Κανείς δεν νοιάζεται για τις εδαφικές μας διεκδικήσεις και για τα δικαιώματα μας για το λόγω αυτό τα υπερασπίζεται η νέα γενιά. Με καταλήψεις δηλώνουν οι μαθητές την αντίθεσή τους για την συμφωνία με τα Σκόπια.

Πολλά είναι πλέον τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη αντιδρώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει κλιμάκωση στις μαθητικές κινητοποιήσεις μετά το πανελλαδικό κάλεσμα για καταλήψεις και πορείες την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου για την Μακεδονία. Στην Θεσσαλονίκη το κάλεσμα είναι για τις 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου ενώ αντίστοιχα καλέσματα υπάρχουν και για συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

Μέχρι χθες, στη Θεσσαλονίκη οκτώ σχολεία ήταν υπό κατάληψη για την Μακεδονία, στην πλειοψηφία τους στα δυτικά της πόλης. Πρόκειται για το 3ο ΓΕΛ και το 2ο ΕΠΑΛ στον Εύοσμο, το 3ο Γυμνάσιο στην Πολίχνη, το ΕΠΑΛ στη Χαλάστρα, το 1ο ΕΠΑΛ στη Νεάπολη, το 2ο ΓΕΛ στο Ωραιόκαστρο, το 1ο ΓΕΛ στη Μενεμένη και το ΕΠΑΛ στην Καλαμαριά.

Επίσης υπό κατάληψη για τη Μακεδονία ήταν έξι σχολεία στις Σέρρες (1ο, 2ο, 3ο και 6ο Γυμνάσιο καθώς και το 2ο και 4ο ΓΕΛ) καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.

Πόλεμος και αλληλοκατηγορίες
Οι μαθητικές κινητοποιήσεις αλλά και ένα sms που φέρεται να διακινήθηκε μεταξύ των παιδιών έχουν προκαλέσει και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και αριστερών κομμάτων με την Χρυσή Αυγή και φορείς που μάχονται την συμφωνία των Πρεσπών.

«Έκτακτο. Την επόμενη Πέμπτη 29/11 κάλεσμα για πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας με θέμα εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας και Β. Ηπειρος. Μιλήστε με όλοι με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία» αναφέρει το επίμαχο sms που έχει βγει στο διαδίκτυο.
«Φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία. Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με “απεσταλμένους” τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις, με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων» τόνισε μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Οι κομμουνιστές πολεμούν τις κινητοποιήσεις αυτές των μαθητών.Τους αποτρέπου και τους εμποτίζουν με ανθελληνικά συνθήματα

Υπέρ των καταλήψεων  και οι επιτροπές Μακεδονικού Αγώνα
Στο πλευρό των μαθητών για τις κινητοποιήσεις για την Μακεδονία είναι η Χρυσή Αυγή αλλά και επιτροπές και φορείς που διαμαρτύρονται για την Συμφωνία των Πρεσπών. Στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής με δεκάδες αναρτήσεις τους καθημερινά στηρίζουν τις κινητοποιήσεις συμμετέχοντας στον «πόλεμο» αλληλοκατηγοριών στο διαδίκτυο.
 Έλληνες μαθητές, που είναι σήμερα η Εθνική Πρωτοπορία στον Αγώνα του Λαού μας ενάντια στον εθνομηδενισμό και την ξενοκρατία. Οι κόκκινοι παρακρατικοί τραμπούκοι δεν θα περάσουν! Η κόκκινη τρομοκρατία δεν θα περάσει στα σχολεία!» έγραψε σήμερα στο twitter.

Ο φορέας «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του ενθαρρυντικό και άξιο επιβράβευσης ότι η νέα γενιά της Ελλάδας συμμετέχει ενεργά στον αγώνα του ελληνικού λαού για τη διασφάλιση των εθνικών του δικαίων και κεκτημένων.

«Είναι απολύτως κατακριτέα η προσπάθεια του συστήματος να προσδώσει φασιστικό και σοβινιστικό χαρακτήρα στη μαζική ανταπόκριση της μαθητικής κοινότητας» τονίζουν μεταξύ άλλων.

Η επιτροπή Μακεδονικού αγώνα Θεσσαλονίκης σε ανάρτησή της στο facebook αναφέρει πως δεν υποκινεί καμία κατάληψη κανενός σχολείου. «Όποιος σηκώνει σημαία ελληνική δεν είναι ακροδεξιός, φασίστας, Χρυσαυγιτης. Όποιος μιλάει για αγώνες δεν είναι κουμουνιστής» συμπληρώνει.

«Ελπίζουμε μόνο, κάποτε, να αγαπήσουμε όλοι τον τόπο μας και ν αγωνιστούμε γι αυτόν όπως κάνουν τώρα οι μαθητές που αγωνίζονται γι αυτό που το 90% του Ελληνικού λαού πιστεύει. Ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική. Δεν υποκινούμε αλλά στηρίζουμε οτιδήποτε φωνάζει Ελλάδα» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
===============================================================
=========================================================================

Πατριωτικό «τσουνάμι» καταλήψεων σαρώνει την χώρα: Οι μαθητές στις επάλξεις για την υπεράσπιση της Μακεδονίας


Πατριωτικό «τσουνάμι» καταλήψεων σαρώνει όλη την χώρα καθώς οι μαθητές βρίσκονται στις επάλξεις για την υπεράσπιση της Μακεδονίας απαιτώντας την κατάργηση της ντροπιαστικής Συμφωνίας των Πρεσπών
Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και καταλήψεις μαθητές στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές όλης της Ελλάδας την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και πρέπει να υποστηριχθούν από όλους τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας.
Την Πέμπτη το «Μακεδονία ξακουστή» θα πρέπει να ακουστεί πανελλαδικά σε όλα τα σχολεία και να μην μείνει ούτε ένας μαθητής που να μην μετέχει στις κινητοποιήσεις εάν θέλει να μπορεί να ονομάζεται Έλληνας στο μέλλον.
Η νεολαία να κινητοποιηθεί καθώς είναι «η ορμή του Έθνους» και η ελπίδα του εκφράζοντας με βροντερό «όχι» την αντίστασή της σε αυτά που της ετοιμάζουν χωρίς να την ρωτήσουν
Να σημειώσουμε ότι το κύμα αυτό της ενεργής αντίστασης κατά του ξεπουλήματος της Μακεδονίας και της ελληνικής Ιστορίας ξεκίνησε με την άδικη αποβολή των μαθητών που συμμετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Γέρακα Αττικής επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή».
Κανείς τότε στη νυν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε ότι οι μαθητές αυτοί θα γίνονταν η αιτία για  γενικό ξεσηκωμό της μαθητώσας νεολαίας σε όλη την χώρα.
Κανείς να μην λείψει από τον αγώνα αυτό, για την υπεράσπιση της Μακεδονίας, του Έθνους και της  Ιστορίας του, γιατί για ότι συμβεί στο μέλλον υπόλογοι θα είναι όσοι δεν πάλεψαν για αυτό.


Μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης των κινητοποιήσεων και η πανελλήνια ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων 
Όπως αναφέρεται: 
«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών για την υπεράσπιση της Μακεδονίας από τις ολέθριες συνέπειες που διαφαίνεται να έχει η Πατρίδα μας από την συμφωνία» των Πρεσπών.
Οι μαθητές ξεσηκώθηκαν με αφορμή την άδικη αποβολή των μαθητών που συμμετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Γέρακα Αττικής. Τα πραγματικά αίτια του απρόσμενου αυτού ξεσηκωμού εντοπίζονται στην βαθιά πεποίθηση των μαθητών ότι το μέλλον της Ελλάδας, της Μακεδονίας και το δικό τους υποθηκεύεται ανεπιστρεπτί με την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, η οποία αποτελεί ΚΙΝΔΥΝΟ για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και οδηγεί σε ακρωτηριασμό της Πατρίδας μας.
Το μαθητικό κίνημα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας ξεκίνησε ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ, χωρίς καμία μεθόδευση, με μόνο κριτήριο το ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ της νεολαίας που ένιωσε ότι πραγματοποιείται μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ στην Πατρίδα μας.
Από την πρώτη στιγμή οι μαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις βίωσαν τον ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ από ακραίες πολιτικές οργανώσεις, οι οποίες με απροκάλυπτα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ και ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ τρόπο έκαναν τα πάντα για να υποβαθμίσουν και να σπιλώσουν την πρωτοφανή πρωτοβουλία των μαθητών να διαδηλώσουν για τα δίκαια του μακεδονικού Ελληνισμού.
Μοιράστηκαν προπαγανδιστικά φυλλάδια έξω από σχολεία, τα οποία προωθούν αναληθή και ανιστόρητο χάρτη που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά ξένες μυστικές υπηρεσίες το 1993 περί δήθεν ύπαρξη 3 Μακεδονιών, με προφανή σκοπό να βλάψουν την Ελλάδα.
Επειδή δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στην ΑΘΛΙΑ επίθεση που δέχεται το μαθητικό κίνημα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας, δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στην ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ και ΜΑΖΙΚΗ κινητοποίηση που εξαγγέλθηκε για την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018. Καλούμε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, να συμμετέχουν και να στηρίξουν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των μαθητών και είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον της Μακεδονίας θα μείνει σε Έλληνες που αγωνίζονται για το καλό της Πατρίδας.
Γιαννιτσά 28 Νοεμβρίου 2018
Για το ΔΣ
Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Πρόεδρος ΠΟΠΣΜ»