Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Ο Τρικαλινός Ακαδημαϊκός Σ. Μπαλατσούκας, διευθυντής του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης

 
Στον ορισμό του Σωτήρη Μπαλατσούκα ως διευθυντή του ιδιαιτέρου του γραφείου προχώρησε  Μητροπολίτης Ιερώνυμος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  ο Τρικαλινός Ακαδημαϊκός, ο οποίος είχε διατελέσει επί 10 έτη διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, αναλαμβάνει τη θέση αμισθί και έρχεται να οργανώσει εκ του μηδενός το γραφείο του νέου Ποιμενάρχη της γειτονικής μας Μητρόπολης.
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερώνυμος και ο Σωτήρης Μπαλατσούκας είχε στενή συνεργασία και συνδέονται με ειλικρινή και βαθιά πνευματική σχέση, από τα χρόνια της κοινής τους διακονίας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το βιογραφικό του Σωτήρη Μπαλατσούκα
Ο Σωτήρης Μπαλατσούκας είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης, έλαβε δε υποτροφία σπουδών στη Γαλλία. Μετά την εκπόνηση της Διδακτορικής του διατριβής αναγορεύτηκε παμψηφεί προ ολίγων ετών Διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κατέχοντας την έδρα της «Αγιολογίας», ο μοναδικός στα Βαλκάνια. Έχει σημαντικό και μεγάλο επιστημονικό έργο, το οποίο έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Μελετητής χειρογράφων του Αγίου Όρους και των Αγίων Μετεώρων, υπήρξε διαχρονικά εισηγητής σε πλειάδα Συνεδρίων ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε σε πολλές Συνοδικές Επιτροπές της Εκκλησίας της Ελλάδος.
πηγή: