Κάποιοι πάνε να κουκουλώσουν την δολοφονία-εκτέλεση Κατσίφα. Για ποιον λόγο όμως; Τι θέλουν να κρύψουν; Δεν θέλουν να μάθει ο Ελληνικός την αλήθεια.

Την ώρα που βγαίνουν μαρτυρίες για το τι ακριβώς έγινε, η ΕΛΑΣ σε συνεννόηση προφανώς με την Κυβέρνηση,βγάζει ανακοίνωση ντροπή για τον νεομάρτυρα Βορειοηπειρώτη.

Ταυτόχρονα η Ελληνική Κυβέρνηση, με τεράστια καθυστέρηση και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι θα κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να της επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας από την ελληνική πλευρά για το θάνατο του Έλληνα ομογενούς.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς. Έχει δολοφονηθεί Έλληνας πολίτης και θα κάνουμε μόνο διάβημα διαμαρτυρίας; Χώρες σαν την Τουρκία και το Ισραήλ θα είχαν πράξει τα δέοντα.


Τι διακινούν κύκλοι της ΕΛΑΣ:

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία, κατά την οποία έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογο του -στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει- και ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες προκειμένου να συμμετάσχει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της συμπλοκής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν δρομολογηθεί μέσω της διπλωματικής οδού όλες οι ενέργειες για τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στις έρευνες, προκειμένου να ενημερώνεται και παράλληλα να παρέχει στις αλβανικές Αρχές οποιαδήποτε συνδρομή κριθεί απαραίτητη.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, φορώντας στολή παραλλαγής, ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ, αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες (υπάρχουν και φωτογραφίες), ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες. Στη συνέχεια διέφυγε.

Έγιναν αναζητήσεις και τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του. Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή. Σημειώθηκαν πυροβολισμοί με συνέπεια τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Δίπλα στον νεκρό βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, μία τσάντα με περίπου 100 σφαίρες καλάσνικοφ, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και θηλιά στρατιωτικού τύπου.

Αποκαλύψεις απο τα ΜΜΕ της Β. Ηπείρου

Μια σειρά από καίρια ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για το τι πραγματικά συνέβη την Κυριακή στους Βουλιαράτες, και οδήγησε στη δολοφονία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, θέτει το έγκυρο himara.gr, αφήνοντας αιχμές ακόμη για στημένη προβοκάτσια με στόχο να βγεί από τη μέση ο “ζωηρός” ομογενής, αλλά και να σταλούν “μηνύματα” εκφοβισμού προς την ελληνική μειονότητα. Συγκεκριμένα υποστηρίζει:

Η πληροφορία πως το θύμα φώναξε λίγο πριν ξεψυχήσει “Ζήτω η Ελλάδα”, “Ζήτω ο Ελληνισμός”, δημοσιοποιήθηκε από αλβανικά ΜΜΕ που αρχικά υποστήριξαν πως ο Κατσίφας συνελήφθη και αμέσως μετά “άλλαξαν” τους τίτλους κάνοντας αναφορά σε “θάνατο”. Συνέλαβαν αρχικά οι αστυνομικοί τον 35χρονο ; Και εάν ναι γιατί τον εκτέλεσαν στη συνέχεια.

Οι φωτογραφίες με το αυτοκίνητο της αστυνομίας που έφερε οπή στην αριστερή πλευρά, παρουσιάστηκε αρκετές ώρες αργότερα και ενώ οι Αλβανοί δημοσιογράφοι βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή στο χωριό καλύπτοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του “ΟΧΙ”.

Αν υιοθετηθούν τα λεγόμενα της αλβανικής πλευράς, πως ο Κατσίφας διαπληκτίστηκε και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, παραμένει ανεξήγητο το γιατί έπρεπε για ένα μικρής σημασίας περιστατικό να επιληφθούν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και όχι η αστυνομία του Αργυροκάστρου. Όπως επίσης είναι καταπληκτικό το πόσο γρήγορα εμφανίστηκαν αυτοί οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων μαζί με δύο ελικόπτερα και ένα ντροουν.

Σύμφωνα με το himara.gr το θύμα, που ήταν και Έλληνας υπήκοος, εξέφραζε ανοιχτά τις απόψεις του περί του δικαιώματος των β/Ηπειρωτών για Αυτοδιάθεση – Ένωση με το ελλαδικό κράτος, τόσο στις καθημερινές του συζητήσεις, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – γι’ αυτό αποτελούσε και τον «εύκολο” στόχο.

Το θύμα, όπως συνήθιζε κάθε χρόνο, σημαιοστόλιζε το χωριό του για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου. Το κατέβασμα της σημαίας από Αλβανούς αστυνομικούς, στάθηκε πιθανόν η αφορμή για το σκηνικό που ακολούθησε. Οι πληροφορίες είμαι συγκεχυμένες και μονάχα ένας ανεξάρτητος πραγματογνώμονας θα μπορούσε να καταλήξει στο τι ακριβώς συνέβη και οδήγησε στο θάνατο του 35χρονου. Παράλληλα υπάρχει η πληροφορία πως αστυνομικός απείλησε με το όπλο του τον εκλιπόντα, ενώ αμφισβητείται το κατά πόσο το θύμα πυροβόλησε στοχευμένα κατά των αστυνομικών, ακόμα και το αν πυροβόλησε καν:

“Η προβοκάτσια που έλαβε χώρα στους Βουλιαράτες, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, έχει σχεδιαστεί και διαταχθεί από τα ανώτερα κλιμάκια του βαθέως κράτους. Η επίγεια δικαιοσύνη θα φτάσει όσους έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα και θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλοί ή γενίτσαροι και αν είναι” καταλήγει το himara.gr.
 πηγή