Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις δολοφόνησαν τον Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνος Κατσίφα που σήκωσε την ελληνική σημαία στο Αργυρόκαστρο!



Γράφει: Γεράσιμος Χουντάλας
(Ανανέωση 17:03) Νεκρός είναι ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας μετά από καταδίωξη από την αλβανική αστυνομία μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το syri.net ο ομογενής «εξτρεμιστής» όπως τον χαρακτηρίζει, ο οποίος ονομάζεται Κωνσταντίνος Κατσίφας (Kostandinos Kaçifa) και είναι 35 ετών φέρεται να είναι νεκρός.
Σύμφωνα με Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο ομογενής πυροβόλησε κατά των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας.
Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί.
Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής Αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός. 

Το μεσημέρι της Κυριακής στο Αργυρόκαστρο στη γειτονική Αλβανία ομογενής, ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες. Η αλβανική αστυνομία ωστόσο την κατέβασε λίγο αργότερα, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να βάλλει κατά των Αλβανών με όπλο (λένε ότι ήταν ΑΚ-47).

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων "Rinea" και στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.
Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται για την ζωή του νεαρού συγχωριανού τους καθώς θεωρούν πως οι Αλβανοί αναζητούν εξιλαστήριο θύμα. Αυτό δείχνει και η εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων της χώρας.
Πρόκειται για τον 35χρονο Κωσταντίνο Κατσιφά με καταγωγή από τα Ιωάννινα. 
Σε πρόσφατη ανάρτησή του έγραφε.  «Τσίπρας και Ράμα κάνουν σχέδια χωρίς το Νοικοκύρη..... Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι, Η σκληροπυρηνική Νεολαία τής Βορείου Ηπείρου δεν θα μήνη θεατής. Καλούνται όλοι Έλληνες τής Βορείου Ηπείρου 28η Οκτωβρίου να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. ΕΛΛΑΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».
==============
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, νεκρός έπεσε ο ομογενής ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας (Kostandinos Kaçifa) από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας.
Αιματηρό τέλος είχε το περιστατικό με την καταδίωξη Έλληνα ομογενή που ύψωσε την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτι κοντά στο Αργυρόκαστρο, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς από τα Γιάννενα έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών της επίλεκτης ομάδας των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας, RENEA, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.
Τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο Έλληνας ομογενής έπεσε νεκρός επικαλούμενα ανακοίνωση της αστυνομίας στην οποία αναφέρεται πως οι δυνάμεις της RENEA καταδίωξαν τον Κωνστανίνο Κατσιφά σε βουνοπλαγιά του χωριού όπου βρίσκεται η δεξαμενή. Εκεί εντοπίστηκε να έχει κρυφτεί μετά την καταδίωξη ο 35χρονος ομογενής.
Από νωρίς, λίγο αφού σημειώθηκε το περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτι, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αλβανικών αρχών. Μάλιστα, εκτός από τις ειδικές δυνάμεις, είχαν σηκωθεί και ελικόπτερα της αστυνομίας για να τον εντοπίσουν.



Φωτογραφίες από την μεγάλη επιχείρηση της Αλβανικής αστυνομίας 








pronews
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη