«Σχίσμα» Εκκλησίας-Κράτους επιθυμεί η Κυβέρνηση. Μετά λοιπόν την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, τις αλλαγές των βιβλίων της Ιστορίας, στην αποδόμηση της κοινωνίας, αφού προωθούν το διαφορετικό ως κάτι φυσιολογικό, έρχεται και το τελικό χτύπημα. Θέλουν να κοπούν οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους.
Ο στόχος ξεκάθαρος. Να δημιουργήσουν ένα Έθνος χωρίς αρχές και αξίες. Όσοι γνωρίζουν λίγη Ιστορία, θα καταλάβουν ότι η Εκκλησία μας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση του Έθνους. Αυτό πρέπει όμως πάση θυσία να ξεχαστεί.
Μην ξεχνάμε πως πλέον δημιουργείται μία νέα… Ελλάδα. Στα σχολεία πλέον συμμετέχουν αρκετοί μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Μουσουλμάνοι, κάτι που σημαίνει πως η πατρίδα μας μετασχηματίζεται και αλλοιώνεται.
Ο Τσίπρας θέλει να αλλάξει την αντζέντα, καθώς η κόντρα
Καμμένου-Κοτζιά έχει αφήσει ανοιχτές πληγές. Για το λόγο αυτό συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την στιγμή που πολλά κομματικά στελέχη επιζητούν τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας.
Σύντομα και σίγουρα έντος του Νοέμβρη αναμένεται να συνεδριάσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ώστε μέσα στον επόμενα μήνα να κατατεθεί πρόταση για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Η πρόταση αυτή θα πρέπει να διαθέτει τις υπογραφές τουλάχιστον 50 βουλευτών. 

Σε επόμενο χρόνο υποβάλλεται στον πρόεδρο της Βουλής όπου με την σειρά του συγκροτεί επιτροπεί όπου και συζητείται το θέμα για περίπου δύο μήνες.
Η πρώτη ψηφοφορία υπολογίζεται να διεξαχθεί μέσα Δεκεμβρίου, και ένα μήνα μετά η δεύτερη ψηφοφορία.
Όσο για την τελική έγκριση στο περιεχόμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα το δώσει η επόμενη Βουλή είτε με απλή πλειοψηφία, είτε με πλειοψηφία 180 βουλευτών.
Κράτος – εκκλησία
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τυχόν αλλαγές στις σχέσεις κράτους – εκκλησίας δεδομένου ότι πολλά στελέχη της κυβέρνηση επιθυμούν τον διαχωρισμό και μάλιστα έχουν τεθεί ανοιχτά υπέρ αυτού. Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος θα κατοχυρώνεται η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους!
Σύμφωνα με το διαδικαστικό, η πρόταση υποβάλλεται στον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος μεταφέρει το ζήτημα στη Βουλή και συγκροτεί επιτροπή που λειτουργεί περίπου δύο μήνες.
Η πρώτη ψηφοφορία υπολογίζεται να διεξαχθεί μέσα Δεκεμβρίου, και ένα μήνα μετά η δεύτερη ψηφοφορία.
Όσο για την τελική έγκριση στο περιεχόμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα το δώσει η επόμενη Βουλή είτε με απλή πλειοψηφία, είτε με πλειοψηφία 180 βουλευτών, ανάλογα με την κατάληξη της ψηφοφορίας στην προτείνουσα – δηλαδή τη σημερινή- Βουλή.
Αναμένουμε λοιπόν την στάση που θα κρατήσει ο Π. Καμμένος, αλλά και ο Κ. Μητσοτάκης. Η ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος και καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει την θέση της.
Την κεντρική φωτογραφία δεν την βάλαμε τυχαία. Ο Α. Τσίπρας αποστρέφεται τον Σταυρό, καθώς μάλλον του δημιουργεί… αλλεργία. Αυτόν ψηφίσαμε για Πρωθυπουργό.