Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Φωνάζουμε ΑΙΣΧΟΣ και καταδικάζουμε την επαίσχυντη πράξη της επιτροπής της ορισθείσης από τον αρχιεπ. Ιερωνύμο Λιάπη που θα επιβλέπει στην έκδοση τόμου, για το ιωβηλαίον του μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ Ρόρη.


TOYΣ ΕΝΤΑΣΣΟΥΜΕ 

ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ 

ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 Πηγή: ΟΜΟΛΟΓΙΑ του δημοσιογράφου Οδυσσέα Τσολογιάννη

Τα ονοματα της εν λογω επιτροπης ειναι τα παρακατω και τα δημοσιευουμε για να μην τα ξεχναμε.


Νικολαος Τζιρακης, ομοτιμος Θεολογικης.

Γεωργιος Σπανος, Ομοτιμος Φιλοσοφικης.

Γεωργιος Φιλιας, Καθηγητης Θεολογικης.

Ειρηνη Χριστινακη, κορη του γνωστου Χριστινακη, αναπληρωτρια Θεολογικης.

Αθαν. Γλαρος, επικουρος Θεολογικης.

Αγγελος Μαντας, επιτιμος σχολικος συμβουλος φιλολογων.



    Εμεις οι απλοι  ανθρωποι της γης, διερωτωμεθα παντοτε για τον ποιοτικο ρολο της πνευματικης ηγεσιας του τοπου μας. Και την σημερινη την βαθμολογουμε ως κακιστη. Και εως χειριστη. Εμφανιζεται ενδοτικη και κολακευτικη στην εκαστοτε Κρατουσα σαπια και διεφθαρμενη κατασταση. Δεν την ενδιαφερει η αντικειμενη περιγραφη της αληθειας στα κοινωνικα και εκκλησιαστικα δρωμενα.Το μονο που την ενδιαφερει ειναι να μην δυσαρεστησουν τους σημερα Κρατουντες, που στο μεγαλο συνολο τους ειναι Σαπιοι και Διεφθαρμενοι. Γινομαστε μαρτυρες διαφορων αποκαλυπτομενων σκανδαλων, που προκαλουν απεχθεια και αποτροπιασμο.
Προ ημερων οριστηκε απο τον ....Αχυρενιο αρχιεπισκοπο Ιερωνυμο, μια επιτροπη (Ο Θεος να την καμη!!!!!) που θα επεβλεπε στην εκδοσι τομου, που θα περιγραφει το ιωβηλαιον του μητροπολιτου Καρυστιας και Σκυρου Σεραφειμ.
 Εμεις την φωνη του κυριου Σεραφειμ Ρορη, δεν την ακουσαμε ποτε τα τελευταια χρονια στα διαφορα εκκλησιαστικα εγκληματα που συνεβησαν στην Εκκλησια ή ακομα και στην Κοινωνια.
Διηλθε τον βιον του, ως των ιχθυων αφωνοτερος και των βατραχων απραγοτερος. Επειδη ομως συμπληρωσε μια 50ετια σαν αρχιερεας θελουν καποιοι να του αποδωσουν εγκωμια, επαινους και ευσημα. Και εμεις διερωτωμεθα: Στον Παντοδυναμο Κριτη των ανθρωπων δεν θα δοθη κανενα δικαιωμα να κρινη και να αποδοση την δικαιοσυνη Του; 


Πρεπει να την αποδιδουν ολοκληρη, οι εσφαλμενοι στην κυριολεξια τους ανθρωποι; Αληθεια ειναι τοσο σοβαρη μια τετοια βιοτη και συγκροτειται ολοκληρη επιστημονικη επιτροπη που ειναι απουσα σχεδον απο ολα τα κοινωνικα και τα εκκλησιαστικα προβληματα, για να κρινη αυτη η επιτροπη, τα πεπραγμενα ενος μητροπολιτου; Και εχει τοσο μεγαλη σημασια και κοινωνικη αξια η περιγραφη της ζωης ενος μητροπολιτου; Και τοτε πού ειναι, το μη γνωτω η αριστερα σου τι ποιει η δεξια σου; Που ειναι το περιεχομενο της εγκωμιαζομενης αφανιας; Εαν κανει καποιος μητροπολιτης καθηκοντως, ενα αλφα κοινωνικο εργο, αυτο το εργο πρεπει να περιγραφεται και να εξυμνειται κατα την Οκτωηχον Ψαλμωδιαν; 
Παρακατω δημοσιευουμε τα ονοματα αυτης της λεγομενης επιστημονικης επιτροπης που συγκληθηκε για να επιβλεψη την περιγραφην του Ιωβηλαιου του εν λογω μητροπολιτου. Αλλα οταν ο σεμνος και αγωνιστης μητροπολιτης Κυθηρων κ. Σεραφειμ κατεγραψε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αληθεια για την περιοδο της Επταετιας εκει αντεδρασε  η ονομαζομενη επιτροπη, πλην του καθηγητου Ανέστη  Κεσελόπουλου, και δεν δεχθηκε να μπουν στον τομο τα αληθινα γεγονοτα της εποχης εκεινης. Και επομενως καταγραφηκε η μιση αληθεια. ΄Η μαλλον η αναληθεια, δηλαδη το  ΨΕΜΜΑ.
Μπραβο, στην εν λογω επιτροπη.
Και κανουμε ενα απλο ερωτημα: Ηταν ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ οι παρακατω καθηγητες και δεν το γνωριζαμε, γι αυτο και επεδειξαν μια τετοια ευαισθησια και αντεδρασαν;
Εμεις φωναζουμε ΑΙΣΧΟΣ και καταδικαζουμε την επαισχυντη αυτη πραξι της εν λογω επιτροπης, που τα ονοματα της θα καταγραψη η ιστορια στην ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ της. Βεβαια εντοπιζουμε οτι υπαρχουν στην εν λογω επιτροπη και καποια ...λουλουδια ιδιαιτερης κακοσμιας, που αναγκαζομαστε να πιανουμε τη μυτη μας απο την εκπεμπομενη αφορητη Δυσοσμια. 
Τα ονοματα της εν λογω επιτροπης ειναι τα παρακατω και τα δημοσιευουμε για να μην τα ξεχναμε.

Νικολαος Τζιρακης, ομοτιμος Θεολογικης.
Γεωργιος Σπανος, Ομοτιμος Φιλοσοφικης.
Γεωργιος Φιλιας, Καθηγητης Θεολογικης.
Ειρηνη Χριστινακη, κορη του γνωστου Χριστινακη, αναπληρωτρια Θεολογικης.
Αθαν. Γλαρος, επικουρος Θεολογικης.
Αγγελος Μαντας, επιτιμος σχολικος συμβουλος φιλολογων.

Ανέστης Κεσελόπουλος, Καθηγητης Θεολογικης (ο μόνος μειοψηφισας στην επιτροπή).