναστρεψιμότητας. Ο νέος Μητροπολίτης της Μητροπόλεως του Σικάγου, ή θα ανοίξει τον δρόμο της χαλιναγώγησής τους ή θα επιτρέψει σε αυτά τα μοναστήρια να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, καταστρέφοντας την πίστη μας και τις κοινότητές μας, και δημιουργώντας σοβαρές γεωπολιτικές και νομικές επιπτώσεις.
Η Επαρχιακή Σύνοδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουν την τεράστια ευθύνη να αποφασίσουν για το μέλλον της Μητρόπολης του Σικάγου, της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής και, κατ’ επέκταση, της Παγκόσμιας Εκκλησίας του Χριστού. Θα φέρουν ευθύνη για την απόφαση που θα πάρουν, τώρα και για πάντα. Προσεύχομαι ότι το Άγιο Πνεύμα, το οποίο είναι παρόν παντού και γεμίζει όλα τα πράγματα, θα έρθει και θα κατοικήσει μεταξύ των Ιεραρχών μας, για να κάνουν μια επιλογή που θα «ευαρεστήσει τον Θεό» και όλο τον λαό Του.
***
Σχολιασμός, μετάφραση, Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Ο γέροντας Εφραίμ κάνει έργο σωτήριο στην Αμερική. Είναι μια λυχνία φωτός ελάχιστα αντιληπτή στο απόλυτο σκοτάδι του νέου κόσμου. Όσο δυναμώνει αυτό το φως επόμενο είναι να προκαλεί το φθόνο του πονηρού. Κερδίζει ψυχές, σώζονται άνθρωποι από τη πλάνη.
Ανώνυμος είπε...
ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΓΙΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ

Μακεδόνας
Στέλιος Γεγάκης είπε...
Ο Διάβολος και τα όργανα του έχουν λυσσάξει εναντίον του γέροντα Εφραίμ γιατί ο τελευταίος έχει κερδίσει εκατομμύρια ψυχές και τις οδηγεί στη Βασιλεία του Θεού και δοξάζεται το όνομα του Κυρίου στην Αμερική. Όλοι αυτοί οι Διαβολάνθρωποι Οικουμενιστές που φθονούν το σωτήριο έργο του γέροντα Εφραίμ αλλά και κάθε γνήσιου και αγωνιστή χριστιανού είναι για λύπηση πραγματικά αφού βιώνουν πρόωρα μέσα τους την Κόλαση.
Ανώνυμος είπε...
Μπορεί η εν λόγω κυρία να μας εξηγήσει τί σημαίνει παγκόσμια εκκλησία;

Ως λαϊκή που ίσως ποτέ δεν επισκέφτηκε το μοναστήρι στην Αριζονα αγνοεί το γεγονός ότι η μισή Ιεραρχια της Ελλάδος πέρασε να πάρει την ευχή του Γέροντος Εφραίμ καθώς και λαϊκοί από την Ελλάδα, πήγαμε στην Αριζόνα μόνο και μόνο να πάρουμε την ευχή του.

Ο Θεός να ελεήσει την εν λόγω κυρία
Ανώνυμος είπε...
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Ο ΘΕΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΟ;
maria.p. είπε...
Ο γέροντας Εφραίμ είναι μία από τις λίγες γνήσιες ορθόδοξες φωνές που έχουν απομείνει εν ζωή και φυσικά ενοχλεί. Οι αναφορές για "ευθύνη" απέναντι στην "παγκόσμια εκκλησία του Χριστού" ή για "σοβαρές γεωπολιτικές επιπτώσεις" λόγω της εξάπλωσης των μοναστηριών του και γενικότερα του πνευματικού του έργου, εντάσσονται στην βρώμικη "λογική" που διέπει όλο αυτό το κύκλωμα των προωθητών της παγκοσμιοποιημένης "εκκλησίας", (υποτίθεται) "του Χριστού" (σε πρώτη φάση), που θα μετεξελιχθεί στο "σώμα του Κοσμικού Χριστού" της θεοσοφίας δηλ. την "ενοποιημένη ανθρωπότητα" υπό τον "κοσμικό σωτήρα" ώστε να λυθούν τα παγκόσμια προβλήματα και να επέλθει παγκόσμια ειρήνη. Είναι εξάλλου αποκαλυπτικά τα ιδρύματα και οι οργανισμοί που αναφέρονται. Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (CFR) είναι ένας πανίσχυρος οργανισμός που διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, και αποτελείται από ανθρώπους με θέσεις-κλειδιά εξουσίας στο Τραπεζικό σύστημα στο Κονγκρέσο στην Εκπαίδευση στον Στρατό στα ΜΜΕ και στις εκκλησίες, και ελέγχεται από την οικογένεια Ροκφέλερ.
Θέλω όμως να πω ακόμα ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο γέροντας Εφραίμ, αυτός ο πολύ ταπεινός και άγιος άνθρωπος, δέχεται πόλεμο όχι μόνο από το γνωστό συνάφι που εκτελεί τα εωσφορικά σχέδια, αλλά και από Ορθόδοξους ζηλωτές. Έχουμε ακούσει πολλές συκοφαντίες, και μάλιστα από ανθρώπους που δεν το περιμέναμε όπως ο γέροντας Σωφρόνιος (όχι του Έσσεξ), ο γνωστός ιεραπόστολος. Υπάρχουν σχετικές ομιλίες στο Youtube.
βασίλειος είπε...
με την βοήθεια του Κυριου μας Ιησού Χριστου του μόνου και αληθινού Θεού ο σεβαστός Γέροντας Εφραίμ ο νέος ισαπόστολος έχει καταφέρει σπουδαιότατο πνευματικό έργο που ενοχλεί όλους τους οικουμενιστάς απο τον νέο Βέκκο μέχρι και τον τελευταίο.Όλοι αυτοί με τα όργανα τους όπως παρακολουθούμε και εντός της Ελλάδος θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να φέρουν εμπόδια στο θεάρεστο έργο του αφου δεν είναι συμβατό με τασχέδια τους όμως να ξέρουν ότι θεομαχούν γιατί τον γέροντα τον σκεπάζει η χάρις του Κυρίου μας Ιησου Χριστού.Και να μην ξεχνούμε απαντες οτι ο Κυριος μας ειναι ημόνη αλήθεια και η οδός της σωτηρίας